Recenzie „Jocul Coroanei” de Evelyn Skye

de | mart. 21, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

 Jocul coroanei de Evelyn Skye este o carte minunată care mi-a intrat foarte repede la suflet.O carte despre magi care se duelează până când unul dintre ei va fi desemnat câștigător, o iubire interzisă și un triunghi amoros nu are cum să nu te vrăjească.

„Jocul Coroanei este unul străvechi, mai străvechi decât însuși țaratul. Câștigătorul jocului avea să primească puteri de neimaginat. Pe cel învins îl aștepta sumbra uitare. Jocul Coroanei nu era unul de pierdut.”

Poate unora o să vi se pară că ideea este una banală, că nu vine cu nimic diferit și nu este nici o problemă pentru că aceeași impresie am avut-o și eu, dar Evelyn Skye m-a surprins cu faptul că cei doi magi nu se luptă fizic pentru supremație ci se întrec în vrăji una mai drăguță că cealaltă și totul se petrece într-o ordine, ca la școală, întâi Nikolai face prima mișcare, iar apoi Vika și tot așa fiecare având dreptul la cinci mișcări.

Vika este fiica unei nimfe care a murit la nașterea ei și de atunci trăiește împreună cu tatăl ei, Serghei, care o antrenează pentru a deveni atunci când împlinește 18 ani, Magul țarului. Ce nu știu însă cei doi e faptul că ea nu este singura care are puteri așa că toate planurile le sunt date peste cap când Serghei primește un bilet de la palat în care este anunțat că va începe Jocul Coroanei.

„Cum este cu putință? Mai ales când credeam că mai încă doi ani să o pregătesc, să-i petrec cu ea. Acum nu mai am decât trei zile…”.

Nikolai a fost crescut și educat de Galina că să fie Mag Imperial încă de când avea șapte ani, întreagă lui viață fusese canalizată spre acest țel.

„Nu joci frumos, Nikolai. Dacă ești isteț, te vei gândi la joc ca la o partidă de șah. Ai putea să nu te grăbești, să pui la cale mișcări pentru a-ți frustra oponentul, să faci pe grozavul pe tabla de șah și să te mândrești cu talentele tale în timp ce încerci să-l pui la colț pe celălalt mag. Sau…”

Cum se va sfârși lupta dintre cei doi magi, ce vrăji vor face ca să câștige atenția țarului sau dacă vor găsi o soluție ca să nu existe niciun pierzător veți afla doar citind această carte.

Titlu: JOCUL COROANEI
Autor: Evelyn Skye
An apariție : 2016
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1593

Alte recenzii de la Evelyn Skye:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 13 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Nu stiu ce sa zic 😉 . Ma mai gandesc 😀