Recenzie „Jocul Coroanei” de Evelyn Skye

Titlu: Jocul Coroanei
Autor: Evelyn Skye
An apariție : 2016
Editura: Corint
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ancuta Pietaru
Publicată la 21.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

 Jocul coroanei de Evelyn Skye este o carte minunată care mi-a intrat foarte repede la suflet.O carte despre magi care se duelează până când unul dintre ei va fi desemnat câștigător, o iubire interzisă și un triunghi amoros nu are cum să nu te vrăjească.

“Jocul Coroanei este unul străvechi, mai străvechi decât însuși țaratul. Câștigătorul jocului avea să primească puteri de neimaginat. Pe cel învins îl aștepta sumbra uitare. Jocul Coroanei nu era unul de pierdut.”

Poate unora o să vi se pară că ideea este una banală, că nu vine cu nimic diferit și nu este nici o problemă pentru că aceeași impresie am avut-o și eu, dar Evelyn Skye m-a surprins cu faptul că cei doi magi nu se luptă fizic pentru supremație ci se întrec în vrăji una mai drăguță că cealaltă și totul se petrece într-o ordine, ca la școală, întâi Nikolai face prima mișcare, iar apoi Vika și tot așa fiecare având dreptul la cinci mișcări.

Vika este fiica unei nimfe care a murit la nașterea ei și de atunci trăiește împreună cu tatăl ei, Serghei, care o antrenează pentru a deveni atunci când împlinește 18 ani, Magul țarului. Ce nu știu însă cei doi e faptul că ea nu este singura care are puteri așa că toate planurile le sunt date peste cap când Serghei primește un bilet de la palat în care este anunțat că va începe Jocul Coroanei.

“Cum este cu putință? Mai ales când credeam că mai încă doi ani să o pregătesc, să-i petrec cu ea. Acum nu mai am decât trei zile…”.

Nikolai a fost crescut și educat de Galina că să fie Mag Imperial încă de când avea șapte ani, întreagă lui viață fusese canalizată spre acest țel.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Evelyn Skye.

“Nu joci frumos, Nikolai. Dacă ești isteț, te vei gândi la joc ca la o partidă de șah. Ai putea să nu te grăbești, să pui la cale mișcări pentru a-ți frustra oponentul, să faci pe grozavul pe tabla de șah și să te mândrești cu talentele tale în timp ce încerci să-l pui la colț pe celălalt mag. Sau…”

Cum se va sfârși lupta dintre cei doi magi, ce vrăji vor face ca să câștige atenția țarului sau dacă vor găsi o soluție ca să nu existe niciun pierzător veți afla doar citind această carte.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.