Recenzie „Jurnal pe motocicletă” de Ernesto Che Guevara

de | iun. 23, 2015 | Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNAL PE MOTOCICLETĂ ARE REDUCERE PE:

jurnal_pe_motocicleta1

Jurnal pe motocicletă de Ernesto Che Guevara este jurnalul celebrului revoluționar din America latină. Imaginea lui apare des pe tricouri și pe șepci, cu pletele sale de abanos, dar poate că puțini știu cine este, de ce este celebru și ce a făcut în viața lui.

Nu sunt fan al regimurilor totalitare, nu vreau o lume ca acum 100 ani în Europa, sunt fan al oamenilor care au luptat să schimbe ceva. Oameni care au făcut tot posibilul să lupte pentru o idee, acei oameni sunt cei pe care îi admir și îi respect.

Sunt multe feluri de a apăra o idee, unii au scris pentru a demonstra și a lăsa o dovadă a crezului lor, alții au murit să apere o idee (a se citi despre Socrate și despre toți oamenii omorâți pentru religia lor sau pentru alte gânduri.)

Dacă îți place recenzia cărții JURNAL PE MOTOCICLETĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ernesto Che Guevara

Pentru mine Che Guevara rămâne omul care a plecat din Argentina, pe o simplă motocicletă, să facă un tur al țărilor latine. Ceea ce nu se prea știe despre el este că era doar un tânăr student la medicină care voia să vadă cum funcționează și cum este dotat sistemul medical din țările sud americane.

Inițial un scop nobil, toate acțiunile lui de a schimba lumea într-una mai bună se transformă într-o revoluție în care doar el mai știa pentru ce a început. Baia de sânge va spăla fața Americii latine în scopul păcii și a unor condiții de viață mai bune.

Ernesto (Che) Guevara intră în armată pe un post mic, neînsemnat, ca medic pentru soldați. Îi observă, îi îngrijește, se împrietenește cu ei și în timp ajunge să le apere interesele care deveniseră și ale lui.

Este îndrăgit și avansează rapid pe o altă poziție. Deși nu intrase în armată pentru a lupta, se pare că postura cu o pușcă în mână îl prinde foarte bine.

Se va împrieteni cu Fidel Castro și va duce revoluția la proporții grandioase. Ajunge conducător adulat de subordonații săi. Viața sa se schimbă radical- de la idealist și fin observator, la un om al acțiunii, un conducător al unei forțe în mișcare cu puști în mâini.

Sunt fan al filmelor și cărților care prezintă fiecare aspect, oricât de irelevant ar părea, al vieții de zi cu zi, iar acest jurnal relatează chiar trăirile zilnice ale lui Che printre soldați. Citindu-l, simți că ești acolo.

Simți căldura sufocantă a pădurilor și pișcătura de țânțar. Auzi plângerile și doleanțele soldaților și te pui în locul lor. Devii empatic și ți-e milă.

Trăiești o viață plină de aventură, de teama morții, a bolilor banale care măcinau armata.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNAL PE MOTOCICLETĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: JURNAL PE MOTOCICLETĂ
Autor: Ernesto Che Guevara
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 291
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2559

Alte recenzii de la Ernesto Che Guevara:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2969 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments