Recenzie „Jurnalul călător- Vixon” de Carina Elena Vădăvoiu

Titlu: Jurnalul Călător- Vixon
Autor: Carina Elena Vădăvoiu
An apariție : 2016
Editura: ROVIMED
Nr. Pagini: 258
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 8.11.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL CĂLĂTOR- VIXON PE:

Succes, Alesule! Și ține minte: încrede-te întotdeauna în forțele proprii. Iar când te simți jos, uită-te la cer și gândește-te că, undeva, într-un colț al lumii, o altă ființă plânge, dar nu renunță. Și cel mai important, iubește.

Jurnalul călător- Vixon este un volum SF asupra căruia merită să-ţi apleci ochii. Carina Elena Vădăvoiu îşi imaginează o întreagă galaxie în afara cercului omenesc. Vede războaie, trădări, iubiri şi năzuinţe naive, trezeşte la viaţă un luptător şi îi atribuie inspiraţia luată din mediul exterior. Îmbracă un suflet naiv, la început de viaţă cu un destin atroce şi-şi pune amprenta asupra lui până găseşte drumul spre forţa sa lăuntrică.

Până la urmă, după ce alergăm? Suntem încontinuu într-o cursă contra cronometru, încercând să câştigăm timp. Nu realizăm cu cine suntem, ce avem, decât atunci când viaţa nu se va mai rezuma la câştigul de timp. Şi vom realiza asta prea târziu, când timpul ne va învinge, în ciuda eforturilor noastre disperate.

Cine ar fi crezut că să cauţi o simplă rochie te poate conduce la descoperirea unui întreg destin? Kirei Xenovon nici prin cap nu i-ar fi trecut că negăsirea unei rochii îţi poate purta paşii spre o cutie ciudată menită să-ţi trezească curiozitatea şi îndemnându-te la cercetare. Şi totuşi, iat-o în postura de curios înăscut, cu o cutie ciudată în membre, căutând cifrul ce o poate conduce la marele secret încuiat în mica ciudăţenie.

Noi avem impresia că suntem independenţi, dar, de fapt, Universul se regăseşte în orice, numai prin simplul fapt că trăim în el. Iar atunci când o creatură părăseşte locul vizual, planeta, de fapt, se duce în casa în care i-a fost pregătită: constelaţia ei.

Dar nu degeaba destinul a pus misterul în calea Kirei. La urma urmei ea este cea care se pregăteşte să fie un cercetător, un librar pe urmele tuturor secretelor, al ştiinţelor trecute din generaţie în generaţie, a informaţiei. Nu este o surpriză faptul că această minunăţie verde, curioasă din cale-afară reuşeşte să deschidă „cutia Pandorei” şi să-i afle secretele.

Cu toţii avem un spirit animalic în noi. La nevoie sau când e provocat, fără să îţi dai seama, el se arată.

La ce nu ne aşteptam este călătoria la care o îndeamnă Journalul Traveler şi pe calea căreia porneşte micuţa corrariană. Lasă totul, familie, casă, planetă, pentru a desluşi misterele destinului de Ales al Journalului Traveler. Dar misterioasa carte a informaţiilor şi al generaţiilor de Aleşi, indiferent de specie şi de poziţie în univers, nu îi poartă paşii doar într-o lume periculoasă, unde războiul poate izbucni la orice pas, ci şi pe căile misterioase ale inimii, alături de Arvid, frumuseţea cu ochi albaştri care este mai alunecos decât un şarpe şi care, neintenţionat, îi va arăta Kirei şi drumul trădării.

Umbre. Forme fără contur. Rămășițe a ceea ce a fost cândva o creatură. Suntem alchimiști care, în loc să ne fabricăm noi fericirea, o căutăm, care, în loc să transformăm nimicul în Tot, transformăm Totul în nimic.

Jurnalul călător- Vixon este o poveste SF ce ne poartă pașii în tumultoasa lume creionată de novicea Carina Elena Vădăvoiu. Mie, personal, mi-a plăcut imaginea făurită de această autoare la început de drum. Mi-a plăcut iniţiativa, povestea, dar mai ales am adorat denumirile extratereştrilor întâlniţi de Kira (ghiolgolă, caliop, corrarian, slobod, şi nu numai), precum şi numele lor extravagante (Eulalia Pelli, Zebulon Ruadhan, Phelan Adecyn, Kalindi Thea, etc.)

Atunci când te crezi prea slab, la sfârşitul minciunilor tale, devii violent.

Vă invit, cu drag, să purcedeţi alături de Kira Xenovon în descoperirea misterelor Journalului Travel, aflând astfel ce înseamnă să fii purtătoare de Ime Meen şi să porţi pe umeri soarta întregului Univers. Dacă să fii Ales este cea mai mare onoare sau dacă cel Ales a fost cea mai bună alegere, asta rămâne de descoperit pe cont propriu.

Acum cred că binele conţine şi rău iar răul conţine şi bine. Binele suprem este atunci când e presărat şi cu rău, pentru că abia atunci simţi cu adevărat că trăieşti. Vrei numai bine? Nici după moarte nu ai să găseşti aşa ceva!

Lectură plăcută!

Aspecte Negative:

Folosirea unor cuvinte latinești nu mi s-a părut cea mai strălucită idee, având în vedere că le cunoșteam sensul.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.