Recenzie “Jurnalul unui doctor german în timpul celui de-al doilea război mondial” de Raluca Modreanu

de | oct. 26, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI DOCTOR GERMAN ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ARE REDUCERE PE:

Această carte este cu siguranță o încântare literară. Prin tratarea unor teme importante legate de sensul vieții, cum ar fi moralitatea, perseverența, curajul, discriminarea, în mod special – propria alegere; acest roman este precum un duș rece. Imediat după ce am citit-o, am simțit că în capul meu se învârt o mulțime de idei…

Există o intriga bine dezvoltată și personaje bine definite. M-am îndrăgostit de Siegmund și am vrut să citesc mai multe despre viața lui în calitate de doctor german. Deși, are sens pentru mine de ce autoarea a terminat povestea în acel moment.

Una dintre temele principale, așa cum am menționat mai sus, este moralitatea. Este greu să fii etic față de ceilalți când trăiești într-o lume imorală? Ar trebui să ne urmăm principiile, indiferent de consecințe? Ar trebui să simțim compasiune față de toată lumea sau doar față de oamenii buni? Acestea sunt întrebările majore la care această carte răspunde într-o oarecare măsură.

People are very flexible when it comes to money: with their principles, their morals and their feelings.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI DOCTOR GERMAN ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Modreanu

Alegerea proprie este probabil cea mai importantă dilemă pe care Siegmund, Greta și Joseph au avut-o.

I could never accept the idea that one should accept life the way it is, and to be happy with what one has, just because there are other people in the world who would be happy to live a similar life, if they could.

Citind involuntar această carte, mă gândeam la imposibilitatea de a face propriile alegeri ale multor oameni din această lume. Fac referire aici, la oameni săraci, copii care trăiesc în familii defectuoase, femei musulmane din unele țări sau oameni din sisteme totalitare. Sunt atât de mulți oameni care nu pot să-și urmeze visele sau să-și dezvolte abilitățile minții…

Tell me, Siegmund, do you think it’s sad when an acorn, for one reason or another, never becomes a tree, according to the implicit potential to become.

Epilogul este cireasa de pe tort. Este un semnal de alarmă pentru noi toți. Noi credem că trăim într-o lume democratică și într-o libertate totală, dar nu observăm manipularea prin intermediul rețelelor de socializare – o tendință atât de în creștere în zilele noastre.

We sometimes miss seeing how unique our lives are; or at least, interesting.
… people shouldn’t hate each other for reasons that aren’t theirs.
We can only choose the moves we make, not their final results.

Bravo Raluca!
Sunt impresionat de cartea ta și aștept un nou roman.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI DOCTOR GERMAN ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL CU REDUCERE DE PE:

Titlu: JURNALUL UNUI DOCTOR GERMAN ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL
Autor: Raluca Modreanu
An apariție : 20220
Editura: AMAZON
Nr. Pagini: 147
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3880

Alte recenzii de la Raluca Modreanu:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 14 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 7 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments