Recenzie ”Jurnalul unui killer sentimental” de Luis Sepulveda

Titlu: Jurnalul Unui Killer Sentimental
Autor: Luis Sepulveda
An apariție : 2004
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 6.07.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

jurnalul-unui-killer-sentimental-sepulveda

Jurnalul unui killer sentimental este un roman poliţist.

Nu doresc să vă dezvălui prea mult din acţiunea paginilor sale, dar e bine să ştiţi, mai ales aceia dintre voi care sunteţi fanii romanului poliţist clasic, că Luis Sepulveda creează un roman de tip concentrat, atipic, cu acţiune relativ săracă, dar cu final surprinzător aşa cum îi stă bine unui autor de romane poliţiste.

Personajul principal este un ucigaş plătit care face meseria aceasta de câțiva ani, aşadar un killer cu vechime în branşă, care acţionează după regulile clare ale unei astfel de îndeletniciri.

Primeşte instrucţiunile despre următoarea sa victimă de la o persoană pe care nu a văzut-o niciodată, dar de data aceasta fără nici o explicaţie logică simte nevoie să afle mai multe despre viitoarea sa victimă.

Killerul lui Luis Sepulveda doreşte să cunoască motivele pentru care cineva îl vrea mort, vrea să ştie cu ce se ocupă şi ce fel de viaţă duce.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Luis Sepulveda.

De ce e sentimental personajul negativ al lui Luis Sepulveda?

Pentru că îl va inunda un fel de melancolie şi un sentimentalism super dulceag legat de misiunea sa, iar el îl va pune într-o oarecare măsură pe seama relaţiei amoroase şi super pasionale dintre el şi o fată mult mai tânără, o franţuzoaică de care este foarte îndrăgostit.

Tensiunea acţiunii şi dramatismul alegerilor (mai are sau nu tăria să îndeplineasc ultima misiune) personajului din Jurnalul unui killer sentimental apare atunci când acest killer profesionist primeşte vestea că este părăsit de către iubita lui şi nu se mai poate concentra sută la sută asupra ultimei sale misiuni.

Luis Sepulveda concepe un roman alert, o metaforă a unei identăţi pe care ne-o asumăm sau nu, un roman poliţist cu o concluzie la care mulţi dintre noi am ajuns, şi anume Lumea e mică , al dracului de mică.

Vă recomand Jurnalul unui killer sentimental când călătoriţi, când savuraţi un pahar de vin în cadă sau o ţigară pe terasă. Lectură plăcută prieteni Goodread!

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Negative:

Unora dintre fanii romanelor poliţiste clasice le poate părea cam scurt, prea siropos şi fără intrigă poliţistă serioasă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Shirley Laurel
    Reply

    Este o lectura usoara. Cartea poate fi frunzarita rapid. Am citit-o acum ceva timp si tin minte ca mi-a placut 😀

POST A COMMENT.