Recenzie ”Jurnalul unui killer sentimental” de Luis Sepulveda

de | iul. 6, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL ARE REDUCERE PE:

jurnalul-unui-killer-sentimental-sepulveda

Jurnalul unui killer sentimental este un roman poliţist.

Nu doresc să vă dezvălui prea mult din acţiunea paginilor sale, dar e bine să ştiţi, mai ales aceia dintre voi care sunteţi fanii romanului poliţist clasic, că Luis Sepulveda creează un roman de tip concentrat, atipic, cu acţiune relativ săracă, dar cu final surprinzător aşa cum îi stă bine unui autor de romane poliţiste.

Personajul principal este un ucigaş plătit care face meseria aceasta de câțiva ani, aşadar un killer cu vechime în branşă, care acţionează după regulile clare ale unei astfel de îndeletniciri.

Primeşte instrucţiunile despre următoarea sa victimă de la o persoană pe care nu a văzut-o niciodată, dar de data aceasta fără nici o explicaţie logică simte nevoie să afle mai multe despre viitoarea sa victimă.

Killerul lui Luis Sepulveda doreşte să cunoască motivele pentru care cineva îl vrea mort, vrea să ştie cu ce se ocupă şi ce fel de viaţă duce.

De ce e sentimental personajul negativ al lui Luis Sepulveda?

Pentru că îl va inunda un fel de melancolie şi un sentimentalism super dulceag legat de misiunea sa, iar el îl va pune într-o oarecare măsură pe seama relaţiei amoroase şi super pasionale dintre el şi o fată mult mai tânără, o franţuzoaică de care este foarte îndrăgostit.

Tensiunea acţiunii şi dramatismul alegerilor (mai are sau nu tăria să îndeplineasc ultima misiune) personajului din Jurnalul unui killer sentimental apare atunci când acest killer profesionist primeşte vestea că este părăsit de către iubita lui şi nu se mai poate concentra sută la sută asupra ultimei sale misiuni.

Luis Sepulveda concepe un roman alert, o metaforă a unei identăţi pe care ne-o asumăm sau nu, un roman poliţist cu o concluzie la care mulţi dintre noi am ajuns, şi anume Lumea e mică , al dracului de mică.

Vă recomand Jurnalul unui killer sentimental când călătoriţi, când savuraţi un pahar de vin în cadă sau o ţigară pe terasă. Lectură plăcută prieteni Goodread!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Luis Sepulveda sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Killer Sentimental
Autor: Luis Sepulveda
An apariție : 2004
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.07.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Romanul debutează cu o bârfă aprins discutată de către toți: “Diana Slavu divorțează”. O fi vorba de o dezmățată și o frivolă (cum afirmă gurile rele)? Cine este această Diana Slavu care a încins spiritele și i-a pus pe toți pe bârfe? Romanul scoate în prim-plan...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2634 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 45 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia

Multumim de recomandare 🙂 !

Shirley Laurel

Este o lectura usoara. Cartea poate fi frunzarita rapid. Am citit-o acum ceva timp si tin minte ca mi-a placut 😀