Recenzie ”Jurnalul unui killer sentimental” de Luis Sepulveda

by | Jul 6, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

jurnalul-unui-killer-sentimental-sepulveda

Jurnalul unui killer sentimental este un roman poliţist.

Nu doresc să vă dezvălui prea mult din acţiunea paginilor sale, dar e bine să ştiţi, mai ales aceia dintre voi care sunteţi fanii romanului poliţist clasic, că Luis Sepulveda creează un roman de tip concentrat, atipic, cu acţiune relativ săracă, dar cu final surprinzător aşa cum îi stă bine unui autor de romane poliţiste.

Personajul principal este un ucigaş plătit care face meseria aceasta de câțiva ani, aşadar un killer cu vechime în branşă, care acţionează după regulile clare ale unei astfel de îndeletniciri.

Primeşte instrucţiunile despre următoarea sa victimă de la o persoană pe care nu a văzut-o niciodată, dar de data aceasta fără nici o explicaţie logică simte nevoie să afle mai multe despre viitoarea sa victimă.

Killerul lui Luis Sepulveda doreşte să cunoască motivele pentru care cineva îl vrea mort, vrea să ştie cu ce se ocupă şi ce fel de viaţă duce.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Luis Sepulveda

De ce e sentimental personajul negativ al lui Luis Sepulveda?

Pentru că îl va inunda un fel de melancolie şi un sentimentalism super dulceag legat de misiunea sa, iar el îl va pune într-o oarecare măsură pe seama relaţiei amoroase şi super pasionale dintre el şi o fată mult mai tânără, o franţuzoaică de care este foarte îndrăgostit.

Tensiunea acţiunii şi dramatismul alegerilor (mai are sau nu tăria să îndeplineasc ultima misiune) personajului din Jurnalul unui killer sentimental apare atunci când acest killer profesionist primeşte vestea că este părăsit de către iubita lui şi nu se mai poate concentra sută la sută asupra ultimei sale misiuni.

Luis Sepulveda concepe un roman alert, o metaforă a unei identăţi pe care ne-o asumăm sau nu, un roman poliţist cu o concluzie la care mulţi dintre noi am ajuns, şi anume Lumea e mică , al dracului de mică.

Vă recomand Jurnalul unui killer sentimental când călătoriţi, când savuraţi un pahar de vin în cadă sau o ţigară pe terasă. Lectură plăcută prieteni Goodread!

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI KILLER SENTIMENTAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Jurnalul Unui Killer Sentimental
Autor: Luis Sepulveda
An apariție : 2004
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

Unora dintre fanii romanelor poliţiste clasice le poate părea cam scurt, prea siropos şi fără intrigă poliţistă serioasă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2088 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia
cornelia

Multumim de recomandare 🙂 !

Shirley Laurel
Shirley Laurel

Este o lectura usoara. Cartea poate fi frunzarita rapid. Am citit-o acum ceva timp si tin minte ca mi-a placut 😀