Recenzie „Just what kind of mother are you?” de Paula Daly

de | nov. 11, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Limbi Străine, Recenzii cărți, Suspans

Just what kind of mother are you de Paula Daly„Just what kind of mother are you?” este un roman plin de suspans scris de autoarea britanică Paula Daly. Cartea face parte din genul thriller și a fost publicată inițial în anul 2013. Nu știu dacă există și varianta tradusă în limba română, dar eu am citit-o în limba originală, engleză.

Alte cărți scrise de Paula Daly: „The Mistake I Made”, „Keep Your Friends Close”, „The Trophy Child”, „Clear My Name” și „Open Your Eyes”.

„Just what kind of mother are you?” de Paula Daly este un thriller despre familie, ceea ce îl face și mai înfricoșător

În acest volum intrigant, Paula Daly jonglează cu subiecte precum căsătoria, creșterea și educarea copiilor și prietenia. Acestea sunt elementele cheie ale poveștii și acestea sunt testate într-o comunitate dintr-un oraș mic atunci când un lanț de evenimente șocante se derulează subit.

Lisa Kallisto este o mamă și o soție care încearcă să facă față sarcinilor vieții de familie și muncii în același timp. Ea deține un adăpost de animale. Are trei copii care sunt atât de diferiți unul de celălalt și un soț pe care crede că îl neglijează din punct de vedere amoros. Chiar dacă din exterior viața ei pare ok, Lisa se compară cu mamele celelalte din jur și prietenele ei crezând mereu că nu face de ajuns și că nu este la fel de bună ca ele. Problema tuturor femeilor din toate timpurile, bănuiesc!

Însă o anumită săptămână încărcată pentru ea o va face să regrete și mai mult lipsa ei de atenție și de grijă. Datorită unui amănunt uitat viața ei de acum încolo se va transforma într-un coșmar îngrozitor. Fiica de 13 ani a celei mai bune prietene  dispare deodată. Fără nici o urmă și fără ca măcar femeia să își dea seama că era în grija ei în acel moment. Este bineînțeles vina ei. O recunoaște și este bulversată. Toți o arată cu degetul și o condamnă mai mult sau mai puțin pe față.

Însă după ce își revine cât de cât îi promite prietenei sale că i-o va aduce înapoi pe fiica sa, începând chiar ea o investigație aparte de cea a poliției locale. Problema este însă că fata de 13 ani nu este singura dispărută din acel oraș. Poate fi vorba de un răpitor sau un criminal în serie? Poate că deja se gândește prea departe, dar Lisa încearcă toate pistele posibile. Cu toate acestea, lumea din jurul ei care nu încetează să o arate cu degetul și remușcările cum că nu a fost deloc atentă o descurajează, făcând-o să-și plângă de milă.

În timp ce sapă adânc pentru a găsi vreun indiciu pentru dispariția fetei, Lisa începe să-și dea seama că nimic nu este ceea ce pare la o primă vedere

Până și cei mai imaculați oameni au secretele lor bine ascunse, pentru care ar face orice să nu iasă la iveală. Și de asemenea, prietenii în care credeai că poți avea încredere și care îți erau model, apar deodată într-o altă lumină, bizară, întunecată, criminală.

Romanul „Just what kind of mother are you?” de Paula Daly are o poveste ce se derulează pe repede înainte, abia dându-ți oportunitatea să respiri. Se citește ușor pentru că te ține în suspans și vrei să afli ce mai descoperă protagonista despre ceilalți. Este un thriller remarcabil creat de o imaginație bogată ce descrie ororile care se ascund în viața noastră de zi cu zi. În casa vecinilor. În mariajul celor mai buni prieteni ai tăi, în mintea bolnavă a unora care în mod obișnuit par cei mai buni oameni.

Titlu: JUST WHAT KIND OF MOTHER ARE YOU?
Autor: Paula Daly
An apariție : 2014
Editura: CORGI
Nr. Pagini: 365
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1273

Alte recenzii de la Paula Daly:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden
Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință...

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 21 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments