Recenzie „La câinele fidel” de Alexandru Sincu

de | nov. 3, 2015 | Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA CÂINELE FIDEL ARE REDUCERE PE:

la cainele fidelOare câţi dintre noi, nu ne-am trezit, măcar o dată, angajaţi într-o discuţie al cărei punct de plecare fusese unul cu totul şi cu totul altul?

Care dintre noi nu s-a abătut, măcar o dată, de la adevărata idee, trezindu-se implicat într-o dezbatere fără legătură cu ideea incipientă?

Şi, mai ales, câţi dintre noi putem afirma că întotdeauna am reuşit să ducem o conversaţie la bun sfârşit fără a ne abate de la ideea de început sau fără a aduce în discuţie şi idei din sfere fără legătură atât între ele cât şi cu ideea începută?

Gusta Beck, proprietar al unui magazin de jucării moştenit din generaţie in generaţie, poartă cititorul într-un trecut-prezent continuu fără a se abate din drumul său, purtându-şi ascultătorii neobosit prin poveştile sale de viaţă.

Dacă îți place recenzia cărții LA CÂINELE FIDEL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alexandru Sincu

Pornind de la cel dispărut care îmi intră în prăvălie şi pleacă fără să plece, de parcă nici n-ar fi venit, Gusta Beck face o întreagă intruziune în anii copilăriei şi a existenţei sale de la naştere, când primeşte numele de Gusta, nume ce fusese destinat fratelui pe care nu avea să-l aibă,  până în momentul rememorarii dispariţiei inspectorului Christian Martin, ce venise la un moment dat să investigheze cazul clientului care ar fi dispărut fără să plece şi plusul de inventar apărut fără să fi intrat nimeni pe uşă cu el; de la adultul negustor de jucării din prezent, până la copilul care mai ieri furase maşinuţa albastră de pe raftul magazinului pentru a părea brav în ochii verişorului mai mare; de la un simplu inventar al ghiozdanelor cu cap de câine până la tăcerea bolnavă al lui Daniel Witteck.

Ca într-un carusel născut din Decameronul lui Boccacio, Hanu’ Ancuţei al lui Sadoveanu şi şarmul lui Poirot al Agathei Christie, cititorul este purtat într-o lume a trecutului renăscut prin simpla sa povestire pentru că fără scurta trecere a inspectorului Christian Martin printre jucării, multe ar fi rămas uitate, aşa cum se uită un vis nepovestit.

La câinele fidel demonstreză că firea omului iubitor de conversaţie şi povestitor înrăit se va pierde întotdeauna printre naraţiuni care mai de care mai diferite, abătându-se necontenit de la firul povestirii şi purtând interlocutorul pe noi meleaguri ale amintirilor pentru că începutul e doar amăgire, iar sfârşitul se rătăceşte printre multe alte poveşti.

Alexandru Sincu împleteşte un roman pentru toate gusturile: al celor ce se dau în vânt după cărţile poliţiste, celor ce adoră suspanul, dar şi celor ce nu se pot despărţi de romanele clasice.

Începutul e doar amăgire, iar sfârşitul se rătăceşte printre multe alte poveşti.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LA CÂINELE FIDEL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: LA CÂINELE FIDEL
Autor: Alexandru Sincu
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 226
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1485

Alte recenzii de la Alexandru Sincu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2784 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments