Recenzie La Paradisul Femeilor de Emile Zola

Titlu: La Paradisul Femeilor
Autor: Emile Zola
An apariție : 2010
Editura: Adevărul Holding
Nr. Pagini: 429
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 17.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

adevarul-72-la-paradisul-femeilorEmile Zola a surprins extraordinar de veridic acum mai bine de 200 de ani, stările prin care noi femeile trecem atunci când ne aflăm in fața unui raion cu rochii, pantofi sau bijuterii. La Paradisul femeilor este o lecție de cum să întreții o afacere destinată femeilor, cum să conduci peste 500 de angajați care au o singură misiune zi de zi – creșterea continuă a vânzărilor și cum să treci dincolo de bârfe și cancanuri pentru a-ți împlini destinul.

Numele romanului este atât de inspirat ales, încât la finalul cărții îți spui că într-adevăr Emile Zola nu putea să aleagă un titlu mai potrivit pentru a sintetiza natura femeii care se pare că e neschimbată și în continuă afirmare de sute de ani încoace. Pentru că, să-mi spuneți voi mie ce femeie poate rezista în fața unor tejghele pline de mătăsuri fine, lenjerii de dantelă, paltonașde de catifea, cizmulițe și botine din cea mai fină și delicată piele, chiar numai privitul poate aduce unora dintre noi o mare satisfacție, ca să nu mai spunem achiziționarea lor. Magazinul imaginat de scriitor este într-adevăr un paradis pentru toate femeile, de la cosmetice, parfumuri, mărgele, umbrele, pălării, mănuși, rochii, și până la obiecte de decor interior după care suspină clientela feminină snoabă sau nu, dar plină de bani a Parisului.

E o carte fascinantă despre extinderea comerțului în Paris, și veți vedea că ce se întâmplă azi în marketing, promovare și satisfacerea clientului a fost discutat și inventat acum mai bine de 200 de ani. O imagine care poate vi se va părea foarte cunoscută este descrierea mulțumii care invadeaza pur și simplu magazinul La Paradisul femeilor, pentru a obține un produs la reducere. Tabloul zugrăvit magistral de Zola seamănă perfect cu ceea ce se intâmplă în secolul 21 într-un mare magazin în prima zi de reduceri. Cu diferența majoră totuși că în La Paradisul femeilor, mulțimea greu de stăpânit e formată numai din femei, și doar câțiva bărbați rătăciți care priveau îngrijorați în jurul lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Emile Zola.

Paralel cu acest talmeș-balmeș al clientelor fidele ale magazinului se conturează de fapt destinul unei tinere de 20 Denise, care își începe aventura pariziană alături de frații ei, după ce va rămâne orfană de ambii părinți. Denise se va angaja ca vânzătoare La Paradisul femeilor, magazinul uriaș al domnului Mouret și va face față cu multă demnitate tuturor obstacolelor pe care le va avea de intâmpinat aici, neplăceri create de colegii săi de lucru dar și problemele din familia sa.

Va recomand cartea desi poate unora nu le va placea usorul iz de telenovelă cu fata săracă care ajunge bogată si iubită de cel mai râvnit bărbat din nemuritorul Paris.

ACUM GĂSEȘTI LA PARADISUL FEMEILOR PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Va recomand cartea desi poate unora nu le va placea usorul iz de telenovelă cu fata săracă care ajunge bogată si iubită de cel mai râvnit bărbat din nemuritorul Paris.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.