Recenzie “L’Amour dure plus qu’une vie” de Ann Brashares

Titlu: Lamour Dure Plus Quune Vie
Autor: Ann Brashares
An apariție : 2012
Editura: Gallimard Jeunesse
Nr. Pagini: 442
Limba: Franceza
Gen Literar: Romance
Recenzie de Oana Maria Stefan
Publicată la 12.02.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA LAMOUR DURE PLUS QUUNE VIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

l'amour dure plus qu'une vie de Ann BrasharesAnn Brashares este autoarea faimoasei serii “Pantalonii călători”. Dar tot ea a scris și cartea “L’Amour dure plus qu’une vie”. Scrierea transpune o poveste magică de dragoste și reîncarnare ce durează mai mult decât o viață. Este o carte despre nemurirea sufletului, dar și despre iubirea eternă și tragică.

Poate semăna cu poveștile arhicunoscute ale lui Tristán și Isolda, Romeo și Julieta sau Heathcliff și Catherine din “La răscruce de vânturi”(Emily Bronte). Dar este doar o impresie.

Cartea “L’Amour dure plus qu’une vie” scrisă de Ann Brashares este împărțită în mai multe planuri temporale și povești

De asemenea, autoarea alternează între vocile narative ale lui Daniel și Lucy. Pentru a prezenta cum se cuvine această poveste de dragoste complexă, care pare să sfideze și timpul și moartea.

Personajele principale, din lumea modernă, sunt Daniel și Lucy, doi tineri. Daniel și-a petrecut secole din viața sa îndrăgostindu-se în diverse ere de aceeași fată. Dar bineînțeles, de fiecare dată cei doi se află în trupuri diferite din punct de vedere fizic. Însă nu contează prea mult, deoarece sufletul lor este același. Un suflet călător care are și o memorie de invidiat ce transcende milenii. Asta în cazul lui Daniel.

Pentru că prima dată când s-au aflat pe pământ în același loc, dragostea lor nu a putut fi împlinită, tânărul o caută de fiecare dată când renaște în alt trup pe Sophia. Acesta este numele pe care îl avea fată când s-au văzut prima dată. Din păcate, ea nu recunoaște în același mod sufletele care renasc. Și deci nu își amintește de celelalte vieți trăite și de întâlnirile cu Daniel.

Tocmai de aceea el simte că trebuie să o găsească pe fata iubită care pe deasupra mai este și în primejdie, și să îi amintească de iubirea lor. Asta pentru că de fiecare dată când el și Sophia au fost aproape de-a lungul istoriei, au fost de asemenea îndepărtați unul de altul în mod brutal. Fie de diferența de vârstă, fie de moartea naturală sau de boală, fie de un suflet primejdios care se poate reîncarna asemenea lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ann Brashares.

Cel mai recent plan temporal în care cei doi au șansa să fie împreună este în prezent

Prin urmare ei se numesc Daniel și Lucy. Însă primul știe exact cât de mult s-au iubit ei în trecut și despre istoria relației lor. Iar al doilea nu își amintește nimic și are nevoie de ajutor pentru a-și da seama de asta.

Însă, exact când Lucy se trezește asemenea frumoasei adormite și conștientizează în sfârșit despre istoria lor împreună de-a lungul veacurilor, o forță periculoasă îi găsește și încearcă să le pună din nou bețe în roate. Drept pentru care, cei doi îndrăgostiți cu suflete nemuritoare trebuie să hotărască ce să facă pentru a înfrunta pericolul. Și pentru a-și trăi în sfârșit dragostea în prezent.

Dar mai există ceva la fel de minunat ca iubirea atemporală a celor doi și forța de sacrificiu. Este vorba de felul în care Ann Brashares inserează în cel mai natural mod pasaje istorice și geografice bogate în detalii. Acest lucru transpune și mai ușor cititorii în povestea lui Daniel și a lui Lucy, dar mai ales în timpurile și locurile în care se desfășoară dragostea lor de-a lungul vieții.

Cartea “L’Amour dure plus qu’une vie” de Ann Brashares ne reamintește că atunci când vine vorba despre dragoste, speranța moare ultima. Dar și că mereu va exista o posibilitate de a trece orice test dacă iubești cu adevărat.

🔥 CARTEA LAMOUR DURE PLUS QUUNE VIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.