Recenzie „Lanțul” de Adrian McKinty

de | oct. 20, 2019 | Recenzii cărți

Lanțul este un thriller scris de irlandezul Adrian McKinty ce a făcut furori printre scriitori de seamă al acestui gen.

Stephen King, marele Stephen King cu ale sale zeci de thrillere de succes, a lăudat această carte într-un așa fel, încât nu aveai cum să nu o citești.

Premisă captivantă

O mamă trecută de 30 de ani, care se luptă cu cancerul, este sunată de un necunoscut și anunțată că fiica ei a fost răpită. Ca să o recupereze, trebuie să plătească 25 de mii de dolari și să răpească un alt copil în loc pentru a nu rupe Lanțul.

Ce poate fi mai terifiant de atât? Ce poate fi mai îngrozitor decât să ți se sechestreze copilul în plină zi, din stația de autobuz? „Incredibil de puternic și original. Vă va urmări mult timp de acum înainte”, acestea au fost cuvintele lui Stephen King și pot să spun că se potrivesc foarte bine cu premisa acestei cărți.

Suspans garantat

Un thriller bun trebuie să aibă un început promițător, o poveste ce poate avea mai multe soluții, astfel încât suspansul să fie permanent la cote înalte pe toată durata lecturii. Cartea de față reușește acest lucru, dar doar în prima jumătate a cărții.

Protagonista se vede nevoită să recurgă la unele metode ce lasă repercursiuni pe viitor, dar face tot ceea ce trebuie pentru a-și salva micuța copilă. Nimeni și nimic nu o va împiedica să facă tot posibilul pentru a-și recupera fetița.

Mi-a plăcut tare mult prima jumătate a cărți, aici regăsim multe situații în care fiecare ar reacționa diferit, iar suspansul este la cote încurajatoare. Ceea ce a făcut această carte să fie tare interesantă a fost faptul că părinții copilului răpit trebuiau la rândul lor să sechestreze un alt copil, lucru mai mult decât înfricoșător, oribil sau chiar detestabil.

O parte a doua ce umbrește succesul cărții

Cea de-a doua parte a cărții, însă, se degradează încetul cu încetul în ceea ce privește credibilitatea și se mărește în absurditate. Dacă prima parte a fi ceva în care s-au investit sute de ore de plănuire, cea de-a doua parte pare a fi grăbită și nejudecată.

Oricum, lectura merge lin, cartea se citește ușor, având un ritm alert și neobositor.

Cu toate că a doua jumătate a cărții nu îi face cinste întregii povești, chiar și sfârșitul fiind puțin cam slab, recomand Lanțul pentru că nu vă va plictisi și vă va face să fiți mai precauți în ceea ce privește siguranța copiilor.

Titlu: LANȚUL
Autor: Adrian McKinty
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 561

Alte recenzii de la Adrian McKinty:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

3 1 vote
Article Rating
Ioana a fost redactor Booknation.ro și a scris 43 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments