Recenzie ”The Shadowhunter’s Codex” de Cassandra Clare și Joshua Lewis

de | nov. 1, 2021 | Recenzii cărți

Ce este Codexul vânătorilor de umbre?

Pentru orice vânător de umbre este esențial marele și renumitul Codex! Fără un Codex, nefilimii ar risca să își piardă viața. De ce? Pentru că o simplă informație face diferența între viață și moarte.

Eu cred că intenția Cassandrei a fost exact aceea de a ne pregări pentru a face parte din acest univers al vânătorilor de umbre. Codexul este o carte plină de definiții, explicații, desene și simboluri, secrete și teorii pe care fiecare dintre noi trebuie să le știe. Codexul este o comoară și, cartea de căpătâi a celor care se trag de pe tărâmul Idris-ului.

Numele demonilor, ale îngeri, povestea lui Razel, a lui David, a lui Joshua și povestea despre Valentine Morgenstern, sunt toate aici. Iar acestea sunt doar câteva dintre întâmplările uimitoare pe care cea mai veche scriere a nefilimilor le păstrează până azi.

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

Ceea ce mi s-a părut cu adevărat palpitant s-a rezumat la comentariile, tachinările și certurile pe care Simon, Clary și Jace de pe marginile acestei cărți. Mâzgăliturile lor fac ca paginile care sunt aproape plictisitoare să devină amuzante.

Au fost secvențe care mi-au amintit de personajele mele dragi și m-au emoționat, au fost și multe pagini plictisitoare, pline de explicații și de definiții, de povești istorice și de întâmplări plictisitoare. Chiar și pentru o carte a Cassandrei, multe capitole au fost destul de neinteresante.

Evident că nu am reținut toate runele, din păcate! Dar am aflat câteva lucruri noi și am fost uimită de faptul că încă mai erau anumite informații pe care nu le știam. Citind această carte am aflat cât de mult mi-aș fi dorit ca totul să fie real. Aproape că îmi doream să încep să învăț temeinic totul. Dar am încredere că Jace și, Jem și  Will au învățat totul și pentru mine!

Cel mai mult m-a emoționat jurământul de parabatai. Acesta m-a făcut să mă gândesc la ce privilegiu există în viața nefilimilor. A putea să alegi un suflet pereche, într-un fel deloc romantic. De aceea, prețuiți-vă parabatai-ul și alegeți-l cu grijă, căci va fi alături de voi toată viața voastră!

Deși poate că ar fi mult mai util ca primă carte citită de la Cassandra, vă îndemn să citiți mai întâi seriile ei. Astfel, veți înțelege mult mai bine detaliile care ar părea minore din acest Codex. Eu încă îmi aștept pecețile de nou vânător de umbre. Voi ce mai așteptați? Sunt convinsă că orice iubitor al acestui univers va adora să citească și Codexul!

Titlu: THE SHADOWHUNTERS CODEX
Autor: Cassandra Clare
,
Joshua Lewis
An apariție : 2016
Editura: WALKER BOOKS
Nr. Pagini: 274
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1206

Alte recenzii de la Cassandra Clare:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 5 luni, 19 zile și a scris până acum 336 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments