Recenzie ” Lecții de respirație” de Anne Tyler

de | sept. 17, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LECȚII DE RESPIRAȚIE ARE REDUCERE PE:

 

Sentimentul acela, teribil și biciuitor, al nisipului care îți alunecă printre degete, odată cu visele, gândurile, simțirile și  idealurile pe care, până mai odinioară, au fost clocite în cuva siguranței de sine, sădește în romanul ” Lecții de respirație” al scriitoarei Anne Tyler culorile spinilor încă înfloriți.

Între iluzie și speranță viața lui Maggie Moran, o femeie ajunsă la jumătatea vieții biologice, își deșiră nostalgiile și speranțele în pânza freatică a unei existențe care pare a fi prinsă în  ” bidimensionalitatea realității”, personajul principal refuzând realitatea tuturor, neputând sub nicio formă să accepte faptul că unele lucruri, care la un moment dat i s-au părut indestructibile, ajung doar moloz.

Dacă îți place recenzia cărții LECȚII DE RESPIRAȚIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anne Tyler

Astfel, pornind de la această premiză, scriitoarea Anne Tyler, sub aripile unui incisiv spirit analitic, încearcă o introspecție asupra stilului de viață al unei obișnuite familii nord-americane, cu împlinirile și neîmplinirile firești, cu durerea unei mame care nu poate accepta faptul că puii își abandonează cuibul unde au început să învețe ce înseamnă viața.

Între trecut și viitor Maggie Moran trăiește într-un inexplicabil ritm propriu, aparent imperturbabilă, deși dincolo de carcasa protectoare a trupului există totuși nimicitoarea furtună.

Într-un anume fel, întreaga existență a personajului principal din ” Lecții de respirație” pare o aprigă și deznădăjduită încercare de resuscitare a mitului bunul samaritean și, odată cu el, repoleirea vieții în culorile vii de odinioară.

Într-o lume absolut normală, cu oameni care încearcă să se redefinească sau măcar să-și caute un drum lin la capătul căruia ar putea să existe un anumit sens, personajele din romanul scriitoarei Annet Tyler se rătăcesc într-un vârtej al conjugării în care nimic nu este ceea ce pare, iar presupusul ” mers firesc al lucrurilor” anulează vechiule tradiții spre evidenta disperare a oamenilor care numai reușesc să înțeleagă nimic din atrofiata grabă a muritorilor în indescriptibila dorință de a îmbrățișa scurgerea în nimic.

O carte magnetizantă!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LECȚII DE RESPIRAȚIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lecții De Respirație
Autor: Anne Tyler
An apariție : 1997
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 268
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 954

Alte recenzii de la Anne Tyler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2729 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments