Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

de | aug. 12, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LEGENDARII ARE REDUCERE PE:

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene

După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree să își ocupe mintea cu orice altceva. Însoțită de Alice, cea mai bună prietenă a ei, Bree pleacă la colegiu și intră în bucluc din prima seară.

În prima ei seară în campus, Bree asistă la un atac în care este implicată magia. Ba mai mult, aceasta vede lucruri pe care un om obișnuit nu ar trebui să le vadă. Când un magician din Ordinul Merlin încearcă să o hipnotizeze și să îi ia amintirile acelei seri, totul se schimbă. Vraja nu are efect asupra ei, ba chiar o ajută pe Bree să își descătușeze puterile.

Când o amintire care ar fi trebuit uitată îi vine în minte, Bree află ceva foarte important despre moartea mamei sale. Curând îl cunoaște pe Nick, cel care ar trebui să o învețe totul despre magie. Regele Arthur a existat, Merlin a existat, Excalibur e adevărată, iar magia este cât se poate de reală.

Dar ce legătură au toate astea cu pierderea mamei sale? Doar infiltrându-se printre Legendari poate afla adevărul…

Dacă îți place recenzia cărții LEGENDARII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Tracy Deonn

Opinia mea despre Legendarii

Am fost foarte fascinată de această carte încă de când am auzit că va fi publicată. Sunt un fan uriaș al legendelor Arthuriene și iubesc să văd cum autorii creează povești pornind de la aceste mituri și legende vechi. De aceea am vrut să citesc Legendarii și mă așteptam oarecum ca autoarea să respecte mai mult legendele.

Mi-a plăcut că s-a vorbit despre Arthur și despre Merlini, mi-a plăcut că a apărut Excalibur, una dintre cele mai maiestuoase arme care au existat vreodată! Mi-a plăcut că totul a fost construit atât de frumos și că am reîntâlnit una dintre cele mai frumoase povești care există în această lume.

Mă așteptam, totuși, la mai multă dramă și la mai puține scene care să mă plictisească. Părerea mea este că Tracy Deonn putea scurta mult mai mult această carte. Simt că întreaga poveste ar fi avut un succes mult mai mare dacă Deonn ar fi urmat mai mult legendele la fel ca în serialul Aventurile lui Merlin.

Farmecul din spatele unei legende

Cu toate acestea, îmi este greu să nu apreciez o carte care se leagă de Regele Arthur. Pentru mine legendele Arthuriene sunt o slăbiciune, iar povestea Brianei Matthews a fost o curiozitate și o conștientizare a impactului pe care aceste legende au avut-o asupra lumii. Ce cititor nu iubește puțină magie? Și ce ar fi fost această magie fără Nick și Sel? M-am îndrăgostit de aceste personaje și abia aștept să văd ce ne va aștepta în al doilea volum!

Sper doar ca acela să nu fie atât de lung și să aibă mult mai multă adrenalină. Dacă îl iubiți pe Merlin și pe Regele Arthur și dacă ați urmărit faimosul serial, vă recomand din suflet această carte! Orice bookworm are nevoie de magie în viața lui!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEGENDARII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Legendarii
Autor: Tracy Deonn
Traducător: Anca Irina Ionescu
An apariție : 2022
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 523
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 8251

Alte recenzii de la Tracy Deonn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

Recenzie „Ramona și tata #4”

Recenzie „Ramona și tata #4”

Cred că am mai menționat că îmi place seria Ramona și îmi plac și cărțile educative, adică râdem, glumim, dar rămânem și cu o idee, două. Eu am citit împreună cu fiica mea toate cărțile din seria Ramona traduse în limba română, și una netradusă încă. Știam că sunt mai...

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

  Oricât de mult ai citi, oricâte informații ai acumula, niciodată nu ești pregătit să treci ușor peste decesul cuiva apropiat. Sheryl Sandberg era o salariată a lui Mark Zuckerberg, care ducea o viață de obișnuită alături de familia ei. Asta până într-o bună zi,...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 971 zile și a scris până acum 249 articole. Se află pe poziția 5 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments