Recenzie ”Liberă!” de Cristina Lincu

de | apr. 5, 2021 | Recenzii cărți

Sara este o scriitoare care a trecut printr-o iubire care s-a lăsat cu inimi frânte, mai exact, cu inima ei. Indiferent de numărul bărbaților care au urmat, ea niciodată nu a putut să se desprindă de Doru, bărbatul pe care ea l-a iubit cu adevărat, cu care a avut o aventură și care acum și-a construit o familie, lăsând-o în urmă pe ea și inima ei frântă.

Gata să încheie povestea din trecut, Sara ajunge în Dârste, la El sol, acolo unde viața îi oferă o nouă șansă și i-l scoate în cale pe Gabriel, un bărbat cu un trecut la fel de dureros și de complicat ca al ei, un bărbat care nu își mai dorește o relație, dar care începe să se atașeze foarte repede de Sara.

Fără promisiunea unui viitor, fără dorința de a se implica, Sara și Gabriel se trezesc într-o relație în care iubirea începe să își facă repede loc, vindecându-le inimilie. Sara începe să petreacă mult timp la El sol, alături de bărbatul minunat care pare că o iubește sincer și care pare pregătit să renunțe la trecut pentru ea.

  El este bărbatul pe care renunțasem să-l aștept. A intrat în viața mea din greșeală-cea mai frumoasă greșeală posibilă-pentru a rămâne definitiv. Bine, cât de definitiv poate fi orice pe lume…

Însă o singură veste de la cea mai bună prietenă a ei este de ajuns pentru a o face să se întoarcă de urgență acasă. După o întâlnire întâmplătoare, sau poate provocată de mâna destinului, Sara a aflat un lucru dureros despre Doru, iar acum trebuie să îl vadă cu orice preț.

Când ea află că Doru este grav bolnav, toate sentimentele reprimate în tot acest timp ies la suprafață și o conduc pe Sara către bărbatul pe care încă îl mai iubește. Ea este gata să treaca peste familia lui, peste timp, peste tot ceea ce s-a întâmplat pentru a-l vedea o ultimă oară. Și oare este el atât de bolnav încât acesta să fie finalul? Indiferent de drumul vieții sale, Sara trebuie să își ia adio de la el și să închidă odată pentru totdeauna ușa trecutului.

După nenumărate drumuri, coincidențe, întâmplări și alegeri nesigure, Sara primește o veste, iar ceea ce va urma se va transfoma în cel mai întunecat coșmar al ei. Ana, prietena ei, este alături de ea, Gabriel face tot posibilul să îi fie alături, numai că Sara continuă să alerge între cei doi bărbați din viața ei, incapabilă să facă o alegere.

Când ea este hotărâtă să îl lase pe Doru în trecut și să își vadă de viața ei alături de Gabriel, realitatea ei suferă un șoc. Viața îi este dată peste cap și nimic nu mai poate repara ruptura din sufletul ei care se umple curând cu suferință și durere.

   Una dintre cele mai grele zile pe care le-am trăit până acum. Aveam nevoie de timp pentru a relua, conform vechilor obiceiuri, pas cu pas, fiecare aspect al discuției, pentru a înțelege exact dimensiunile a ceea ce mi se relevase. Trebuia să îi cred pe cuvând pe oamenii din jurul meu și să-mi ignor propria minte…

Un adevăr, un destin și o singură poveste. Sara nu s-ar fi așteptat vreodată ca o parte atât de importantă din viața ei să fie o minciună și nici măcar acum nu anticipează adevărul. Va fi oare vreodată liberă cu adevărat?

   Sunt stricată. Și nu doar pe interior, ci, iată, la exterior. Dacă aș fi fost o jucărie, m-aș fi aruncat la coș, fără ezitare.

Știam eu de ce am ales ca Liberă! să fie ultima carte pe care o citesc de la Cristina Lincu, pentru că tocmai aceasta mi-a plăcut cel mai mult și m-a captivat cel mai tare dintre toate, ținându-mă trează noaptea și făcându-mă să îmi pun o mulțime de întrebări, și să îmi creez o mulțime de scenarii în minte despre ceea ce se află în spatele acestui final cu adevărat uimitor.

Nu vă mai amintesc încă o dată cât de fericită sunt că avem astfel de scriitori, însă vă spun că Liberă! este o carte în care am regăsit multe povești și care mi-a indus o mulțime de emoții similare cu cele pe care le-am avut când citeam anumiți autori străini. Pentru mine încă este o surpriză faptul că un singur scriitor poate avea atâtea stiluri de scriere, întrucât vă asigur că nici măcar una dintre cărțile Cristinei nu se aseamănă cu cealaltă.

Mai ales Liberă! ! Povestea Sarei este pe cât de complexă și de frumoasă, pe atât de șocantă și de schimbătoare, iar personajele sunt pe măsură! Întorsături de situație, secrete, scene bizare, dar și romantice, toate într-o singură carte, într-o singură poveste și acțiune care nu este ceea ce pare!

Rămân la părerea mea și spun că autorii români sunt subapreciați și nu atât de cunoscuți pe cât ar merita, tocmai de aceea vă îndemn să citiți cât mai multe cărți de-ale lor și sper să începeți cu Liberă!, sunt sigură că nu veți regreta!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Bookzone

Titlu: LIBERĂ!
Autor: Cristina Lincu
An apariție : 2019
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 379
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1755

Alte recenzii de la Cristina Lincu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 5 luni, 26 zile și a scris până acum 336 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina Lincu

Mulțumesc tare mult!