Recenzie ”Eu, o mamă (im)perfectă” de Cristina Lincu

de | apr. 1, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EU O MAMĂ (IM)PERFECTĂ PE Bookzone

   Sunt mamă la puterea a treia și am descoperit cu uimire și bucurie că am multe de învățat de la copii. Înțelepciunea lor precoce, sinceritatea și micile lor strategii delicioase sunt prilej de amuzament și meditație în același timp.

În Eu, o mamă (im)perfectă, Cristina Lincu a așternut pe hârtie poveștile, năzbâtiile și toate replicile interesante și pline de umor ale celor trei băieței ai săi, Alex, Teo și Roby. Toate întâmplările și amintirile care îi au ca protagoniști pe cei trei se află în această carte care pentru mine a fost absolut delicioasă!

Nu aș fi crezut că o astfel de carte cu istorisiri din viața altcuiva îmi va plăcea atât de mult! Cât de mult mi-a plăcut? Atât de mult încât făceam ce făceam și mă întorceam să mai citesc câteva pagini, să mă mai amuz cu replicile celor mici și să îmi mai înseninez puțin starea.

De la creativitatea și de la teoriile absolut delicioase ale celor mici, până la poveștile pline de umor, am apreciat fiecare capitol și m-am regăsit pe mine însămi, am regăsit aici poveștile pe care ai mei le spun despre perioada în care eram eu și fratele meu la fel ca cei trei pitici.

Mi-a plăcut la nebunie faptul că parcă de fiecare dată, autoarea încerca să evidențieze importanța copilăriei, cât de mult contează să păstrăm o fărâmă din ceea ce am avut cândva și să ne permitem din când în când să mai fim copii, arătându-ne bucuria și felul în care copiii reușesc să treacă peste orice.

Cred că viața cu mulți copii este o provocare, este o aventură și o continuă fericire, căci indiferent de cât de greu sau de problematic pare totul acum, sunt convinsă că peste ani, aceste amintiri vor rămâne foarte dragi și de-o potrivă, foarte amuzante.

Am îndrăgit replicile inocente și pline de umor ale celor trei, prostioarele și felul în care aceștia sunt puși pe șotii oricând, oriunde, la orice oră, indiferent de cei din jur. Nu cred că asta e definiția unor copii care nu sunt cuminți, ci a unor copii plini de viață, de creativitate, dornici să își exteriorizeze emoțiile și energia.

Cred că paginile mele preferate au fost cele în care am regăsit teoriile lor și chiar am râs copios. Oricum, aceste două sute de pagini au fost parcurse de mine cu un continuu zâmbet pe buze și recunosc, am încercat să îmi imaginez cum ar fi viața într-o casă cu asemenea super-eroi…și toți băieți!

Mi-a plăcut felul în care a fost scris totul, mi-a plăcut că umorul nu a lipsit din nici măcar o pagină și deși știu că totul este cât se poate de real, am avut impresia continuă că privesc un film de comedie!

Am rămas fermecată de o declarație spusă de Teo: ”Promit să te fac fericită doar pe vecie!” și cred că asta spune multe despre sinceritatea, inocența și dragostea de care sunt capabili copiii! Eu, o mamă (im)perfectă reprezintă partea sinceră din meseria de a fi mamă, partea frumoasă care ne dovedește că fără copii, viața ar fi mult mai tristă și mai monotonă!

-Și nu ești fericită că nu ești dezamăgită? Nu te panica…

Mă bufnește râsul…Cât e de ușor să fii fericit și copiii o știu destul de bine. Noi, din păcate, tot uităm…

Acum că am terminat de citit, cred că Cristina Lincu este într-adevăr o mamă la puterea a treia și sunt convinsă că merită să citiți această carte pentru că vă va fermeca și vă va da șansa să priviți lumea din cea mai sinceră perspectivă posibilă, prin ochi de copil!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EU O MAMĂ (IM)PERFECTĂ PE Bookzone

Titlu: Eu O Mamă (im)perfectă
Autor: Cristina Lincu
An apariție : 2018
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 1.04.2021
Nota recenzorului: 9.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

"Zeii pedepselor cerești" este un roman istoric dramatic scris de americanca Jennifer Cody Epstein. Pe fundalul tragic al celui de-al Doilea Război Mondial, autoarea închipuie totuși și povești de dragoste, relații de prietenie profund încercate și trădări rușinoase....

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

„ – Tatăl tău e trădător! strigă cât îi țin baierele  de-acum copiii lui Abram. Tatăl tău e un trădător, iar tu nu ești nici măcar evreu! Nici tu, nici fratele tău nu sunteți evrei. Și voi niciodată n-o să plecați în Israel. Și voi niciodată n-o să vedeți oceanul.”...

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

„N-am să uit niciodată noaptea aceea, prima petrecută în lagăr, care a făcut din viaţa mea o noapte lungă şi de şapte ori zăvorâtă. N-am să uit niciodată fumul acela. N-am să uit niciodată feţişoarele copiilor ale căror trupuri le-am văzut preschimbându-se în volute...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 602 zile și a scris până acum 165 articole. Se află pe poziția 5 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mulțumesc tare mult! 🙂