Recenzie „Lista de invitați” de Lucy Foley

de | iul. 19, 2021 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LISTA DE INVITAȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cred că atmosfera a făcut toată cartea. Imaginea insulei bătută de vânturi, bântuită de fantome și ruptă total de continent a adâncit suspansul și misterul. Dar nu este singurul plus al cărții care mi-a plăcut mult și care cred că are toate ingredientele unui thriller de succes. Are suspans, are mister, are dezvăluiri neașteptate și secrete bine păstrate, are relații de prietenie bazate pe lucruri nu tocmai onorabile, are personaje bine creionate, are un ambient înfricoșător.

Am citit Lista de invitați cu accelerația turată la maximum. Are un ritm dinamic, acțiune trepidantă, relații bizare, care sub masca prieteniei ascund frustrari și ură ce schimbă datele problemei de n ori și te obligă să regândești motivele și identitatea criminalului și ne propune o victimă pe care ți-e imposibil s-o percepi ca victimă.

Ce căutăm totuși pe această insulă izolată? Ei bine, participăm la o nuntă exclusivistă, care se dovedește a fi până la urmă pasul final pentru ca unii dintre invitați să dezgroape secrete vechi, să scoată scheleții din dulap la dans și să clarifice trecutul.

Capitolele sunt redate succesiv din perspectiva câtorva personaje: Jules, mireasa, Olivia, domnișoara de onoare, Hannah, soția celui mai bun prieten al miresei, etc.

Mirele, Will, este un carismatic star TV care găzduiește o emisiune de divertisment ce se bazează pe supraviețuirea în sălbăticie, în condiții extreme. Este o emisiune ce beneficiază de succes și pare că Will știe cum să-și pună în valoare farmecul natural pentru a obține tot ce își dorește. Jules și Will par cuplul perfect. Amândoi sunt persoane publice ce beneficiază de un anumit interes mediatic, ambii sunt determinați, ambițioși și carismatici, au personalități puternice ce par a-i domina pe cei cu care intră în contact. Și cu toate acestea, ți-e imposibil să-i placi. De fapt, marea majoritate a personajelor au caractere detestabile.

În timp ce invitații își fac apariția pe insulă, suntem purtați din prezent în trecut descoperind că fiecare are un secret sau o traumă pe care încearcă să o ascundă cum poate mai bine. În spatele fațadei de oameni fericiți există regrete, frustrare, vină și multă ură. Pe măsură ce vechi dușmănii ies la suprafață și facem cunoștință cu membrii unui grup secret din colegiu cu hobby-uri crude practicate pentru a-și testa adrenalina, mirii încep să aibă temeri că nunta lor atât de atent și minuțios organizată se transformă într-un fiasco. Iar cadavrul care apare chiar după tăierea spectaculosului tort transformă nunta într-un eveniment de neuitat, dar nu și plăcut. Finalul este exploziv, fiecare piesă a poveștii intrând perfect la locul ei.

Un thriller captivant, redat spectaculos, fix pe gustul meu care se citește pe repede înainte și care nu te lasă cu nicio întrebare. Recomand.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LISTA DE INVITAȚI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lucy Foley sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LISTA DE INVITAȚI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lista De Invitați
Autor: Lucy Foley
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 19.07.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

Recenzie ”Povești de vară” de Mieko Kawakami

Recenzie ”Povești de vară” de Mieko Kawakami

Nu sunt fan al autorilor japonezi contemporani, nu am găsit încă unul pe gustul meu, în schimb scriitoarele contemporane de la care am mai prins o carte mi-au plăcut. Pentru stilul franc, caustic și chiar grețos pe alocuri. Ce șanse are o femeie singură într-o...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 930 zile și a scris până acum 234 articole. Se află pe poziția 4 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments