🔥 CARTEA LIZOANCA LA 11 ANI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

lizoanca-la-11-ani_1_produsLizoanca la 11 ani de Doina Ruști a fost scrisă, după cum mărturisește și autoarea, în urma unui articol dintr-un ziar în care se povestea că o prostituată de 11 ani a umplut un sat întreg de sifilis. Cât adevăr și câtă exagerare se află în această afirmație?

Eliza este o fată de 11 ani, bătută de tatăl ei cu bestialitate și scăpată de sub control. De ea nu s-au lipit nici munca, nici cartea, dar are lipici la bărbați.

Cu un anturaj de așa natură, dornică să facă bani, descoperă că mulți plătesc bine pentru câteva minute de plăcere.

Ea nu știe exact ce face, dar nu este de părere că ar fi ceva rău. Tot satul apelează la serviciile ei, ba chiar și polițistul sau un octogenar respectabil.

Toate socotelile se dau peste cap în momentul în care asistenta satului descoperă că Lizoanca are sifilis.

Șocul că un copil și-a început viața sexuală atât de devreme și poate avea această boală este învins de curiozitatea de a afla cine a profitat de fată. Lizoanca este dusă la spital și pusă sub tratament, dar problemele abia acum încep.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Doina Rusti

Actul sexual cu un minor constituie infracțiune, deci se începe o anchetă pentru a vedea cine are boala și cine trebuie tras la răspundere.

Lizoanca este un copil inocent în sinea sa, căruia îi lipsește educația și măsura lucrurilor. Faptul că tatăl ei preferă s-o bată decât să o educe explică oarecum tendința ei de răzvrătire împotriva lumii întregi.

Ea este o fată curajoasă, dârză, care se bucură de gustul primului croissant cu acea plăcere de copil, dar care știe să și riposteze atunci când e cazul și este suficient de șireată pentru ca lucrurile să iasă așa cum își dorește.

Acest roman te pune pe gânduri. Societatea în care trăim este din ce în ce mai depravată și, dacă toți au dat vina pe Lizoanca, rămâne întrebarea: unde era mintea bărbaților maturi care au profitat de ea? De ce lumea acuză înainte de a analiza faptele și vede în orice un subiect de scandal?

Lizoanca este un exemplu de cum poate evolua un copil și ce se alege de el atunci când nu are acces la informație și nu este susținut din toate direcțiile.

🔥 CARTEA LIZOANCA LA 11 ANI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Lizoanca La 11 Ani
Autor: Doina Rusti
An apariție : 2009
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un roman despre moravurile societății în care trăim și despre tendința de a acuza înainte de a asculta.

Gabriela Bratu
Autor: Gabriela Bratu
Redactor de 1850 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Gabriela Bratu
Gabriela Bratu mai scrie și pe https://www.facebook.com/bratu.gabriela90