Recenzie „Lucruri prețioase” de Stephen King

de | oct. 8, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LUCRURI PREȚIOASE ARE REDUCERE PE:

M-am gândit că e vremea de un King și am nimerit una dintre cărțile de top. Ce ar putea fi mai plăcut decât o plimbare prin Castle Rock pentru a participa la inaugurarea celui mai nou și mai misterios magazin de pe strada principală, mai ales că e posibil să nu pleci de acolo cu mâna goală, ci să faci târgul vieții…

Am o doleanță, totuși. Titlul Lucruri prețioase nu a fost pe gustul meu. Altul mi s-a părut a fi sensul pe care King voia să-l sugereze. Te duce cu gândul mai mult la noțiunea de lucruri necesare, folositoare, chiar vitale, lucruri fără de care nu poți trăi. Pentru că până la urmă, dacă nu ar fi așa, intriga ar muri din fașă. Dacă vreți să citiți cartea vă sugerez să citiți întâi Zona moartă și Jumătatea întunecată și, poate și Cujo și chiar și Anotimpuri diferite și, bineînțeles, una dintre preferatele mele, O mână de oase deoarece apar scurte menționări ale unor personaje și evenimente în această carte. Dar nu majore, așa că poate nu-i chiar must, dar vă zic ca să nu ziceți că nu v-am avertizat.

Dar să revenim la oile noastre și zic așa deoarece cu imaginea asta de turmă mânată de la spate am urmărit evoluția marii majorități a personajelor. Ce ar putea merge greșit într-un orășel liniștit, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea și unde, în afara câtorva episoade din trecut, nimic nu se întâmplă? Ei bine, se pot întâmpla multe lucruri dacă sunt regizate corect. Tot ce ne trebuie e un Maestru Păpușar. Unul cu har. Și Leland Gaunt are tot ce-i trebuie pentru a juca rolul și a fi la înălțime. Și mai are un avantaj. Are o vitrină plină cu lucruri, nu prețioase, dar care sigur dacă nu-ți iau ochii, măcar mintea ți-o iau. Câteodată și durerea. Dar asta e o chestie de priorități, de la caz la caz.

Uitasem ce pustiu de bine îți face o carte scrisă de Rege, mai ales în timp de pandemie și restricții. Când nu știi cum să te mai ferești, cum să te mai protejezi, pe tine și pe ăia de lângă tine. Și, citind cartea, vezi cât de mult atârnă să ai un „prost” lângă tine care să te toace la creieri cu enunțuri de genul: nici să nu te gândești!!, ai înnebunit?? sau ce-i în capul tău??

Dacă îți place recenzia cărții LUCRURI PREȚIOASE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Pentru că King pune pe tapet efectele pe care le are asupra ființei umane faptul de a se trezi din lumea liniștită cu care este obișnuită, într-o lume total diferită care mustește de violență, suspiciuni, invidie și răutate. Expune o comunitate populată de diverse tipologii dintre care multe, din disperare, neputință, nevoie sau plictis, sunt manipulate (mai repede hipnotizate, de fapt) să comite fapte reprobabile fără a lua în calcul urmările si efectele devastatoare ale acestora. În acest univers, doar cei puternici, adică cei mai cruzi și mai nemiloși, găsesc modul perfect de a se impune în fața celorlalţi. De ce? Din răutate. Pentru pâine și circ. Pentru că, pur și simplu, pot.

Dar pe lângă ei, există și celălalt taler al balanței, populat cu naivi, creduli, optimiști, prostiții ca s-o zicem p-aia dreaptă care, din fericire, au șansa să se trezească și să ia taurul de coarne. Și o fac, pieptiș, fără intrigi meschine și planuri ascunse, chiar dacă asta înseamnă să scoată la lumina zilei toți scheleții ascunși în dulap. Și, vai, ce haos total se creează. O să vă enervați, o să faceți accese de furie, o să vreți să bateți vreo 2-3 personaje, o să-i porcăiți și o să-i boscorodiți, o să citiți cu inima strânsă și o să sperați până la capăt că binele învinge întotdeauna răul. Oare așa să fie? Numai citiți și, dacă nu vă place, să nu-mi dați nici un ban. Disneyland, atât vă zic!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LUCRURI PREȚIOASE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: LUCRURI PREȚIOASE
Autor: Stephen King
An apariție : 2006
Editura: AQUILA
Nr. Pagini: 760
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1102

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 4 ani, 10 luni, 18 zile și a scris până acum 553 articole. Se află pe poziția 3 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments