ACUM GĂSEȘTI MĂ PIERD ÎN TINE PE:

“Mă Pierd în Tine” de Jasinda Wilder a fost întotdeauna inclusă pe lista de cărţi ce trebuie neapărat citite, însă din varii motive am tot amânat momentul pentru că ştiam că este o poveste tristă. Vreau să vă spun că m-am înşelat şi îmi pare tare rău că nu am citit-o mai devreme, deoarece aceasta nu denotă tristeţe ci este o adevărată lecţie de viaţă.

Nell a fost îndrăgostită de Kyle din copilărie şi în sfârşit dragostea ei este împărtăşită. Formează un cuplu foarte frumos cu băiatul mult visat şi amândoi trăiesc momente speciale, unice pot spune. Alături de el simte că şi-a găsit jumătatea şi chiar dacă este foarte tânără, este convinsă că dragostea lor va dura o viaţă. Din păcate, destinul are alte planuri pentru ei şi într-o seară tragică, în urma unei cumplite furtuni, Kyle moare chiar sub ochii lui Nell, lăsând-o profund traumatizată. Totul pentru ea se sfârşeşte şi nu înţelege cum poate să-şi continue viaţa fără persoana iubită. În ziua înmormântării, îl întâlneşte pe fratele mai mare al lui Kyle, Colton. Acesta are o fire total diferită, un rebel care a plecat de lângă familia sa, croindu-și calea singur. În curând, drumurile celor doi se vor intersecta din nou, însă de data aceasta legătura dintre Colton şi Nell va fi mai puternică şi încet încet, sentimente noi se vor forma.

Povestea aceasta m-a impresionat profund. În primul rând din cauza intrigii. Moartea lui Kyle şi efectele acesteia au un mare impact asupra lui Nell şi acest lucru este resimţit puternic de cititor. De la firea veselă şi glumeaţă, Nell ajunge o umbră a aceea ce a fost cândva. Păşeşte constant cu un sentiment de vină, crezând că ceea ce i s-a întâmplat lui Kyle a fost vina ei. Nici măcar nu a putut să îl plângă într-un mod adecvat. Atunci când Colton intră în viaţa ei, sentimentul de vină se accentuează, pentru că nu poate înţelege de unde porneşte această atracţie pentru fratele lui Kyle. Se împotriveşte mult timp acestui sentiment, însă până la urmă Colton o ajută să se exprime, să se descarce şi să încerce să lase totul în urmă. Povestea lui Colton este la fel de tristă, acesta la rându-i pierzând pe cineva iubit chiar sub ochii săi. Nell nu a făcut niciodată parte din plan, însă la fel ca în planul opus, destinul nu i-a dat nicio şansă.

Pe lângă intriga puternică, această carte transmite un mesaj social puternic. Jasinda Wilder s-a concentrat foarte mult pe efectele grave ale şocului post traumatic netratat şi consecinţele sale. Nell a ajuns să se mutileze, gasing astfel singura portiţă spre uitare. Colton o ajută să îşi stăpânească aceste porniri şi să ceară ajutor până nu este prea târziu. Dislexia este de asemenea dezbătută în această carte, atrăgând atenţia asupra înţelegerii sale şi acordarea de ajutor specializat cât mai repede, astfel încât persoană care suferă de aşa ceva să nu se simtă într-un fel inferioară altora. Întotdeauna dislexia a fost considerată o boală, însă este atrasă atenţia asupra tratării sale într-un mod specializat şi corect.

Recomand cu căldură această carte, în ciuda poveştii triste. Te învaţă că viaţă îţi acordă întotdeauna a doua şansă atunci când te aştepţi mai puţin, doar trebuie să ai încredere şi să îţi deschizi sufletului în faţa acestei posibilităţi. Povestea lui Nell şi a lui Colton, deşi tristă, este o importantă lecţie de viaţă şi sunt convinsă că la sfârşit, evoluţia celor doi vă va impresiona.

Titlu: Mă Pierd în Tine
Autor: Jasinda Wilder
An apariție : 2014
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/