Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

by | Oct 26, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MAGIA PUNCTELOR PE facebook.com

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților.

Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache. 

Volumul cuprinde poezii ilustrate interactive pentru copii. 

Este prima dată când descopăr o carte de poezii în care copilul își poate pune amprenta asupra conținutului: are posibilitatea de a colora un calificativ în funcție de cât de mult i-a plăcut subiectul, contribuie la finalizarea ilustrațiilor prin unirea punctelor sau personalizează poezia după preferințe. 

Copilul va ști la final să deseneze elemente din natură, obiecte, animale sau persoane. În același timp, din conținutul poeziilor va învăța despre forme geometrice, vocale, animăluțe, fructe, păsări, fetițe sau băieței.

”Nas și gură, nu prea mare,/Și să fie zâmbitoare;

Tot în jos, un oval mare,/Iată trunchiul cum apare.” Pag. 36

”Mâna, iute o rotesc,/ Mici buline conturez./ Al treilea cerc ce va fi oare?” pag. 26

”Mă transform într-un caiet,/Pe care să scrie, încet,/Liniuțe, pătrățele…” pag.20

Este o carte pe care, cu siguranță, micuțul va avea curiozitatea să o mai deschidă și după ce o veți termina de citit. Cel puțin pentru a-și revedea propriile opere. 

Învățarea unei poezii devine un joc, o activitate plină de entuziasm.

Printre cele 56 de pagini există o armonie foarte plăcută între text și imagini, iar coperta mi se pare cu adevărat magică. Pe un fond alb este o explozie de culoare care sugerează într-un mod creativ bogăția cărții.

Ștefania Tudorache, profesor în învățământul primar și preșcolar, este membră a Corpului Național de Experți în Management Educațional și a obținut titlul de Master în domeniul Știinte ale Educației.

După  perioadă îndelungată, cât a deținut postul de director al unei instituții de învățământ preșcolar, a revenit la catedră cu gândul de a aplica, spre beneficiul copiilor, atât competențele și abilitățile sociale, cât și aptitudinile artistice, prin publicarea prezentei cărți.

Experiența îndelungată alături de copii și în domeniul educației i-a dat scriitoarei posibilitatea de a observa ce le captează cu adevărat atenția copiilor. Cartea este un material perfect pentru a-i menține implicați în lecturarea ei.

Mi-ar plăcea să văd următorul volum. Cred că este o necesitate tot mai mare, în această eră a tehnologiei, de materiale care să le stârnească interesul celor mici și să le deschidă pofta de a descoperi mai mult.

Vă recomand să o cumpărați dacă aveți copii în preajmă. Veți fi surprinși cât de mult le va plăcea piticilor să experimenteze Magia punctelor.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MAGIA PUNCTELOR PE facebook.com

Titlu: Magia Punctelor
Autor: Stefania Tudorache
An apariție : 2018
Editura: PRINTECH
Nr. Pagini: 62
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 26.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments