Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

de | dec. 5, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AVENTURILE LUI CHOKO ARE REDUCERE PE:

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii.

Personajul principal este o măimuță din specia macacilor, supranumită maimuța de zăpadă. Uite cum se prezintă chiar ea: Eu sunt Choko, maimuța de zăpadă, vin de pe continentul Asia, mai precis, din Japonia.

Povestea este structurată în șase capitole. Pe parcursul lor, Choko îi implică pe micii cititori într-o serie de aventuri care mai de care mai amuzante dar și educative.

Tărâmul florilor, este locul în care Choko îsi face un nou prieten: un futuraș pe nume Stikly. O multitudine de flori, de diferite culori și miresme îi vrăjesc pe cei doi. Dar viața fluturașului  este pusă în primejdie  de apariția florilor-capcană. Oare cum reușește Choko să-l salveze?

În Devoratorii de ciocolată aflăm că ciocolata nu crește în pom. Drumul ciocolatei pornește din Africa. Boabele arborelui de cacao se usucă bine la soare și se trimit la fabricile de ciocolată unde se obține deliciosul produs. Nu doar copiii și Choko iubesc ciocolata dar și gâzele. Ele pun în primejdie bunătățile pregătite pentru Festivalul ciocolatei de maimuțică și grupul ei de prieteni. Cum izbutesc ei să protejeze preparatele?

Nicola și Ducu o învață pe Choko să citească Harta lumii ca să găsescă pe hartă locurile pe care le vor vizita în vacanță. Ei ajung să cunoască cel mai mare Oceanografic de pe continentul Europa. Iar in Africa, Choko își face noi prieteni: maimuța Bros, ursul Bruni, cangurul Gary, elefanțelul Țelu sau girafa Gaffa.

Ce-și dorește mai mult și mai mult măimuțica? Ca toți copiii, Choko își dorește să fie iubită și apreciată.

Să mă ții în brațe, un pic,/ Să mă pupi pe obrăjori,/ Pe nas și pe ochișori. (…)

Seara povești să-mi citești/ Și să-mi spui că mă iubești.

Paginile din Aventurile lui Choko conțin alături de poveste imagini, magistral desenate de Andreea-Marína Tofoleanu, care îi ajută pe copii să înțeleagă textul și să își imagineze cât mai bine simpatícele personaje.

Ștefania Tudorache, cadru didactic în învățământul preșcolar și primar, este autoarea mai multor cărți de povești și poezii pentru copiii din grupele de vârstă de care se ocupă. Cu aceste volume ea urmărește să dăruiască bucurii celor mici și, pe de altă parte, să le dezvolte abilitățile necesare pentru vârsta lor. Aici găsiți interviul pe care scriitoarea l-a dat colegilor de la Booknation.ro.

Ți-a plăcut recenzia cărții AVENTURILE LUI CHOKO?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Ștefania Tudorache

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AVENTURILE LUI CHOKO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Aventurile Lui Choko
Autor: Ștefania Tudorache
An apariție : 2021
Editura: PRINTECH
Nr. Pagini: 79
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 137

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

5 1 vote
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 977 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 14 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments