Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

de | dec. 5, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AVENTURILE LUI CHOKO ARE REDUCERE PE:

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii.

Personajul principal este o măimuță din specia macacilor, supranumită maimuța de zăpadă. Uite cum se prezintă chiar ea: Eu sunt Choko, maimuța de zăpadă, vin de pe continentul Asia, mai precis, din Japonia.

Povestea este structurată în șase capitole. Pe parcursul lor, Choko îi implică pe micii cititori într-o serie de aventuri care mai de care mai amuzante dar și educative.

Tărâmul florilor, este locul în care Choko îsi face un nou prieten: un futuraș pe nume Stikly. O multitudine de flori, de diferite culori și miresme îi vrăjesc pe cei doi. Dar viața fluturașului  este pusă în primejdie  de apariția florilor-capcană. Oare cum reușește Choko să-l salveze?

Dacă îți place recenzia cărții AVENTURILE LUI CHOKO, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ștefania Tudorache

În Devoratorii de ciocolată aflăm că ciocolata nu crește în pom. Drumul ciocolatei pornește din Africa. Boabele arborelui de cacao se usucă bine la soare și se trimit la fabricile de ciocolată unde se obține deliciosul produs. Nu doar copiii și Choko iubesc ciocolata dar și gâzele. Ele pun în primejdie bunătățile pregătite pentru Festivalul ciocolatei de maimuțică și grupul ei de prieteni. Cum izbutesc ei să protejeze preparatele?

Nicola și Ducu o învață pe Choko să citească Harta lumii ca să găsescă pe hartă locurile pe care le vor vizita în vacanță. Ei ajung să cunoască cel mai mare Oceanografic de pe continentul Europa. Iar in Africa, Choko își face noi prieteni: maimuța Bros, ursul Bruni, cangurul Gary, elefanțelul Țelu sau girafa Gaffa.

Ce-și dorește mai mult și mai mult măimuțica? Ca toți copiii, Choko își dorește să fie iubită și apreciată.

Să mă ții în brațe, un pic,/ Să mă pupi pe obrăjori,/ Pe nas și pe ochișori. (…)

Seara povești să-mi citești/ Și să-mi spui că mă iubești.

Paginile din Aventurile lui Choko conțin alături de poveste imagini, magistral desenate de Andreea-Marína Tofoleanu, care îi ajută pe copii să înțeleagă textul și să își imagineze cât mai bine simpatícele personaje.

Ștefania Tudorache, cadru didactic în învățământul preșcolar și primar, este autoarea mai multor cărți de povești și poezii pentru copiii din grupele de vârstă de care se ocupă. Cu aceste volume ea urmărește să dăruiască bucurii celor mici și, pe de altă parte, să le dezvolte abilitățile necesare pentru vârsta lor. Aici găsiți interviul pe care scriitoarea l-a dat colegilor de la Booknation.ro.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AVENTURILE LUI CHOKO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: AVENTURILE LUI CHOKO
Autor: Ștefania Tudorache
An apariție : 2021
Editura: PRINTECH
Nr. Pagini: 79
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 217

Alte recenzii de la Ștefania Tudorache:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

5 1 vote
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1096 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments