Recenzie „Magicienii” de Lev Grossman

by | Feb 26, 2016 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAGICIENII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când am primit cartea pentru recenzie de la Editura Nemira, am fost de-a dreptul în extaz. Auzisem deja o sumedenie de păreri pozitive despre Magicienii, dar cel mai mult m-a încântat asemănarea, oarecum, cu seria Harry Potter, pe care o ador.

Ascunsă în lumea muritorilor, păzită de magie și blesteme, Școala de Magie Brakebills, este o instituție mai mult decât secretă, ferită de ochii celor care nu sunt predestinați să fie studenții acestei universități de magie. Antrenant, poate ciclic pe alocuri, Magicienii este un prim volum care impresionează nu doar prin autenticitate, dar și prin maturitatea prin prisma căreia este privit romanul; magia nu mai e văzută ca un lucru copilăresc, iar personajele nu mai au 12 ani, ca în Harry Potter, de exemplu.

Din punctul meu de vedere, Magicienii e o adevărată călătorie către auto-cunoaștere, un roman nu numai fantasy, dar și psihologic, contribuind la dezvoltarea imaginației și schimbând anumite concepții deja formate.

I got my heart’s desire, and there my troubles began.

Personajul meu preferat a fost clar Quentin Coldwater. Visător, neînțeles, bipolar, dar inteligent și misterios, Quentin a vrut dintotdeauna să dispară din banal, să iasă în evidență, să facă ceva de-a dreptul important, să fie cineva. Un personaj de-a dreptul diferit; tânjește după fericire, dar refuză orice mână de om dispusă să-l facă fericit. Confuz, pesimist și plin de vicii, Quentin este exact tipul personajului în care toți ne regăsim, mai mult sau mai puțin.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lev Grossman

Autorul a abordat un stil de scriere extrem de original; nu a creat ființe de hârtie impresionante, fără cusur, ci din contra, creionează tipologii rupte din realitatea efemeră a cotidianului; depresive, pesimiste, îndurerate, vicioase și hedoniste, personajele lui Grossman reușesc să cucerească prin imperfecțiune.

Lev Grossman reușește să creeze în Magicienii un adevărat univers compensatoriu în care fiecare dintre noi merită să se refugieze. Magicienii este o lecție despre efemeritatea umanului într-o lume în care magia respiră greu, despre drumul pavat cu întuneric înspre maturitate.

🔥 CARTEA MAGICIENII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Magicienii
Autor: Lev Grossman
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 576
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Scriitură impecabilă, luciditate în crearea actelor fantasy

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1888 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments