Recenzie „Mai târziu” de Stephen King

de | feb. 13, 2023 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MAI TÂRZIU ARE REDUCERE PE:

Mai târziu de Stephen KingDeși nu știam de romanul „Mai târziu”, fiind una dintre cărțile mai puțin cunoscute de la Stephen King, deși mai actuală, e de iubit și de citit de către fanii genului thriller și horror cu accente de supranatural. Și bineînțeles că e obligatoriu de avut pe listă pentru fanii geniului King. Plăcerea lecturii și suspansul sunt asigurate 100%.

Cartea nu e nici super horror, dar nici pur thriller sau roman polițist. E un mix cu de toate care este atât de bine dozat încât o lași cu greu din mână și vrei să dai cât mai repede paginile pentru a afla ce aventuri va mai trăi eroul nostru.

„Mai târziu” este un roman jumătate thriller, jumătate polițist, despre secretele pe care le păstrăm îngropate și riscul de a le scoate la iveală 

Care-i povestea acestui volum de suspans, cu o copertă atrăgătoare și un titlu care pare să nu-ți ofere nici un indiciu?

Un băiat pe nume Jamie Conklin, fiul unei mame singure care se străduiește să-l crească cât mai bine, își dorește o copilărie obișnuită. Fără ciudățenii și poate și alături de un tată prezent și iubitor.

Dacă îți place recenzia cărții MAI TÂRZIU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

În schimb, el are parte de un dar bizar. Jamie nu este doar un puști oarecare, dar atât el, cât și mama lui încearcă să înăbușe această ciudățenie, în loc să se laude cu ea. Și bine face!

Băiatul se naște cu un talent aparte, nefiresc, un dar ciudat pe care mama lui îl sfătuiește să-l țină secret și să nu încerce să-l folosească vreodată. Care este acest talent? Jamie poate vedea ceea ce nimeni nu poate vedea, adică morții, și poate afla ceea ce nimeni altcineva nu poate afla, adică secretele lor.

Chiar dacă sună cool, cu toate că înfricoșător, exact la ce te-ai aștepta de la o poveste faină de la Stephen King, acest fapt vine pentru puști cu un cost destul de mare. S-ar putea ca în acest caz procesul de maturizare să vină la pachet cu confruntarea propriilor demoni. Însă chiar la modul propriu și nu doar la figurat.

Ceea ce aduce cu sine talentul de a vedea și a vorbi cu morții al lui Jamie reprezintă un risc mult prea mare decât și-ar fi putut imagina vreodată băiatul

Asta va descoperi pe pielea lui atunci când iubita mamei sale(da, iubită, ați auzit bine, chiar că King le introduce pe toate aici), polițistă de meserie, îl va obliga să pornească în urmărirea unui criminal care amenință cu lucruri dintre cele mai rele chiar și din mormânt.

Jamie va folosi talentul său bizar și pentru a o ajuta pe mama sa, și implicit pe el, la un moment dat. În plus, va mai ajuta câteva persoane să-și găsească liniștea împărtășind în mod direct sau nu mesaje de dincolo. Însă, participarea la planurile neortodoxe ale detectivei îl va duce la riscarea propriei vieți. Iar finalul romanului este exploziv, exact ceea ce ai nevoie să citești și să-ți crească pulsul.

„Mai târziu” este o carte de suspans despre lupta dintre bine și rău, despre ce înseamnă să-ți confrunți demonii și să ai curaj să faci ce-i bine, cu tot riscul implicat. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAI TÂRZIU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MAI TÂRZIU
Autor: Stephen King
Traducător: Ruxandra Toma
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1412

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1811 zile și a scris până acum 408 articole. Se află pe poziția 4 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments