Recenzie „Mai târziu” de Stephen King

de | feb. 13, 2023 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

Mai târziu de Stephen KingDeși nu știam de romanul „Mai târziu”, fiind una dintre cărțile mai puțin cunoscute de la Stephen King, deși mai actuală, e de iubit și de citit de către fanii genului thriller și horror cu accente de supranatural. Și bineînțeles că e obligatoriu de avut pe listă pentru fanii geniului King. Plăcerea lecturii și suspansul sunt asigurate 100%.

Cartea nu e nici super horror, dar nici pur thriller sau roman polițist. E un mix cu de toate care este atât de bine dozat încât o lași cu greu din mână și vrei să dai cât mai repede paginile pentru a afla ce aventuri va mai trăi eroul nostru.

„Mai târziu” este un roman jumătate thriller, jumătate polițist, despre secretele pe care le păstrăm îngropate și riscul de a le scoate la iveală 

Care-i povestea acestui volum de suspans, cu o copertă atrăgătoare și un titlu care pare să nu-ți ofere nici un indiciu?

Un băiat pe nume Jamie Conklin, fiul unei mame singure care se străduiește să-l crească cât mai bine, își dorește o copilărie obișnuită. Fără ciudățenii și poate și alături de un tată prezent și iubitor.

În schimb, el are parte de un dar bizar. Jamie nu este doar un puști oarecare, dar atât el, cât și mama lui încearcă să înăbușe această ciudățenie, în loc să se laude cu ea. Și bine face!

Băiatul se naște cu un talent aparte, nefiresc, un dar ciudat pe care mama lui îl sfătuiește să-l țină secret și să nu încerce să-l folosească vreodată. Care este acest talent? Jamie poate vedea ceea ce nimeni nu poate vedea, adică morții, și poate afla ceea ce nimeni altcineva nu poate afla, adică secretele lor.

Chiar dacă sună cool, cu toate că înfricoșător, exact la ce te-ai aștepta de la o poveste faină de la Stephen King, acest fapt vine pentru puști cu un cost destul de mare. S-ar putea ca în acest caz procesul de maturizare să vină la pachet cu confruntarea propriilor demoni. Însă chiar la modul propriu și nu doar la figurat.

Ceea ce aduce cu sine talentul de a vedea și a vorbi cu morții al lui Jamie reprezintă un risc mult prea mare decât și-ar fi putut imagina vreodată băiatul

Asta va descoperi pe pielea lui atunci când iubita mamei sale(da, iubită, ați auzit bine, chiar că King le introduce pe toate aici), polițistă de meserie, îl va obliga să pornească în urmărirea unui criminal care amenință cu lucruri dintre cele mai rele chiar și din mormânt.

Jamie va folosi talentul său bizar și pentru a o ajuta pe mama sa, și implicit pe el, la un moment dat. În plus, va mai ajuta câteva persoane să-și găsească liniștea împărtășind în mod direct sau nu mesaje de dincolo. Însă, participarea la planurile neortodoxe ale detectivei îl va duce la riscarea propriei vieți. Iar finalul romanului este exploziv, exact ceea ce ai nevoie să citești și să-ți crească pulsul.

„Mai târziu” este o carte de suspans despre lupta dintre bine și rău, despre ce înseamnă să-ți confrunți demonii și să ai curaj să faci ce-i bine, cu tot riscul implicat. 

Titlu: MAI TÂRZIU
Autor: Stephen King
Traducător: Ruxandra Toma
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2899

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden
Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință...

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 21 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments