Recenzie “Mândria lui Jared MacKade” (Fraţii MacKade #2) de Nora Roberts

Titlu: Mândria Lui Jared Mackade (fraţii Mackade #2)
Autor: Nora Roberts
An apariție : 2016
Editura: Litera
Nr. Pagini: 246
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 26.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Mândria lui Jared MacKade” (Fraţii MacKade #2) de Nora Roberts
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MÂNDRIA LUI JARED MACKADE (FRAŢII MACKADE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

…recunoscu felul acela în care fraţii MacKade scrutau încăperea, verificau fiecare detaliu şi o căutau cu lumânarea.

Mândria lui Jared MacKade a fost ca un bonus în setul de lectură. Este singurul volum asupra căruia nu aveam nici o aşteptare şi nici nu fremătam de entuziasm la gândul că o voi citi. Dar asta nu înseamnă că a fost o lectură mai puţin plăcută. Nicidecum. Aş putea spune că paranormalul s-a făcut simţit cu şi mai mult elan şi i-a dat o şi mai mare senzaţie de vrăjitorie.

Morţile fără sens fac ca spiritele să rămână agitate.

Fiind cel mai mare dintre fraţii MacKade, Jared mereu a trăit cu impresia că de la el oamenii se aşteaptă la grandoare, la responsabilitate, la reabilitare. Acest lucru l-a împins poate, şi să-şi aleagă cariera de avocat. Doar gândul că ar face-o foarte fericită pe mama lui şi l-ar privi de acolo, din cer, cu mândrie l-a împins şi mai abitir spre dorinţa de a avea cariera perfectă, reputaţia perfectă, soţia perfectă. Şi toate i-au reuşit. Numai că cea din urmă a fost spulberată. Divorţat de soţia ce-i întregea imaginea perfectă, Jared rămâne totuşi un avocat de renume, cu reputaţia nepătată. Însă în spatele marilor sale reuşite va rămâne mereu un gol. Îi va lipsi mereu însufleţirea şi vitalitatea sufletului născute dintr-o iubire adevărată care să-i facă inima să freamăte de speranţă, de căldură, de apartenenţă familială. Asta până când soarta îl pune faţă-n faţă cu Savannah…

-Ai vrut să devii o persoană respectabilă…

Femeie misterioasă, cu o limbă ascuţită şi comportament necioplit, Savannah Morningstar este ca o furtună ce apare în calea lui Jared. Având sarcina grea de a încheia o moştenire lăsată de bătrânul Morningstar prea dispăruitei sale fiice, Savannah Morningstar, Jared reuşeşte să se arunce într-o vâltoare de sentimente de care nu avea habar că ar putea exista. Însă, Savannah este departe de a fi idealul lui. Înconjurată de mister, cu o ură făţişă la adresa tatălui decedat, dar şi cu un copil, ea este ca o enigmă apărută pe nepusă masă în Antietam.

-În nici un caz bătută-n cap, declară el. Doar prost crescută.

Încet, încet, între cei doi se înfiripă sentimente pe care nu le pot înăbuşi. Însă Savannah este un om ce poartă mult prea multe cicatrici cauzate de oameni, cicatrici care o ţin mereu în defensivă. Trecutul nu este pentru ea un motiv de mândrie. Viaţa ei nu este un motiv de mândrie. Singurul lucru demn de laudă este fiul ei, Bryan, pentru care ar fi capabilă să mai îndure odată suferinţele trecutului, dacă la finalul călătorie îl primeşte pe el.

-Am descoperit că atunci când priveşti prea departe în viitor, dai cu piciorul prezentului.

Pe de altă parte, Jared se lasă cuprins de teamă. Teama că femeia aleasă nu se va potrivi în imaginea lui perfectă, nu va corespunde reputaţiei lui. Trecutul lui Savannah îi este o enigmă, iar aceasta nu vrea sub nici o formă să i-l dezvălui, contribuind la frustrarea lui. Dar nu este teamă pentru reputaţie cât este teamă pentru o eventuală pierdere a iubitei Savannah pentru acel cineva din trecutul ei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nora Roberts.

Neîncredere, nesiguranţă, senzaţia acută de abandon şi o dorinţă acută de a fi apreciat şi iubit. Acestea sunt cuvintele ce pot caracteriza Mândria lui Jared MacKade. Încă de la început cei doi îşi exprimă făţiş sentimentele unul pentru celălalt. Nu le ia o veşnicie să realizeze că i-a lovit săgeata lui Cupidon şi nici nu încearcă să-şi ascundă iubirea. Alte lucruri stau în calea fericirii lor. Îndoiala ei cum că ar putea fi vreodată visul cuiva. Nesiguranţa lui faţă de tot acel mister ce o învăluie pe ea şi asupra trecutului pe care ea îl reneagă cu o atâta uşurinţă.

Vor reuşi Savannah şi Jared să-şi depăşească temerile şi să pornească spre viitor împreună?

Aceeaşi vrajă a fantomelor din trecut se simte şi în Mândria lui Jared MacKade, chiar mai pregnant decât în Întoarcerea lui Rafe MacKade, ceea ce ne face să ne gândim: Ce persoană a trecutului se substituie în Jared MacKade şi Savannah Morningstar?

ACUM GĂSEȘTI MÂNDRIA LUI JARED MACKADE (FRAŢII MACKADE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.