Recenzie „Un pariu pe soarta” de Nora Roberts

de | oct. 13, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA UN PARIU PE SOARTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

„Un pariu pe soarta” este primul volum dintr-o serie de nouă cărți, intitulată Familia Mac Gregor (în engleză – The MacGregors).

Despre autor, din punctul meu de vedere

Mulți dintre cei care mă cunosc, știu deja că Nora Roberts este una dintre autorii străini pe care ador să îi citesc. (Am citit peste 70 de romane și am în bibliotecă 126 dintre cărțile ei).

Nora are deja peste 200 de romane publicate. Ador la ea faptul că este capabilă să abordeze mai multe genuri literare, și o face bine. Însă, asta nu înseamnă că absolut toate cărțile ei sunt bune.

O bună parte din ele îmi dau impresia că sunt „romane în serie” sau „scoase pe bandă rulantă”. Sunt lipsite de substanță și nu îmi transmit nimic. Scrise doar pentru cantitate, nicidecum pentru calitate.

O observație personală vizavi de această autoare este că, cu cât cărțile ei au mai multe pagini, cu atât sunt mai reușite și merită citite. Cu cât sunt acestea mai subțirele, par telenovele pe repede-‘nainte.

Un scurt sinopsis și păreri – mult prea personale

Ideea mi s-a părut atât de asemănătoare cu alte cărți romantice, încât am avut impresia că recitesc povestea.

Serena este o tânără dintr-o familie indecent de bogată, fiică a unui renumit magnat – Daniel MacGregor. Aceasta a primit o educație aleasă, nelipsindu-i ceva vreodată.

Oarecum sufocată de toate responsabilitățile pe care le are ea, alege să facă o pauză de la studii și se angajează ca dealer la cazinoul unui vas de croaziera. Dorința ei este să aibă ocazia să cunoască oameni de pretutindeni, făcându-și un obicei din a-i studia.

Aici ea îl întâlnește și pe Justin Blade. Vă cruț de numeroasele epitete și descrieri despre această persoană, care apar în destul de multe pagini. (Atât de trași la indigo sunt bărbații din astfel de cărți, încât mă miră faptul că majoritatea femeilor acceptă să se mărite cu opusul acestora, și anume, cu bărbații noștri cei de toate zilele, cu burtică, unii mai scunzi, și absolut toți incapabili să ghicească starea în care suntem uneori, noi, femeile🙃)

Acest Justin se pare că nu cunoaște sensul cuvântului „Nu”, este mult prea arogant și chiar impertinent. Totuși Serena se îndrăgostește de el și de aici se complică ușor firul acțiunii, mai ales când ea află  despre implicarea tatălui ei.

Adesea scenele și descrierile ne sunt redate în termeni specifice jocurilor de cazinou, în special fiind amintit Blackjack, idee ce chiar mi-a plăcut. Asta a fost acel „ceva” ce a diferențiat puțin povestea față de altele.

Prin urmare, romanul nu este unul nereușit. Este scris frumos, tipic Norei Roberts, apar dialoguri cu un umor rafinat, de asemenea specific autoarei, avem și un oarecare suspans… în concluzie, nu este o carte rea. Dar pe mine, după atâtea zeci de cărți citite de la ea, nu m-a convins!… Pentru că știu bine ce poate!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN PARIU PE SOARTA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Nora Roberts sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN PARIU PE SOARTA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Pariu Pe Soarta
Autor: Nora Roberts
An apariție : 2016
Editura: LIRA
Nr. Pagini: 214
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 13.10.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 105 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments