Recenzie ” Manuscrisele Roșii ale Magiei” de Cassandra Clare

by | Jul 28, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MANUSCRISELE ROȘII ALE MAGIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

,,Tot ce voia Magnus Bane era o vacanță”. Magnus este în sfârșit împreună cu Alec Lightwood, vânătorul de umbre cu ochi albaștri de care Magnus s-a îndrăgostit nebunește, așa că, cei doi au plecat într-o vacanță în jurul Europei sperând că se vor cunoaște mai bine. Când lucururile mergeau de minune… ei bine, când Magnus credea că lucrurile merg, Tessa, vechea lui prietenă sosește cu niște vești care umblă prin rândul nefilimilor și al repudiaților despre un cult ce venerează demoni, numit Mâna Purpurie. Problema este că se zvonește că Magnus ar fi cel ce a înființat cultul, cu mulți, mulți ani în urmă, însă Magnus știe că ar fi făcut asta în glumă, sau cel puțin asta crede el, întrucât nu își poate aminti nimic de parcă amintirile i-ar fi fost luate.

Vacanța lor s-a trasnformat într-o vânătoare în încercarea de a găsi conducătorul cultului, demonii sunt pe urmele lor iar Magnus pare a fi urmărit. Alec și Magnus nu știu că prietenii lor sunt adevărații dușmani de care ar trebui să se ferească, așa că pornesc din Paris în Roma și tot mai departe pentru a salva lumea de haosul ce ar putea să înghită tot, de distrugerea ce ar putea să scape de sub control din cauza unui cult stupid făcut acum câteva secole la beție.

Magnus are un trecut întunecat și se teme că Alec l-ar putea abandona și nu ar face față destăinuirilor din viața marelui magician. Călătoria din viața lor necesită încredere, sinceritate, devotament și iubire. Magnus face tot posibilul pentru a-l proteja pe Alec iar acesta încearcă să îl protejeze orbește pe Magnus, deasupra amândurora plutind frica de a-l pierde unul pe celălalt.

Dar liniștea nu presupunea vânatul unor fanatici ai unui cult, așa că relația lor pare fragilă în fața viitorului ce îi poate despărți în orice clipă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Cei mai vechi prieteni ai lui Magnus nu se încred în relația magicianului cu vânătorul de umbre, deși aceștia nu știu că el și-ar da viața în orice clipă pentru ca iubitul lui să trăiască. Magnus a trăit deja atâtea vieți, pe când Alec are o singură viață pe care Magnus i-o va proteja cu orice preț.

Când cei doi sunt prinși în cursă, trădați și gata să fie omorâți, un singur lucru e mai dureros decât toate: faptul că sunt despărțiți, faptul că ar putea muri fără ca măcar să se mai privească pentru o ultimă oară. Magnus este atât de ușurat că Alec nu este în pericol și că poate muri știind că el este în siguranță, dar acesta nu știe că bărbatul pe care îl iubește este pe urmele lui, venind să îl salveze.

Ce se întâmplă când totul pare că se prăbușește? Care va fi soarta lor? Când realizează că sunt depășiți numeric iar Magnus este incapabil să facă magie, un gând terifiant le trece prin minte: că nu vor mai apuca niciodată o altă zi… Soarta a ținut mereu cu ei dar ce este de făcut când aceasta îi abandonează iar lupta împotriva demonilor pare imposibilă? Iubirea lor îi supune unui test. Iubirea e salvarea lor. Dar vor reuși să-l treacă?

🔥 CARTEA MANUSCRISELE ROȘII ALE MAGIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Manuscrisele Roșii Ale Magiei
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2019
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 414
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 28.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 188 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments