Recenzie „Martorul acuzării” de Agatha Christie

de | nov. 7, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MARTORUL ACUZĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Martorul acuzării de Agatha Christie„Martorul acuzării” este o povestire scurtă scrisă de Agatha Christie. O nuvelă cu care m-am delectat într-o singură zi sau mai bine zis în doar câteva ore. Eu am citit-o în limba franceză, titlul sunând cam așa – „Temoin a charge”. Povestirea a fost publicată inițial în anul 1925. Și se pare că a avut un așa mare succes încât de atunci a avut parte de ecranizări și adaptări sub formă de piese de teatru cu tragere la public.

Așa cum suntem obișnuiți referitor la scrierile lui Agatha Christie și această carte face parte tot din genul literatură polițistă, fiind vorba de crime și investigații inteligente.

„Martorul acuzării” de Agatha Christie este o povestire scurtă fără prea multe personaje care să te dea peste cap

Asta spre deosebire de alte romane și nuvele ale ei în care numărul acestora este mare iar povestea mai greu de descifrat. Cu toate acestea, nici intriga din scrierea de față nu este dezamăgitoare. Chiar dacă e vorba de o povestire de doar 23 de pagini, drama te surprinde ca oricare altă poveste a reginei genului crime din Marea Britanie. Este la fel de bine construită și inteligentă încât să te facă să îți pui întrebări până la finalul ei, când vei afla în sfârșit adevărul.

Dar, de fapt, volumul citit de mine nu conține doar această povestire, ci alte 11 nuvele inedite și poate mai puțin cunoscute din opera scriitoarei britanice. Așa că în acest articol voi face doar o mică recenzie povestirii care dă și titlul volumului, „Martorul acuzării”.

În Londra anului 1923, moartea brutală și violentă a bogatei Emily French produce rumoare în societatea britanică. Acuzatul este tânărul Leonard Vole, care pe deasupra mai și moștenește averea incredibilă a angajatoarei lui, acum moartă. Procesul inițiat pasionează pe toată lumea. Părerile sunt împărțite. Inculpatul este tânăr și arătos. Crima este josnică și scandaloasă. Iar principalul martor al acuzării este enigmatica artistă Romaine Heilger, care are un trecut misterios.

Pe deasupra, această martoră a acuzării mai este și soția lui Leonard

Care în loc să îi vină în ajutor, demonstrându-i nevinovăția și aducându-i un alibi, întoarce totul împotriva sa. Cine și-ar mai fi închipuit un asemenea lucru? Oare acuzatul va reuși să scape de pedeapsa cu moartea care așteaptă să îl înhațe?

Povestirea este inteligent construită, la fel ca și apărarea lui Leonard. Nimic din ce ne este prezentat nouă sau tribunalului nu este cum pare. Totul este gândit și analizat astfel încât să inducă în eroare. Asta este adevărata frumusețe a cazului. Nici apărarea, nici acuzarea nu sunt obișnuite. Iar asta va duce la un deznodământ demn de toate scrierile autoarei Agatha Christie.

Încă o dată, minunata creatoare de opere crime reușește să ne țină în suspans, între sesiuni de umor și stupoare, demonstrându-și talentul uimitor, dacă mai era nevoie.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MARTORUL ACUZĂRII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MARTORUL ACUZĂRII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Martorul Acuzării
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2019
Editura: EDITIONS DU MASQUE
Nr. Pagini: 338
Limba: Franceză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 7.11.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare. Bariere de fum - "Nimic nu e ceea ce pare a fi..." ... O propoziție care...

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Romanul "Balanța puterii", al 3-lea volum din seria Alina Marinescu, este un roman al suferinței și al renașterii. Exact așa aș putea să îl descriu. O Alina schimbată Am găsit aici o Alina schimbată. O Alina transformată de suferința celor 7 ani fără Alex, 7 ani în...

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie. Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti. Kitty...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mi-a placut recenzia, multumesc pentru postare!