Recenzie Mecanica inimii de Mathias Malzieu

Titlu: Mecanica Inimii
Autor: Mathias Malzieu
An apariție : 2009
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Mihaela
Publicată la 4.05.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA MECANICA INIMII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

mecanica_inimii  Mecanica Inimii de Mathias Malzieu este una dintre cărțile care trebuie neapărat citite de mai  multe ori în viață, pentru că este interpretabilă, iar atât maturitatea  cât  și cunoștințele acumulate în timp au o mare influență asupra modului în  care  o percepem. Eu cu siguranță o voi reciti peste câțiva ani, mai ales că  este  o  carte scurtă, scrisă într-o manieră lejeră: genul de carte care se citește în  câteva ore, perfectă pentru o zi de vară.

  Micul Jack a fost născut în casa ”vrăjitoarei” Madeleine din vârful dealului  ”Arthur’s Seat” din orașul Edinburgh. Mi s-a părut foarte interesant faptul  că  întâmplările sunt relatate la persoana I, din perspectiva băiatului, încă  dinainte de momentul nașterii acestuia. – Revenind – când băiatul a fost  adus  pe lume, Madeleine a constatat că inima lui este bolnavă și, conștientă  de  faptul că micuțul nu va putea supraviețui cu o astfel de inimă, i-a  atașat de  aceasta un ceas, care să o ajute să bată în continuare.

 Abandonat de mamă și rămas în grija lui Madeleine, băiatul a întâmpinat o  mulțime de probleme în perioada de creștere, începând cu faptul că din  cauza  ceasului care îi proteja inima, nici unul dintre cuplurile care veneau nu își  dorea să îl adopte.

 Când a împlinit vârsta de zece ani, Madeleine l-a dus în oraș, după cum îi promisese. Acolo, a întâlnit o micuță dansatoare de care s-a îndrăgostit la  prima vedere, chiar dacă femeia îl avertizase că inima lui nu era în stare să suporte o emoție atât de puternică precum iubirea.

IMG_20150427_230716

Iar de aici înainte începe adevărata acțiune a cărții. Despărțit de dragostea vieții lui, după un timp, micuțul Jack pleacă în căutarea ei. Pe măsură ce crește și se maturizează, el învață ce înseamnă viața de adult și câte griji și responsabilități vin odată cu aceasta.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mathias Malzieu.

IMG_20150423_223615 La fel ca și Micul prinț, Mecanica inimii  este o carte de suflet, o  carte care este construită pe antiteza inocență – maturitate, și  trecerea de la prima la cea de-a doua etapă. Se află destul de  departe de a fi o operă genială, dar este o carte de care eu cel puțin  m-am bucurat și pe care o recomand cu mare drag, în special  pentru întorsătura de situație de la sfârșit.

IMG_20150420_231158

 

 

 

🔥 CARTEA MECANICA INIMII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O lectură plăcută de la care avem multe de învățat, se citește ușor și este perfectă pentru aproximativ toate categoriile de vârstă. Are un final neașteptat.

Aspecte Negative:

Puțin cam scurtă și limbaj simplist

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.