Recenzie Mecanica inimii de Mathias Malzieu

by | May 4, 2015 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MECANICA INIMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

mecanica_inimii  Mecanica Inimii de Mathias Malzieu este una dintre cărțile care trebuie neapărat citite de mai  multe ori în viață, pentru că este interpretabilă, iar atât maturitatea  cât  și cunoștințele acumulate în timp au o mare influență asupra modului în  care  o percepem. Eu cu siguranță o voi reciti peste câțiva ani, mai ales că  este  o  carte scurtă, scrisă într-o manieră lejeră: genul de carte care se citește în  câteva ore, perfectă pentru o zi de vară.

  Micul Jack a fost născut în casa ”vrăjitoarei” Madeleine din vârful dealului  ”Arthur’s Seat” din orașul Edinburgh. Mi s-a părut foarte interesant faptul  că  întâmplările sunt relatate la persoana I, din perspectiva băiatului, încă  dinainte de momentul nașterii acestuia. – Revenind – când băiatul a fost  adus  pe lume,  Madeleine a constatat că inima lui este bolnavă și, conștientă  de  faptul că micuțul nu va putea supraviețui cu o astfel de inimă, i-a  atașat de  aceasta un ceas, care să o ajute să bată în continuare.

  Abandonat de mamă și rămas în grija lui Madeleine, băiatul a întâmpinat o  mulțime de probleme în perioada de creștere, începând cu faptul că din  cauza  ceasului care îi proteja inima, nici unul dintre cuplurile care veneau nu își  dorea să îl adopte.

  Când a împlinit vârsta de zece ani, Madeleine l-a dus în oraș, după cum îi promisese. Acolo, a întâlnit o micuță dansatoare de care s-a îndrăgostit la  prima vedere, chiar dacă femeia îl avertizase că inima lui nu era în stare să suporte o emoție atât de puternică precum iubirea.

IMG_20150427_230716

Iar de aici înainte începe adevărata acțiune a cărții. Despărțit de dragostea vieții lui, după un timp, micuțul Jack pleacă în căutarea ei. Pe măsură ce crește și se maturizează, el învață ce înseamnă viața de adult și câte griji și responsabilități vin odată cu aceasta.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mathias Malzieu

IMG_20150423_223615  La fel ca și Micul prinț, Mecanica inimii  este o carte de suflet, o  carte care este construită pe antiteza inocență – maturitate, și  trecerea de la prima la cea de-a doua etapă. Se află destul de  departe de a fi o operă genială, dar este o carte de care eu cel puțin  m-am bucurat și pe care o recomand cu mare drag, în special  pentru întorsătura de situație de la sfârșit.

IMG_20150420_231158

 

 

 

🔥 CARTEA MECANICA INIMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Mecanica Inimii
Autor: Mathias Malzieu
An apariție : 2009
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură plăcută de la care avem multe de învățat, se citește ușor și este perfectă pentru aproximativ toate categoriile de vârstă. Are un final neașteptat.

Aspecte Negative:

Puțin cam scurtă și limbaj simplist

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Cristina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 69 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Mihaela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina Slusariuc

Aş reciti-o cu drag! Este superbă!

Vintura Cristina
Vintura Cristina

Hmm, m-ati facut curioasa!

illusion

E una din cărțile mele preferate!