Recenzie Mecanica Inimii de Mathias Malzieu

Titlu: Mecanica Inimii
Autor: Mathias Malzieu
An apariție : 2009
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 12.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Mecanica Inimii de Mathias Malzieu
Acordă o notă

Mecanica InimiiExistă cărți care îți plac și cărți care îți rămân tatuate pe suflet. O carte ce intră cu ușurință în a doua categorie este Mecanica inimii de Mathias Malzieu. Considerată de critici un fel de Micul prinț pentru oameni mari, Mecanica inimii e o carte ce cucerește prin frumusețea muzicală a exprimării și prin povestea absolut superbă.

Faptul că a fost abandonat la naștere, poate e cea mai mică problemă a lui Jack. S-a născut cu grave probleme la inimă. Însă, spre norocul lui a fost abandonat în coliba lui Madeleine – un fel de doctoriță care își vindecă pacienții folosindu-se de unelte casnice. Astfel, Jack ajunge să aibă un ceas lipit de inimă. Își petrece copilăria alături de Madeleine și de personajele pitorești care se perindă prin coliba ei. Are o viață de copil obișnuit… însă, pe măsură ce se apropie de vârsta pubertății apar și problemele: se îndrăgostește de Acacia, o micuță dansatoarea andaluză. Acest lucru îi va da peste cap „mecanica inimii”.

Cu toate acestea, probleme cardiace nu vor fi o piedică pentru Jack care ar face orice pentru a vorbi cu micuța dansatoare. Inițial se înscrie la scoală, în speranța de a o revedea, însă ea nu mai era acolo… Îndură multe umilințe din partea colegilor – cum era de așteptat având în vedere faptul că era diferit. Nemaiputând suporta batjocurile, în ultima zi de școală se ia la bătaie cu un coleg și îi scoate un ochi. Temându-se de poliție, fuge și hotărăște să se ducă în Andaluzia după Acacia.

În drumul său va întâlni tot felul de personaje interesante care îl vor ajuta, sau care îi vor pune piedici… Cu toate acestea, cei doi se vor reîntâlni și se vor iubi o vreme…. Şi, evident, Jack va descoperi noi sentimente care, evident îi vor crea probleme cu inima sa firavă…

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mathias Malzieu.

Însă, Mecanica inimii, nu e o carte care se povestește, e o carte care se simte! În ea se petrec mai multe lucruri decât ceea ce am rezumat eu.

În opinia mea, Mecania inimii, nu are cum să nu placă. Creatorul minunatei povești este Mathias Malzieu – un artist original și multi-talentat, fiind poreclit „Peter Pan” al muzicii rock datorită refuzului său de a se maturiza – caracteristică ce se regăsește și în spiritul ludico-artistic al exprimării sale.

Aspecte Pozitive:

O carte care nu are cum să nu placă. Poveste captivantă, deși la început pare fadă... pe parcurs realizezi că nu poți ști ce se va întâmpla cu viața lui Jack după ce vei întoarce pagina.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Oana Pauna
    Reply

    Wow,nu stiam despre ce e vorba,dar chiar mi-a placut ce am citit aici si o pun pe lista sa o iau de la biblioteca data viitoare. Felicitari pentru recenzie!

POST A COMMENT.