🔥 CARTEA MEMORIILE DOMNULUI ROȘU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Memoriile Domnului Roșu - Celestin CheranCartea Memoriile Domnului Roșu, scrisă de Celestin Cheran, reprezintă, mai întâi de toate, manuscrisul câștigător al Concursului de debut Herg Benet, Ediția 2014. Este un volum de proza scurtă excepțional, care surprinde mai ales prin varietatea temelor abordate, dar și prin felul în care cititorii ajung să poată rezona cu absolut fiecare poveste, să simtă fiecare cuvânt, fiecare frază.

Cu un extraordinar simț al fantasticului și al supranaturalului, autorul – care poate fi cu greu numit debutant, având în vedere finețea scriiturii sale – surprinde o multitudine de stări, de gânduri și întâmplări în care absolut totul este posibil. Memoriile Domnului Roșu nu este, totuși, un volum care poate fi digerat dintr-odată, deoarece fiecare text te pune serios pe gânduri și, mai presus de orice, te face să vezi lucruri din jur și chiar și din tine așa cum nu ți-ai fi putut imagina vreodată.

Mai mult decât atât, cu totul și cu totul deosebit este felul în care, fără îndoială, ne putem pune pe noi înșine în locul fiecăruiă dintre personajele acestei minunate creații; de aceea, consider volumul de debut al lui Celestin Cheran mai mult decât o simplă lectură, fiind un prilej de rememorare a trecutului, de regăsire a propriului Eu.

Trenul trecea ca o fantomă printr-un tunel nesfârșit. În întuneric, ochii lor se căutau nebunește, mâinile trăgeau de haine, de piele, de carne, gurile se mușcau, trupurile goale se sfărâmau în mii de cioburi colorate […]

Foarte interesant la această creație este regăsirea roșului ca laitmotiv, dar și modul în care, după lecturarea poveștii care dă chiar numele cărții, textele au început cumva să se lege între ele, să aibă ceva în comun și mă întreb sincer dacă acest fapt a fost intenționat sau nu. Pentru a afla care este acel ceva va trebui, bineînțeles, să citiți voi înșivă cartea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Celestin Cheran.

Dincolo de toate, Memoriile Domnului Roșu de Celestin Cheran, împreună cu toate personajele și întâmplările ei, îmi va rămâne întipărită în minte pentru foarte multă vreme și îi mulțumesc nespus autorului pentru exemplarul acordat.

Puteți citi interviul pe care scriitorul l-a acordat site-ului nostru aici.

🔥 CARTEA MEMORIILE DOMNULUI ROȘU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Memoriile Domnului Roșu
Autor: Celestin Cheran
An apariție : 2015
Editura: Cărțile Arven - un imprint Herg Benet
Nr. Pagini: 150
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Volumul constituie o experiență literară deosebită, recomandabilă oricui.

Dragoș Filioreanu
Autor: Dragoș Filioreanu
❝ ,,În momente ca acestea, simțeam că lumea îmi aparține. Puteam fi cine voiam eu să fiu, prin cărți. Într-o lume în care oamenii acced spre nimicul absolut, uităm să ne căutăm propriul nostru tot, care poate avea diferite forme. Când citești, zbori. Ești o pasăre migratoare care zboară și călătorește oriunde. Ești liber. Ești un tu mai bun decât ai fost ieri. Ești infinit.” ❞
Redactor de 1460 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Dragoș Filioreanu