Recenzie ”Mic dejun la Tiffany” de Truman Capote

by | Jul 31, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MIC DEJUN LA TIFFANY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Imaginați-vă o Americă a anilor 40, unde șicul și luxul se împletesc cu excentricul dând naștere unor persoane atât de interesante ca identitate, a existență. O Americă cu etaje și parcuri, cu magazine de bijuterii și sărăcie spirituală, în care fetele venite de la țară primesc bani când merg să se pudreze la baie.

Truman Capote ne aduce la un mic dejun la Tiffany și ne deschide ochii la o istorie imperceptibil de sensibilă, plasându-ne unei vieți ilogice, difuze de femeie. Această nuvelă nu are personaje de condamnat, nu are forțe ale binelui sau răului, nu are șarmul unei societăți elegante, ci mai degrabă este o sumă de dureri mocnite și frustrări nerostite.

Pe fundalul unor astfel de trăiri, un tânăr scriitor în devenire cunoaște o fată neobișnuit, care îi dă lumea peste cap. Nu, nu este o poveste clasică despre o Cenușăreasă și un prinț. Nici măcar nu este o idilă siropoasă. Este o istorie despre acum și aici, despre momente trăite la superlativ și spontaneitate, așa cum doar o femeie o poate percepe.

Pe aspect tehnic, cartea mi-a plăcut mult. Un limbaj ușor, fără ifose, o narațiune cursivă și o stilistică impecabilă. Toate luate la un loc mi-au dat posibilitatea unei lecturi confortabile și m-a convins că aș mai putea cocheta cu proza scurtă.

Lecturi frumoase să aveți!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MIC DEJUN LA TIFFANY?

Vezi toată lista de cărți scrise de Truman Capote sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MIC DEJUN LA TIFFANY CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Mic Dejun La Tiffany
Autor: Truman Capote
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.07.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

"Psycho" este un roman horror absolut scris de autorul american Robert Bloch. Cartea a fost publicată în anul 1959, și la un an după lansare a avut parte și de prima sa ecranizare, filmul Psycho din 1960, regizat de Alfred Hitchcock.  Cartea "Psycho" de Robert Bloch...

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

0 0 vote
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1599 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 9 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments