🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

cu sange rece de truman capote“Cu sânge rece” de Truman Capote este un roman de non-ficțiune publicat inițial în anul 1965. La această carte care descrie împrejurările și motivele multiplei crime cu sânge rece din 1959, scriitorul american a lucrat împreună cu scriitoarea Harper Lee. Autoarea romanului „Să ucizi o pasăre cântătoare”. Cu aceasta era de altfel și prieten apropiat.

“Cu sânge rece” de Truman Capote este cel mai faimos roman de crimă adevărată scris vreodată

De asemenea, este printre primele cărți de non-ficțiune apărute. Volumul descrie atât de realist tot ceea ce s-a întâmplat și te terifiază prin detalii și psihologie încât te va bântui mult timp după lectură. De altfel așa s-a întâmplat cu autorul romanului mult timp după ce l-a scris.

În data de 15 noiembrie 1959 o crimă multiplă a avut loc în orășelul Holcomb, în Kansas. 4 membri ai familiei Clutter au fost uciși cu brutalitate cu o pușcă cu care s-a tras de la câțiva centimetri de fețele lor. Aparent nu a existat nici un motiv al crimei și nu s-au găsit aproape deloc dovezi. Detectivii care au investigat cazul au avut foarte mult de furcă cu crima. Însă în cele din urmă și-au dat seama despre făptași, datorită unei informații sigure.

În volumul de crimă “Cu sânge rece”, Truman Capote reconstruiește crima în serie și investigația ce a dus la capturarea criminalilor. De asemenea, s-a axat și pe proces, condamnarea și executarea celor care au comis fapta cu sânge rece. Truman Capote scrie totul într-o manieră obiectivă, păstrând suspansul și relatând atât din punctul de vedere al criminalilor, cât și al victimelor și poliției.

Cartea aceasta cult este o lucrare care își depășește timpul

Este lăsată moștenire generațiilor viitoare și tuturor pasionaților de investigații. De altfel, este o introducere excelentă în mintea criminalilor și o lectură detaliată despre una dintre cele mai faimoase crime în serie ale tuturor timpurilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Truman Capote.

Pentru a scrie acest roman, autorul său s-a documentat ani de-a rândul. S-a informat din surse sigure. Și a editat totul astfel încât să publice ceva cu adevărat fidel realității. Cei doi criminali care au terifiat Kansasul și care au premeditat crimele și le-au înfăptuit ca și cum ar fi fost ceva normal sunt Richard Hickock și Perry Smith. Aceștia au fost prinși în cele din urmă datorită unei informații primite de la un fost coleg de închisoare a lui Dick, de la care a pornit de fapt tot planul ucigașilor.

Aceștia au pus la cale jefuirea familiei Clutter, despre care au aflat cum că ar avea mulți bani la fermă. Astfel că au jurat să scape de orice martor le-ar fi stat în cale. Cei doi au fost prinși și acuzați de crimă. Dar și-au petrecut 5 ani în spatele gratiilor până să vină ziua în care și-au primit pedeapsa cu moartea. Prin spânzurare.

Scriitorul poartă cititorul printr-un adevărat rollercoaster de emoții și fapte reale, acțiune și trăiri intense. Cartea nu face dreptate doar victimelor, ci relatează omenește și din prisma făptașilor. În loc să-i descrie pe Dick și Perry doar drept personaje negative, criminali, Truman Capote le prezintă personalitățile, pasiunile, evidențiind povestea de viață a fiecăruia dintre ei.

Trebuie să recunosc că de la Truman Capote nu am citit decât “Mic dejun la Tiffany” și cartea aceasta, “Cu sânge rece”. Dar deși îmi doream cu ardoare să le lecturez pe amândouă, cel mai mult mi-a plăcut cazul de crimă reală prezentat atât de obiectiv de autorul american.

🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cu Sânge Rece
Autor: Truman Capote
An apariție : 2015
Editura: Art
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 15.01.2020
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 507 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan