Recenzie “Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery

Titlu: Micul Prinț
Autor: Antoine de Saint Exupery
An apariție : 2014
Editura: Regis
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dana Otet
Publicată la 8.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery
3.5 (70%) 2 votes

 

Când te regăsești în paginile unei cărți, te asigur că nu contează în ce categorie de vârstă este încadrată cartea. Ceea ce contează sau ar trebuie să conteze se rezumă la faptul că indiferent de gen, o carte trebuie citită cu plăcere și înțeleasă în profunzime.

Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery este acea carte care trăiește veșnic în inimile cititorilor. Acest mic volum prinde viață, din nou și din nou, în inimi necunoscute și se perindă prin minți precum sângele prin vene.

De ce am ales tocmai această carte? Răspunsul nu se limitează doar la un motiv, ci, sincer vorbind, există o sumedenie de motive pentru care îndrăgesc atât de mult această carte.

Unul dintre motive ar putea fi faptul că deși pare  pentru copii, Micul Prinț este mai mult decât atât. Micul Prinț este o întruchipare a evoluției, a curajului și a încrederii în sine.

Citind această operă vei observa că nimic nu este întâmplător și lucrurile, aparent banale, capătă o însemnătate aparte.

Cu gândurile focusate pe întregul univers în care se petrece povestea, cititorilor li se va permite să își expună părerea despre ceea ce citesc, dar și despre ceea ce văd.

Limpede nu văd decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.

Astfel, călătoria ca temă este valorificată în această operă prin intermediul planetelor, dar și a traseului pe care Micul Prinț îl parcurge.

Este semnificativ să spun că fiecare plecare de pe o planetă pe alta trebuie percepută ca fiind o treaptă de inițiere, Micul Prinț dezvoltându-se din punct de vedere emoțional și intelectual așa cum se cuvine.

Pentru unii, opera poate fi nesemnificativă, în timp ce pentru alții, ea este specială în adevăratul sens al cuvântului.

Când autorul ajunge la inima lectorului, categoric, el nu va mai percepe această operă ca pe o simplă lectură, ci va vedea în acele câteva pagini, o adevărată capodoperă literară.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antoine de Saint Exupery.

Există, de asemenea, și momente emoționante, momente care te răscolesc și te fac melancolic.

Un exemplu ilustrativ în acest sens este acel pasaj în care, într-o călătorie fiind, Micul Prinț realizează că, de fapt, florile sunt efemere. El realizează că floarea pe care o deține el acasă este efemeră.

Orice viață este un miracol.

Cât de multă durere se poate ascunde în sufetul acestui mic personaj? Cât de multe va descoperi el pe parcursul călătoriei?

Într-un univers al incertitudinii, Antoine de Saint Exupery vine să clarifice o serie de lucruri pe care mulți dintre noi nu le înțelegem.

Prin intermediul acestei opere, învățătura mustește și roiește în jurul nostru. Descifrarea secretelor universului nu este atât de complicată pe cum pare, ci, într-un final, ea este chiar simplă.

Așa să fie și pentru eroul nostru? Să fie, oare, cele șapte planele, echivalentul a șapte ani?

Vă spun că Micul Prinț va rămâne pentru mult timp în sufletul meu, care de fiecare dată se încălzește când aude de el.

Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery este un adevărat roman al evoluției, al perceperii adevărului și al cunoașterii de sine.

Nu uita că universul tău ascunde multe secrete. Nu vrei tu să fii ca Micul Prinț?

 

Aspecte Pozitive:

Atuul acestei cărți este reprezentat de faptul că, deși această carte este una pentru copii, ea poate fi citită de oricine, indiferent de vârstă. Cu cât ești mai matur, cu atât o înțelegi mai bine.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.