Recenzie „The Sun and Her Flowers” de Rupi Kaur

de | apr. 30, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS ARE REDUCERE PE:

“The Sun and Her Flowers” este cea de-a doua carte de poezii scrisă de Rupi Kaur, după celebra “Milk and Honey”. Colecția de poezie “Soarele și florile sale”, așa cum este traducerea în română, a fost publicată inițial în anul 2017. La 3 ani după lansarea primei sale colecții de poeme.

Eu am citit ambele cărți în format ebook. Le-am găsit pe Scribd în limba engleză. Însă, ele se găsesc și în limba română, la edituri de la noi, în format fizic.

“The Sun and Her Flowers” este, ca și “Milk and Honey”, despre dragoste, vindecare, suferință și origini

Este o colecție de poeme ce vibrează cu totul și îți intră la suflet. Poeziile sunt scurte, foarte scurte sau foarte lungi. Dar atât de emoționante și ușor de citit. Chiar dacă și acest volum de poezii are peste 200 de pagini, acestea sunt foarte ușor de parcurs. Lungimea poeziilor, ilustrațiile făcute chiar de Rupi Kaur și pauzele dintre cele cinci părți sunt perfect îmbinate pentru a oferi o lectură cuprinzătoare.

Nu vei avea timp să te plictisești de sensul poemelor, deoarece de la o parte la alta și-l schimbă în funcție de o anumită stare sufletească. Cele cinci așa zise capitole sunt numite “Wilting”, “Falling”, “Rooting”, “Rising” și “Blooming”. Ca și în cartea de poezii anterioară, fiecare parte reprezintă o perioadă din viața unei persoane. Însă de data asta este comparată cu dezvoltarea unei flori.

Poemele scurte și deloc complicate, dar destul de profunde, vorbesc despre dragostea în toate formele sale. Există o simplitate evidentă, dar și un sens adânc al fiecărui poem. Consider acest volum de poezii drept un dar minunat, de suflet, ce poate fi făcut unei prietene, mamei, surorii sau unei femei dragi. Este în sine și o mică carte ce trebuie păsatrată în bibliotecă și răsfoită din când în când pentru a mai trece odată peste ilustrațiile sale autentice.

Las acum aici câteva dintre poemele scurte ce m-au încântat pe mine când am citit această antologie lirică

 

I could be anything

in the world

but I wanted to be his”

 

“you cannot

walk in and out of me

like a revolving door

I have too many miracles

happening inside me

to be your convenient option

– not your hobby”

 

“I stand

on the sacrifices

of a million women before me thinking

what can I do

to make this mountain taller so the women after me

can see farther

– legacy”

Ți-a plăcut recenzia cărții THE SUN AND HER FLOWERS?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: The Sun And Her Flowers
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2018
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 256
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Publicată la 30.04.2020
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 18

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1326 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments