Recenzie „The Sun and Her Flowers” de Rupi Kaur

de | apr. 30, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Poezie, Recenzii cărți

“The Sun and Her Flowers” este cea de-a doua carte de poezii scrisă de Rupi Kaur, după celebra “Milk and Honey”. Colecția de poezie “Soarele și florile sale”, așa cum este traducerea în română, a fost publicată inițial în anul 2017. La 3 ani după lansarea primei sale colecții de poeme.

Eu am citit ambele cărți în format ebook. Le-am găsit pe Scribd în limba engleză. Însă, ele se găsesc și în limba română, la edituri de la noi, în format fizic.

“The Sun and Her Flowers” este, ca și “Milk and Honey”, despre dragoste, vindecare, suferință și origini

Este o colecție de poeme ce vibrează cu totul și îți intră la suflet. Poeziile sunt scurte, foarte scurte sau foarte lungi. Dar atât de emoționante și ușor de citit. Chiar dacă și acest volum de poezii are peste 200 de pagini, acestea sunt foarte ușor de parcurs. Lungimea poeziilor, ilustrațiile făcute chiar de Rupi Kaur și pauzele dintre cele cinci părți sunt perfect îmbinate pentru a oferi o lectură cuprinzătoare.

Nu vei avea timp să te plictisești de sensul poemelor, deoarece de la o parte la alta și-l schimbă în funcție de o anumită stare sufletească. Cele cinci așa zise capitole sunt numite “Wilting”, “Falling”, “Rooting”, “Rising” și “Blooming”. Ca și în cartea de poezii anterioară, fiecare parte reprezintă o perioadă din viața unei persoane. Însă de data asta este comparată cu dezvoltarea unei flori.

Poemele scurte și deloc complicate, dar destul de profunde, vorbesc despre dragostea în toate formele sale. Există o simplitate evidentă, dar și un sens adânc al fiecărui poem. Consider acest volum de poezii drept un dar minunat, de suflet, ce poate fi făcut unei prietene, mamei, surorii sau unei femei dragi. Este în sine și o mică carte ce trebuie păsatrată în bibliotecă și răsfoită din când în când pentru a mai trece odată peste ilustrațiile sale autentice.

Las acum aici câteva dintre poemele scurte ce m-au încântat pe mine când am citit această antologie lirică

 

I could be anything

in the world

but I wanted to be his”

 

“you cannot

walk in and out of me

like a revolving door

I have too many miracles

happening inside me

to be your convenient option

– not your hobby”

 

“I stand

on the sacrifices

of a million women before me thinking

what can I do

to make this mountain taller so the women after me

can see farther

– legacy”

Titlu: THE SUN AND HER FLOWERS
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2018
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 256
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1133

Alte recenzii de la Rupi Kaur:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 10 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments