Recenzie „The Sun and Her Flowers” de Rupi Kaur

de | apr. 30, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

“The Sun and Her Flowers” este cea de-a doua carte de poezii scrisă de Rupi Kaur, după celebra “Milk and Honey”. Colecția de poezie “Soarele și florile sale”, așa cum este traducerea în română, a fost publicată inițial în anul 2017. La 3 ani după lansarea primei sale colecții de poeme.

Eu am citit ambele cărți în format ebook. Le-am găsit pe Scribd în limba engleză. Însă, ele se găsesc și în limba română, la edituri de la noi, în format fizic.

“The Sun and Her Flowers” este, ca și “Milk and Honey”, despre dragoste, vindecare, suferință și origini

Este o colecție de poeme ce vibrează cu totul și îți intră la suflet. Poeziile sunt scurte, foarte scurte sau foarte lungi. Dar atât de emoționante și ușor de citit. Chiar dacă și acest volum de poezii are peste 200 de pagini, acestea sunt foarte ușor de parcurs. Lungimea poeziilor, ilustrațiile făcute chiar de Rupi Kaur și pauzele dintre cele cinci părți sunt perfect îmbinate pentru a oferi o lectură cuprinzătoare.

Nu vei avea timp să te plictisești de sensul poemelor, deoarece de la o parte la alta și-l schimbă în funcție de o anumită stare sufletească. Cele cinci așa zise capitole sunt numite “Wilting”, “Falling”, “Rooting”, “Rising” și “Blooming”. Ca și în cartea de poezii anterioară, fiecare parte reprezintă o perioadă din viața unei persoane. Însă de data asta este comparată cu dezvoltarea unei flori.

Poemele scurte și deloc complicate, dar destul de profunde, vorbesc despre dragostea în toate formele sale. Există o simplitate evidentă, dar și un sens adânc al fiecărui poem. Consider acest volum de poezii drept un dar minunat, de suflet, ce poate fi făcut unei prietene, mamei, surorii sau unei femei dragi. Este în sine și o mică carte ce trebuie păsatrată în bibliotecă și răsfoită din când în când pentru a mai trece odată peste ilustrațiile sale autentice.

Las acum aici câteva dintre poemele scurte ce m-au încântat pe mine când am citit această antologie lirică

 

I could be anything

in the world

but I wanted to be his”

 

“you cannot

walk in and out of me

like a revolving door

I have too many miracles

happening inside me

to be your convenient option

– not your hobby”

 

“I stand

on the sacrifices

of a million women before me thinking

what can I do

to make this mountain taller so the women after me

can see farther

– legacy”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE SUN AND HER FLOWERS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: The Sun And Her Flowers
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2018
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 256
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Publicată la 30.04.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1113 zile și a scris până acum 297 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments