Recenzie „Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf

de | nov. 30, 2021 | Cărți pentru Copii, Familie, Fantezie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA ARE REDUCERE PE:

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia – o carte atât de frumoasă și atât de bine scrisă!

Mi-a atras atât de mult atenția încât am fost curioasă să aflu mai multe despre autoare. Am aflat astfel că ea a trăit între anii 1858 și 1940 și a fost de origine suedeză. Crescută într-o familie de fermieri, încă de mică și-a dezvoltat pasiunea de a scrie. Ea a fost învățătoare și, alături de elevii ei, a adunat străvechi legende scandinave, numite saga, care sunt reprezentative pentru poporul ei. Așa s-a format și această minunată poveste, la baza căreia se află o parte din istoria și obiceiurile Suediei. În 1909, ea primește premiul Nobel pentru literatură.

O femeie demnă de pomenit!

Scurt rezumat

Povestea are în prim plan un băiețel năzbâtâios, care obișnuiește să fie neascultător și chiar obraznic. El este vrăjit de un spiriduș și devine mic de tot. Așa începe toată aventura acestei cărți. El va porni într-o călătorie pe un gâscan alb și împreună vor fi primiți într-un stol de gâște sălbătice. Mi-au plăcut foarte mult cum au fost construite personajele. Caracterele însușite fiecărei gâște oglindesc diferite personaje dintr-o comunitate, cu diferite mentalități și credințe.

Am adorat-o pe Akka, gâsca înțeleaptă, care reprezintă un fel de far al stolului, un reper și un sprijin al lor. Cunoștințele ei și poveștile despre obiceiurile locurilor pe unde călătoresc în drumul lor spre Laponia, m-a ajutat să îmi formez o imagine clară a ținuturilor și a istoriei lor. Felul cum a împletit scriitoarea legendele culese cu acțiunea creată în acest roman este impresionant!

Aventurile lor îi aduc și în situații critice, în care chiar viața le sunt puse în pericol, unele alegeri pe care le fac, chiar și la sfatul Akkei, sunt destul de neinspirate, dar, cu toate astea, ei reușesc să se redreseze de fiecare dată acumulând experiențe care îi vor ajuta în drumul lor.

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia – să tot citești!

Nils devine mai atent la tot ce îl înconjoară, se maturizează și se responsabilizează și, de-a lungul poveștii, am fost martoră la schimbarea lui în bine, la o educație și autoeducație bazată pe trăirile lui și învățămintele primite de la Akka, gâscanul pe care călătorește cât și de la alte personaje pasagere.

Superbă cartea! Atât de multe informații și povești inspirate din realitate, redate într-un mod atât de simplu și inocent, învățăminte și lecții de viață potrivite atât celor mici dar și celor mari! Cu siguranță e un real câștig lecturarea acestei minuni!

Ți-a plăcut recenzia cărții MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Selma Lagerlöf

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Minunata Călătorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia
Autor: Selma Lagerlöf
An apariție : 1990
Editura: ION CREANGă
Nr. Pagini: 509
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 314

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Nu, nu, nu...nu plecați la drum cu speranțe "mitologice", nu visați să întâlniți fatala femeie păianjen...e inutil. Pentru că nu-i nicio femeie în această carte, cel puțin nu una care să conteze... Prietenie, obsesie, fixație, nevoie...abandon, predare necondiționată,...

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Am citit Trilogia Fraseer dintr-o suflare. L-am cunoscut pe Fitz acum câțiva ani, dar atunci m-am oprit la primul volum din lipsă de timp și alte priorități în lista de must-read, probabil. Dar de data asta nu m-am mai oprit. Adevărul e că mi-era și dor de un fantasy...

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Scenariul pe care îl propune cartea ar trebui să fie incomod pentru orice părinte. Suntem conștienți că a fi părinte nu este un job ușor sau part-time. Este un job permanent care îți modelează psihicul și îți pune la încercare în fiecare zi valorile, siguranța de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 356 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments