Recenzie: “Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf

by | Jan 3, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Familie, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

minunata-calatorie-a-lui-nils-holgersson-prin-suedia de selma lagerlofMinunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de suedeza Selma Lagerlöf este una dintre cele mai iubite cărți clasice pentru copii din literatura scandinavă. Cea care a scris această poveste memorabilă pentru copii mici și mari este și laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1909. Cartea a fost publicată inițial în două părți, în 1906 și în 1907.

Eu am început cartea aceasta când eram mai mică, dar m-am reapucat de ea și am finalizat-o abia în anul 2019. Și ceea ce am observat eu și vă spun și vouă este că poate fi citită la orice vârstă, odată ce înveți să citești.

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf ne prezintă povestea unui băiețel obraznic pe nume Nils Holgersson

El chinuie animalele și nu prea ascultă de părinții săi. Dar atât este de rău încât reușește să facă o farsă unui spiriduș. Iar acesta ca să se răzbune pe copil îl transformă la rândul său într-un năpârstoc de băiețel, cât o gămălie.

Prichindelul începe să-și dea seama de statutul său și vede că acum animalele se întorc împotriva sa din cauză că le-a chinuit mereu. Nils, în încercarea sa de a aduce înapoi pe gâscanul Martin care voia să plece în zbor cu gâștele sălbatice, este luat prin surprindere că nu prea poate să facă ceva în privința asta din cauza noii lui staturi și decide să profite de noua soartă.

Așadar, știind că nu prea este iubit de părinți sau de animalele de casă, el pleacă în tovărășia gâștelor sălbatice peste mări și țări, spre locuri mai calde, odată cu sosirea primăverii în Suedia.

Băiețelul este purtat peste toată întinderea țării, odată cu periplul păsărilor călătoare

Pe lângă faptul că învață cu ochii lui despre geografia și fauna diferitelor landuri din Suedia, Nils învață totul despre comportamentul păsărilor. Dar și a celorlalte animale, domestice sau sălbatice.

Însă cea mai importantă învățătură pe care o va deprinde se referă la cumințenie și amabilitate, respect și bunătate. Chiar dacă înainte năpârstocul de copil era un obraznic și jumătate, datorită periplului alături de zburătoarele cerului învață despre cinste. Despre cum să fii bun și despre cât de departe te poate duce un comportament frumos.

În plus, el are parte de numeroase ocazii prin care să ajute celelalte animale și să încerce să își răscumpere greșelile din trecut. Rând pe rând animalele încep să aibă încredere în el, să îl iubească, să îl îndrume și să îl ajute la rândul lor.

“Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf este o carte pentru copii extrem de fermecătoare, cu un limbaj amuzant și neaoș. Este un clasic iubit de generații întregi de copii și tineri din toată lumea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Selma Lagerlof sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Minunata Călătorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia
Autor: Selma Lagerlof
An apariție : 1990
Editura: ION CREANGA
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 3.01.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 985 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments