Recenzie: “Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf

by | Jan 3, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Familie, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

minunata-calatorie-a-lui-nils-holgersson-prin-suedia de selma lagerlofMinunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de suedeza Selma Lagerlöf este una dintre cele mai iubite cărți clasice pentru copii din literatura scandinavă. Cea care a scris această poveste memorabilă pentru copii mici și mari este și laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1909. Cartea a fost publicată inițial în două părți, în 1906 și în 1907.

Eu am început cartea aceasta când eram mai mică, dar m-am reapucat de ea și am finalizat-o abia în anul 2019. Și ceea ce am observat eu și vă spun și vouă este că poate fi citită la orice vârstă, odată ce înveți să citești.

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf ne prezintă povestea unui băiețel obraznic pe nume Nils Holgersson

El chinuie animalele și nu prea ascultă de părinții săi. Dar atât este de rău încât reușește să facă o farsă unui spiriduș. Iar acesta ca să se răzbune pe copil îl transformă la rândul său într-un năpârstoc de băiețel, cât o gămălie.

Prichindelul începe să-și dea seama de statutul său și vede că acum animalele se întorc împotriva sa din cauză că le-a chinuit mereu. Nils, în încercarea sa de a aduce înapoi pe gâscanul Martin care voia să plece în zbor cu gâștele sălbatice, este luat prin surprindere că nu prea poate să facă ceva în privința asta din cauza noii lui staturi și decide să profite de noua soartă.

Așadar, știind că nu prea este iubit de părinți sau de animalele de casă, el pleacă în tovărășia gâștelor sălbatice peste mări și țări, spre locuri mai calde, odată cu sosirea primăverii în Suedia.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Selma Lagerlof

Băiețelul este purtat peste toată întinderea țării, odată cu periplul păsărilor călătoare

Pe lângă faptul că învață cu ochii lui despre geografia și fauna diferitelor landuri din Suedia, Nils învață totul despre comportamentul păsărilor. Dar și a celorlalte animale, domestice sau sălbatice.

Însă cea mai importantă învățătură pe care o va deprinde se referă la cumințenie și amabilitate, respect și bunătate. Chiar dacă înainte năpârstocul de copil era un obraznic și jumătate, datorită periplului alături de zburătoarele cerului învață despre cinste. Despre cum să fii bun și despre cât de departe te poate duce un comportament frumos.

În plus, el are parte de numeroase ocazii prin care să ajute celelalte animale și să încerce să își răscumpere greșelile din trecut. Rând pe rând animalele încep să aibă încredere în el, să îl iubească, să îl îndrume și să îl ajute la rândul lor.

“Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” de Selma Lagerlöf este o carte pentru copii extrem de fermecătoare, cu un limbaj amuzant și neaoș. Este un clasic iubit de generații întregi de copii și tineri din toată lumea.

🔥 CARTEA MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI NILS HOLGERSSON PRIN SUEDIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Minunata Călătorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia
Autor: Selma Lagerlof
An apariție : 1990
Editura: ION CREANGA
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 3.01.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 676 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments