Recenzie ,,Mirajul celebrității” de Tamera Alexander

by | Aug 21, 2020 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MIRAJUL CELEBRITĂȚII PE Editura Casa Cartii

Mi-a fost dor să citesc o carte care să conțină toate ingredientele pe care eu le caut: dragoste, suspans și răsturnări de situație. Tamera Alexander oferă toate aceste lucruri prin cartea ,,Mirajul celebrității”, publicată la Editura Casa Cărții.

Cartea face parte din seria ,,Conacul Belmont” și vreau să vă spun că aștept cu nerăbdare să citesc și celelalte două volume. ,,Mirajul celebrității” cuprinde povestea lui Claire Laurent și a lui Sutton Monroe, două personaje frumos conturate, plasate în cadrul feeric al conacului Belmont.

Claire Laurent trăiește în New Orleans alături de tatăl ei, care este proprietarul unei galerii de artă. Afacerea se bazează pe falsificarea reproducerilor pe care Claire le pictează după tablourile artiștilor consacrați. Dorința arzătoare a lui Claire este ca tablourile pictate de ea să îi poarte semnătura, însă severul ei tată o obligă să fie părtașă la înșelătorie.

Asta până în momentul în care Claire își găsește tatăl înjunghiat, iar galeria de artă jefuită. Nevoită să fugă din calea hoților, Claire este îndrumată spre Nashville, unde, printr-o conjunctură amuzantă, îl întâlnește pe Sutton Monroe și ajunge să lucreze ca asistenta personală a Adeliciei Acklen, proprietara conacului Belmont.

Sutton Monroe este avocatul și un vechi prieten de familie al Adeliciei. Fiind intrigat de noua angajată, acesta se simte prins între atracția pe care o simte față de Claire și responsabilitatea de a apăra interesele angajatoarei lui de eventuale pericole. Atât el, cât și Adelicia simt că noua asistentă ascunde un secret care ar putea păta onoarea familiei. Secret pe care Claire este dispusă să îl ascundă chiar și cu prețul vieții sale, din dorința de a-și construi o nouă identitate.

Viața la conac nu este deloc ușoară, cu atât mai mult cu cât Claire și Sutton sunt nevoiți să lucreze împreună, iar relația dintre ei nu este nicidecum una de colegialitate.

Personajul lui Claire m-a impresionat cel mai tare. Aceasta dă dovadă de înțelepciune, mărinimie și altruism atât în relația sa cu Sutton, cât și cu ceilalți membrii ai familiei Acklen. Lipsa de încredere în sine reprezintă singurul defect pe care aș putea să i-l reproșez lui Claire. În unele situații am înțeles-o perfect, însă de multe ori mi s-a părut exagerată.

Personajul lui Sutton m-a impresionat prin carisma lui și prin modul de a gândi. Franchețea cu care își spune părerea mi se pare justă și potrivită contextului. Singura nemulțumire pe care o am față de personaj este legată tot de lipsa de încredere în sine. Totuși, acest defect nu a fost la fel de pregnant ca și la Claire.

Am apreciat faptul că autoarea nu a lăsat-o deoparte pe proprietara conacului, Adelicia Ackern. Mi-a plăcut modul în care a portretizat-o și am perceput-o ca pe o mamă și stăpână a casei care își protejează familia cu orice preț. Trecutul și parcursul ei în firul poveștii a fost punctat exact în măsura în care era necesar. Mi-aș fi dorit ca Sutton să fie fiul Adaliciei, însă mi-am dat seama că astfel personajele își pierdeau puțin din farmec, iar povestea devenea ușor clișeică.

Tamera Alexander a transformat conacul Belmont într-un cadru feeric prin detaliile extraordinar de exacte pe care le-a oferit. Acest lucru m-a ajutat să îmi construiesc propria imagine a domeniului. Am simțit fiecare emoție a personajelor și m-am amuzat de replicile dintre ei. Am savurat replicile lui Claire și Sutton și am admirat modul în care au reușit să construiască o relație bazată pe susținere, încredere și sinceritate.
Toate acestea reprezintă motivele pentru care vă recomand să citiți cartea ,,Mirajul celebrității”. Sunt absolut convinsă că veți simți la fel cum am simțit și eu. Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MIRAJUL CELEBRITĂȚII PE Editura Casa Cartii

Titlu: Mirajul Celebrității
Autor: Tamera Alexander
An apariție : 2019
Editura: CASA CăRțII
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 21.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cartea cuprinde o frumoasă poveste de dragoste întregită prin suspans și răsturnări de situație.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 250 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 41 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments