Recenzie ”O melodie necântată” de Tamera Alexander

de | oct. 13, 2020 | Dragoste, Recenzii cărți

Seria Conacul Belmont se încheie prin volumul „O melodie necântată”. Întreaga serie a fost creată ca un elogiu pentru bogata istorie a conacului și fabuloasa viață a Adaliciei Acklen, adevărata stăpână a domeniului.

Temele principale ale celor trei cărți sunt alese după cele trei mari pasiuni ale Adaliciei: artă (Mirajul celebrității), natură (Frumusețe fără seamăn) și muzică (O melodie necântată). Tamera Alexander a reușit să îmbine ficțiunea cu o bucățică de istorie pentru a crea trei povești de sine stătătoare, cu personaje complexe și o acțiune plină de suspans.

Cel de-al treilea volum îi are ca și protagoniști pe Rebekah și Nathaniel. Întâlnirea dintre cele două personaje are loc atunci când Rebekah dorește să dea audiție pentru un post în orchestra din Nashville. Această dorință este aproape imposibilă în societatea din secolul al XIX-lea, deoarece femeile erau considerate „prea grațioase și delicate pentru rigorile practicii și dedicarea pe care le presupune stăpânirea unui instrument muzical”. Astfel că, aceasta primește un refuz ferm din partea lui Nathaniel, noul dirijor al orchestrei. Perseverând în acțiunile sale, Rebekah reușește să obțină postul de asistentă personală a dirijorului.

Motivația de a-și urma pasiunea pentru muzică reprezintă singura alinare pentru Rebekah. În copilărie s-a confruntat cu abuzul fizic și emoțional al tatălui vitreg și cu indiferența mamei sale. Cu ajutorul bunicii sale, a reușit să plece la Viena pentru a studia muzica, însă moartea subită a acesteia a determinat-o să se reîntoarcă în Nashville.

Am admirat-o pe Rebekah pentru puterea ei extraordinară de a merge mai departe. Viața ei nu a fost ușoară și continuă să se confrunte cu situații neplăcute. Aceasta reușește să treacă peste abuzurile din copilărie, să își construiască o nouă viață și să își urmeze pasiunea, cu scopul de a deveni una dintre primele femei care este acceptată în cadrul unei orchestre.

Nathaniel își asumă un rol măreț prin preluarea postului de dirijor al orchestrei din Nashville. Acesta este măcinat de responsabilitatea de a compune o simfonie pentru marea deschidere a noii clădiri care găzduiește Opera Națională din Nashville. Însă, o durere surdă de cap pe care nu și-o poate explica îl împiedică să își ducă sarcina la bun sfârșit. Iar acum, acesta este nevoit să o suporte și pe noua, dar intriganta lui asistentă.

Cred că personajul lui Nathaniel trecut prin toate grijile și problemele pe care un om le are într-o viață. Mi s-a părut surmenat încă de la începutul poveștii, iar problemele au continuat să apară în viața lui. Puterea de a depăși toate piedicile a primit-o de la Rebekah. Sprijinul ei a fost neprețuit și a reușit să îi apropie din ce în ce mai mult. Evoluția s-a putut observa atât în relația lor, cât și în ei, ca oameni.

În cazul în care vă era dor să aflați noutăți despre personajele din celelalte două volume, vreau să vă spun că Tamera Alexander a inclus și parcusul lor în această poveste. Desigur, personajele principale au rămas Rebekah și Nathaniel, însă acțiunile lor s-au întrepătruns cu cele ale celorlalte personaje.

În final, aș vrea să reiterez fraza cu care am ales să încep recenzia primului volum. Mi-a fost dor să citesc o carte care să conțină toate ingredientele pe care eu le caut: dragoste, suspans și răsturnări de situație. Acum pot să confirm faptul că aceste ingrediente se regăsesc în întreaga serie. Lectură plăcută!

Titlu: O MELODIE NECÂNTATĂ
Autor: Tamera Alexander
An apariție : 2020
Editura: CASA CĂRȚII
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 691

Alte recenzii de la Tamera Alexander:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu
Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu

Societatea. 300 de ani mai târziu de Radu Niculescu este acea carte pe care nu m-am așteptat să o citesc prea curând. Nu mă laud cu mii de cărți citite, motiv pentru care nu sunt în măsură să spun ”le-am citit pe toate și nicio carte nu mă mai poate surprinde”. Dovada...

Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi
Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi

Savatie Baștovoi este eseist, poet, romancier, teolog și scriitor din Republica Moldova, iar cărțile lui se regăsesc pe rafturile magazinelor din inctinta multor mănăstiri din țara noastră. Faptul că i-am regăsit numele de mai mult ori mi-a stârnit curiozitatea și am...

Recenzie „Tăcerea din adâncuri” de Brittainy C. Cherry
Recenzie „Tăcerea din adâncuri” de Brittainy C. Cherry

Brittainy C. Cherry scrie într-un mod unic și are un stil care nu este recomandat oricui. Dacă ești pasionat de Romance, sigur îți pot recomanda cărțile ei, dar dacă vrei și o lecție de viață impresionantă, care te poate impacta, atunci trebuie să te gândești puțin...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments