Recenzie „Misery” de Stephen King

de | sept. 3, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MISERY ARE REDUCERE PE:

Nu vei știi niciodată frica de a pierde pe cineva ca tine, atunci când ești cineva ca mine. – Misery

Stephen King. Autor favorit, impecabil, ce folosește suspansul și intriga în spatele fiecărui cuvânt integrat în romanele sale. Cartea  Misery a apărut în 2013, la editura Nemira și de atunci bucură cititorii de romane horror.

King ne prezintă povestea lui Paul Sheldon. Acesta este faimosul creator al lui Misery Chastain, protagonistă în seria ce i-a adus succesul. Deoarece fiecare început are și un sfârșit, Paul decide să încheie seria. Astfel, își ia ramas bun de la personajul atât de adorat de cititori.

Uneori îmi doresc cu ardoare ca autorul să nu fi omorât personajul la care țin cel mai mult. În această situație se află și Annie. Annie este o fanatică religioasă ce trăiește într-o căsuță izolată de umanitate. În jurul acesteia domină un aer sinistru și rece. Atât personalitatea cât și obiceiurile sale iți dau fiori!

Dacă îți place recenzia cărții MISERY, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Annie nu poate accepta moartea personajului său favorit, dar este salvată de următoarea idee! Cum ar fi să însceneze moartea lui Paul? Să îl răpească în urma unui accident de mașină și să îl oblige să îi scrie o carte?

Paul se vede captiv în casa Anniei, și nevoit să o re-aducă la viață pe Misery. Cu siguranță odată cu finalul cărții, nu va mai fi in siguranță, iar curajosul scriitor trebuie să evadeze! Este înspăimântat până în măduva oaselor! Frica îl paralizează când vede ființa ce îi poate curma viața în mai puțin de câteva secunde.

Voi pune in pistol doua gloanțe: unul pentru mine și unul pentru tine.Va fi atât de frumos!!

Am considerat foarte originală această carte în urma descoperirii câtorva aspecte. Nebunia specifică Anniei și dorința de supraviețuire aprigă a lui Sheldon m-au ținut cu sufletul la gură!

Lectura cărții îți poate da fiori, dar o dată ce o vei parcurge in totalitate, consider că vei fi satisfăcut și vei avea la ce să te gandești seara, inainte de a pune capul pe pernă.

Paul Sheldon obișnuia să scrie pentru a-și asigura traiul. Acum scrie pentru  a rămâne in viață.

Este Misery cu adevărat o carte horror? Unii ar crede faptul ca o carte ce nu te sperie, nu poate fi catalogată horror. Acest gen este unul mult mai complex. Psihologia se îmbină cu suspansul și misterul, ce te poate capta de la primele cuvinte.

Sper că v-am făcut curioși în legătură cu această carte! Până data viitoare vă urez spor la citit și lecturi frumoase!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISERY CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MISERY
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1587

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Andra Dombrovschi a fost redactor Booknation.ro și a scris 6 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Dombrovschi aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments