Recenzie: “Moarte pe Nil” de Agatha Christie

by | Oct 26, 2020 | Beletristică, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MOARTE PE NIL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

În luna decembrie este programată lansarea filmului Moarte pe Nil de la 20th Century Studios, ecranizare a romanului celebrei scriitoare Agatha Christie. Ne vom reîntâlni cu detectivul belgian Hercule Poirot interpretat, de data aceasta, de actorul Kenneth Branagh care semnează și regia.

Evenimentul este în masură să ne determine să citim sau să recitim romanul polițist Moarte pe Nil. Să-l urmăm pe Hercule Poirot în vacanța sa în Egiptul anilor 1930 pe vaporul de lux Karnak. Să dezlegăm alături de el misterul crimelor de pe vapor.

În prima parte a romanului o admirăm și o invidiem pe Linnet Ridgeway.

Iată-te la douăzeci de ani propria stăpană, cu o avere incalculabilă, frumoasă și debordând de sănătate. Si mai ești și deșteaptă!

Tânără, bogată, frumoasă, Linnet îi domină pe toti cei ce gravitează în jurul ei. Însă bogata moștenitoare este foarte singură. Nu are prieteni adevărați. Unii ii vor bijuteriile, alții banii, alții pur și simplu o urăsc. Pe de alta parte, Linnet nu ține decât la propria persoană. Este trufașă si consideră că totul i se cuvine. Astfel îi fură lui Jacqueline iubitul.

Scriitoarea semnalează discrepanța dintre situația strălucitoare de care se bucură Linnet Ridgeway și fragilitatea pe care i-o aduce acestă situație. Ironia este că în ciuda puterii pe care o degajă, Linnet Ridgeway este deosebit de vulnerabilă. Lansându-se într-o căsătorie nepotrivită ea va deveni o pradă ușoară în mâinile soțului ales.

Croaziera pe Nil este departe de a fi un prilej de bucurie pentru Linnet. Dacă în apartamentele ei din Anglia considera că nu are nici un dușman, pe nava Karnak simte ostilitatea celorlalți pasageri, simte atmosfera de tensiune și pericol ce se țese în jurul ei.

Agatha Christie este o scriitoare engleză faimoasă pentru romanele polițiste. Romanul Moarte pe Nil (titlu original: Death on the Nile) a fost  publicat in 1937 în Marea Britanie. Detectivul Hercule Poirot alǎturi de Miss Marple se numară printre cele mai celebre personaje ale scriitoarei.

Mai multe crime au loc pe nava Karnak iar Hercule Poirot este chemat să se ocupe de caz. Subtil psiholog, folosindu-și micile celule cenușii, Hercule Poirot descoperă că aproape fiecare pasager avea motiv să o ucida pe Linnet Ridgeway. Lacomia, invidia, ura, minciuna sunt desconspirate de Poirot iar rezultatul anchetei este surprinzător.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MOARTE PE NIL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MOARTE PE NIL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Moarte Pe Nil
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Sunt la prima întâlnire cu cărțile scrise de autoarea Tony Mott. Va spun sincer că până să încep să caut mai multe informații despre ea am avut senzația că este bărbat. Poate asta a fost și intenția autoarei Antoaneta Galeș atunci când și-a ales acest pseudonim...

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Pe marginea prăpastiei este cel de-al doilea volum al seriei pentru adolescenți scrise de autorul american Roland Smith. Seria conține până în prezent 4 cărți. Despre prima carte, Peak v-am vorbit în articolul dedicat. Din cele 4 cărți însă în limba română sunt...

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Voi ați privit filmul G.I.Joe? Sau G.I.Jane ar fi mai potrivit! Pregătirile fizice și mintale prin care trec băieții și Jordan O'Neil (Demi Moore) sunt flori de cuc, de soc, de câmp și parașute rupte pe lângă cei 18 ani petrecuți de Maude alături de părinți. La 4 ani,...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 559 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments