Recenzie: “Moarte pe Nil” de Agatha Christie

de | oct. 26, 2020 | Beletristică, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MOARTE PE NIL ARE REDUCERE PE:

În luna decembrie este programată lansarea filmului Moarte pe Nil de la 20th Century Studios, ecranizare a romanului celebrei scriitoare Agatha Christie. Ne vom reîntâlni cu detectivul belgian Hercule Poirot interpretat, de data aceasta, de actorul Kenneth Branagh care semnează și regia.

Evenimentul este în masură să ne determine să citim sau să recitim romanul polițist Moarte pe Nil. Să-l urmăm pe Hercule Poirot în vacanța sa în Egiptul anilor 1930 pe vaporul de lux Karnak. Să dezlegăm alături de el misterul crimelor de pe vapor.

În prima parte a romanului o admirăm și o invidiem pe Linnet Ridgeway.

Iată-te la douăzeci de ani propria stăpană, cu o avere incalculabilă, frumoasă și debordând de sănătate. Si mai ești și deșteaptă!

Dacă îți place recenzia cărții MOARTE PE NIL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Agatha Christie

Tânără, bogată, frumoasă, Linnet îi domină pe toti cei ce gravitează în jurul ei. Însă bogata moștenitoare este foarte singură. Nu are prieteni adevărați. Unii ii vor bijuteriile, alții banii, alții pur și simplu o urăsc. Pe de alta parte, Linnet nu ține decât la propria persoană. Este trufașă si consideră că totul i se cuvine. Astfel îi fură lui Jacqueline iubitul.

Scriitoarea semnalează discrepanța dintre situația strălucitoare de care se bucură Linnet Ridgeway și fragilitatea pe care i-o aduce acestă situație. Ironia este că în ciuda puterii pe care o degajă, Linnet Ridgeway este deosebit de vulnerabilă. Lansându-se într-o căsătorie nepotrivită ea va deveni o pradă ușoară în mâinile soțului ales.

Croaziera pe Nil este departe de a fi un prilej de bucurie pentru Linnet. Dacă în apartamentele ei din Anglia considera că nu are nici un dușman, pe nava Karnak simte ostilitatea celorlalți pasageri, simte atmosfera de tensiune și pericol ce se țese în jurul ei.

Agatha Christie este o scriitoare engleză faimoasă pentru romanele polițiste. Romanul Moarte pe Nil (titlu original: Death on the Nile) a fost  publicat in 1937 în Marea Britanie. Detectivul Hercule Poirot alǎturi de Miss Marple se numară printre cele mai celebre personaje ale scriitoarei.

Mai multe crime au loc pe nava Karnak iar Hercule Poirot este chemat să se ocupe de caz. Subtil psiholog, folosindu-și micile celule cenușii, Hercule Poirot descoperă că aproape fiecare pasager avea motiv să o ucida pe Linnet Ridgeway. Lacomia, invidia, ura, minciuna sunt desconspirate de Poirot iar rezultatul anchetei este surprinzător.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MOARTE PE NIL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Moarte Pe Nil
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 299

Alte recenzii de la Agatha Christie:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1024 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 14 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments