Recenzie ”Monstrul din Prag” de H.P Lovecraft

de | mai 11, 2017 | Beletristică, Fantezie, Mister, Recenzii cărți, Suspans

H.P Lovecraft este pe bună dreptate supranumit tatăl literar al genului horror, aducând banalitatea istoriilor de groază la nivelul unor capodopere ale literaturii universale. Născut în 1890, Lovecraft este sortit să devină un precursor al groazei, în lucrările sale fiind suprapuse macabrul, suspansul, grotescul, suprarealismul si imaginarul gotic, combinatie ce a stârnit admiratia a numerosi creatori, printre care Jorge Luis Borges, Joyce Carol Oates, Stephen King.

Lucrarea ”Monstrul din prag” nu vine decât să confirme talentul deosebit al lui Lovecraft de a face cititorul să fie tot mai terifiat, cu fiecare filă. Un vrăjitor demult considerat dispărut, un arheolog naiv și extrem de curios, magie neagră și ocultism – iată o descriere succintă a acestui roman.

Fiecare pagină este parcă menită să îți răcească sângele în vene, să îți amintească că ești un simplu muritor în fața necunoscutului. Slova lui Lovecraft este cu atât mai penetrantă, cu cât încerci să o percepi cu raționament. Din start ești sortit eșecului, pentru că nu vei găsi răspunsuri sau soluții. Tot ce trebuie să faci este să te lași pradă imaginației, jocului artistic și să resimți împreună cu eroii principali parcursul lucrării.

Lovecraft a reușit să pună bazele unui curent care elogiază puterile necunoscute rațiunii umane, acesta făcând ravagii și acum în portofoliile unor cititori cu gusturi mai speciale.

Lecturi frumoase!

Titlu: MONSTRUL DIN PRAG
Autor: H.P Lovecraft
An apariție : 2008
Editura: VREMEA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1727

Alte recenzii de la H.P Lovecraft:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 7 ani, 7 luni, 16 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 7 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments