Recenzie „Montesambra, bărbatul vieții mele” de Nadina Maria Szakacs

by | Oct 24, 2015 | Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA MONTESAMBRA BĂRBATUL VIEȚII MELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Montesambra, bărbatul vieții melePrima lucrare de acest fel a autoarei Nadina Maria Szakacs, Montesambra, bărbatul vieții mele este genul de carte de care te lovești, de prea puține ori în viață. Este o carte care inspiră și  tentează cititorul la măreție și fericire absolută, la curaj și izbăvire.

Cartea este structurată în mai multe texte ce diferă ca lungime, dar care ating subiecte asemănătoare – natura (cu predominanță muntele), transformarea, fericirea, iertarea și, nu în ultimul rând, iubirea. Iubirea pentru acela care este, după cum dezvăluie și titlul, bărbatul vieții autoarei. Din acest punct de vedere, cartea se aseamănă cu Manuscrisul găsit  la Accra a lui Paulo Coelho, în care Coptul abordează diverse tematici categorizate separat în scurte narațiuni pentru a forma un întreg.

Muntele nu este prezentat doar ca simplă formă de relief, ci și drept o ascensiune utopică a cărei urmări reverberează până în adâncul ființei, în paralel cu dragostea pe care o întâlnești o singură dată în viață.

Montesambra prinde viață prin intermediul trăirilor și emoțiilor autoarei. Datorită iubirii ei, bărbatul capătă chip, personalitate, o identitate. Cu toate acestea, el reprezintă metamorfoza, devenirea ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nadina Maria Szakacs

Personal, nu pot decât să admir autoarea pentru curajul ei, deoarece, din punctul meu de vedere, această carte este o declarație de dragoste directă și clară într-o lume în care sentimentele capătă culori timide și ascunse.

Cu toate acestea, misterul ia și el parte la ceea ce transformă cartea Nadinei într-o scriere cu totul aparte – nu sunt dezvăluite nume de locuri, de personaje, date concrete, ceea ce temperează, dar nu întinează aspectul de confesiune al tomului.

Montesambra, bărbatul vieții mele are toate atributele unei cărți de calitate – sentiment, cutezanță, dăruire și pasiune. Însăși coperta este intrigantă. Cu o scriitură care atrage, pot spune că Nadina Maria Szakacs reușește să creeze o întreagă lume în jurul unui vital punct al transformării sale – Montesambra.

Titlu: Montesambra Bărbatul Vieții Mele
Autor: Nadina Maria Szakacs
An apariție : 2015
Editura: AZBEST PUBLISHING
Nr. Pagini: 237
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2266 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments