Recenzie „Montesambra, bărbatul vieții mele” de Nadina Maria Szakacs

de | oct. 24, 2015 | Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA MONTESAMBRA BĂRBATUL VIEȚII MELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Montesambra, bărbatul vieții melePrima lucrare de acest fel a autoarei Nadina Maria Szakacs, Montesambra, bărbatul vieții mele este genul de carte de care te lovești, de prea puține ori în viață. Este o carte care inspiră și  tentează cititorul la măreție și fericire absolută, la curaj și izbăvire.

Cartea este structurată în mai multe texte ce diferă ca lungime, dar care ating subiecte asemănătoare – natura (cu predominanță muntele), transformarea, fericirea, iertarea și, nu în ultimul rând, iubirea. Iubirea pentru acela care este, după cum dezvăluie și titlul, bărbatul vieții autoarei. Din acest punct de vedere, cartea se aseamănă cu Manuscrisul găsit  la Accra a lui Paulo Coelho, în care Coptul abordează diverse tematici categorizate separat în scurte narațiuni pentru a forma un întreg.

Muntele nu este prezentat doar ca simplă formă de relief, ci și drept o ascensiune utopică a cărei urmări reverberează până în adâncul ființei, în paralel cu dragostea pe care o întâlnești o singură dată în viață.

Montesambra prinde viață prin intermediul trăirilor și emoțiilor autoarei. Datorită iubirii ei, bărbatul capătă chip, personalitate, o identitate. Cu toate acestea, el reprezintă metamorfoza, devenirea ei.

Personal, nu pot decât să admir autoarea pentru curajul ei, deoarece, din punctul meu de vedere, această carte este o declarație de dragoste directă și clară într-o lume în care sentimentele capătă culori timide și ascunse.

Cu toate acestea, misterul ia și el parte la ceea ce transformă cartea Nadinei într-o scriere cu totul aparte – nu sunt dezvăluite nume de locuri, de personaje, date concrete, ceea ce temperează, dar nu întinează aspectul de confesiune al tomului.

Montesambra, bărbatul vieții mele are toate atributele unei cărți de calitate – sentiment, cutezanță, dăruire și pasiune. Însăși coperta este intrigantă. Cu o scriitură care atrage, pot spune că Nadina Maria Szakacs reușește să creeze o întreagă lume în jurul unui vital punct al transformării sale – Montesambra.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MONTESAMBRA BĂRBATUL VIEȚII MELE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Nadina Maria Szakacs sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MONTESAMBRA BĂRBATUL VIEȚII MELE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Montesambra Bărbatul Vieții Mele
Autor: Nadina Maria Szakacs
An apariție : 2015
Editura: AZBEST PUBLISHING
Nr. Pagini: 237
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.10.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Ce bine sună subiectul: Memoriile unei femei care îmblânzește un uliu în încercarea de a face față durerii pierderii tatălui său... ...sau despre inducerea în eroare a cititorului anticipând o poveste care să rupă din suflet, dar care-ți ține o lecție despre păsări....

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2633 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments