Recenzie Manuscrisul găsit la Accra de Paulo Coelho

de | nov. 26, 2014 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Spiritualitate

manuscrisul_gasit_la_accraÎnainte de bătălia pentru Ierusalim din 14 iulie 1099, locuitorii din Orașul Sfânt (musulmani, creștini, evrei) se adună în piața Orașului pentru a-l asculta pe Coptul, un înțelept grec. În pofida insistențelor locuitorilor, acest înțelept nu le vorbește despre bătălia mult temută, sau despre tactici militare.

În schimb, Coptul le vorbește despre învățămintele dobândite din viața de zi cu zi, despre provocările și greutățile care ne transformă , suferințele prin care trecem.

Le spune acelor oameni că nu ești  învins cu adevărat decât atunci când ai renunțat, când într-adevăr crezi că totul este pierdut. Coptul ne învață că trebuie să ne bucurăm de noua zi pe care ne este dat să o trăim de parcă ar fi ultima, sa observăm strălucirea soarelui, prospețimea văzduhului, frumusețea apei.

Acesta spune că schimbarea face parte din calea nebănuită a naturii și că niciodată nu suntem legați de lucruri pe care credem că le cunoaștem.  Înțeleptul grec  sfătuiește locuitorii Ierusalimului să fugă din calea monotoniei, mai ales atâta timp cât le este permis să viseze.

Coptul spune că nici o formă pe care ar putea să o ia iubirea nu este greșită, deoarece Dumnezeu nu iubește nimic  mai mult decât dragostea pură, izvorâtă din sentimente sincere și nobile. Dumnezeu este viață, deci Dumnezeu este iubire. Înțeleptul ne învață că trebuie să mergi mai departe pentru că a renunța nu este niciodată soluția.

Întrebărilor despre dragoste, viață, singurătate, sex, dezamăgiri, loialitate, prietenie, teamă, viitor, și multe altele,  Coptul  le răspunde cu sufletul și mintea deschise.

O altă carte marca Paulo Coelho menită să-ți răstoarne universul cu susul în jos, menită să te determine să reflectezi asupra vieții tale și a profunzimii gesturilor, vorbelor, rolului tău pe acest Pământ, menită să te facă privești cu noi ochi lumea din jurul tău, să descoperi o undă de lumină în cele mai întunecate cotloane, o urmă de speranță în cele mai dificile situații.

Titlu: MANUSCRISUL GĂSIT LA ACCRA
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3143

Alte recenzii de la Paulo Coelho:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments