Recenzie „Mort la datorie” de Stephen King

de | aug. 17, 2020 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MORT LA DATORIE ARE REDUCERE PE:

Stephen King este renumit pentru poveștile pline de suspans, mister și personaje memorabile, iar unul dintre cele mai pertinente exemple este Bill Hodges, un fost polițist ce deși se apropie cu pași repezi de 70 de ani, nu se lasă înduplecat nici în anii pensiei.

O trilogie de succes

Trilogia Bill Hodges se bucură de trei cărți foarte bine scrise de scriitorul american: Mr. Mercedes, Ce-am găsit al meu să fie și Mort la datorie.

Toate cele trei romane se învârt în jurul detectivului pensionat și al criminalului cu o minte bolnavă, Brady Hatsfield, care în prima carte intră cu un Mercedes în mulțimea ce așteaptă la coadă la un târg de joburi.

Este prins de Holly, asistenta și mai apoi partenera lui Hodges, care îl lovește puternic în cap chiar când acesta se pregătea să se arunce în aer la un concert pentru copii și adolescenți.

Dacă îți place recenzia cărții MORT LA DATORIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Ucigașul nu renunță

Ucigașul cu Mercedes pare să fie uitat pentru ani buni într-o stare vegetativă în camera 217 din Clina Lake Region, până când o serie de sinucideri îi atrag atenția lui Hodges.

Pensonarul nu l-a scăpat nici o clipă din ochi pe Brady, iar acum este sigur că acesta plănuiește ceva oribil.

Simțul bun de detectiv nu îl trădează nici de data aceasta, Brady regenerându-se, iar mintea sa bolnavă coace un nou plan diabolic, ce poate ucide mii de oameni, folosindu-se de o putere ce îi crește pe zi ce trece, telekenezia.

O lectură antrenantă

Cartea nu dezamăgește în nici un momoent, oferind cititorului o cursă contra cronometru, cu răsturnări de situație magistral efectuate de King.

Personajele foarte bine creionate și stilul plin de suspans și mister aduc în prim plan o lectură ce nu trebuie ratată de nici un fan al genului thriller.

Eu vă recomand cu mare drag atât acest volum, cât și celelalte două romane din serie, care ocupă un loc fruntaș în topul oricărui iubitor al genului crime.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MORT LA DATORIE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MORT LA DATORIE
Autor: Stephen King
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 452

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

4.5 2 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 4 ani, 4 luni, 24 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 19 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments