Recenzie “Mort la datorie” de Stephen King

by | Aug 17, 2020 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MORT LA DATORIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Stephen King este renumit pentru poveștile pline de suspans, mister și personaje memorabile, iar unul dintre cele mai pertinente exemple este Bill Hodges, un fost polițist ce deși se apropie cu pași repezi de 70 de ani, nu se lasă înduplecat nici în anii pensiei.

O trilogie de succes

Trilogia Bill Hodges se bucură de trei cărți foarte bine scrise de scriitorul american: Mr. Mercedes, Ce-am găsit al meu să fie și Mort la datorie.

Toate cele trei romane se învârt în jurul detectivului pensionat și al criminalului cu o minte bolnavă, Brady Hatsfield, care în prima carte intră cu un Mercedes în mulțimea ce așteaptă la coadă la un târg de joburi.

Este prins de Holly, asistenta și mai apoi partenera lui Hodges, care îl lovește puternic în cap chiar când acesta se pregătea să se arunce în aer la un concert pentru copii și adolescenți.

Ucigașul nu renunță

Ucigașul cu Mercedes pare să fie uitat pentru ani buni într-o stare vegetativă în camera 217 din Clina Lake Region, până când o serie de sinucideri îi atrag atenția lui Hodges.

Pensonarul nu l-a scăpat nici o clipă din ochi pe Brady, iar acum este sigur că acesta plănuiește ceva oribil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

Simțul bun de detectiv nu îl trădează nici de data aceasta, Brady regenerându-se, iar mintea sa bolnavă coace un nou plan diabolic, ce poate ucide mii de oameni, folosindu-se de o putere ce îi crește pe zi ce trece, telekenezia.

O lectură antrenantă

Cartea nu dezamăgește în nici un momoent, oferind cititorului o cursă contra cronometru, cu răsturnări de situație magistral efectuate de King.

Personajele foarte bine creionate și stilul plin de suspans și mister aduc în prim plan o lectură ce nu trebuie ratată de nici un fan al genului thriller.

Eu vă recomand cu mare drag atât acest volum, cât și celelalte două romane din serie, care ocupă un loc fruntaș în topul oricărui iubitor al genului crime.

Titlu: Mort La Datorie
Autor: Stephen King
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 17.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Ioana este redactor Booknation.ro de 441 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 30 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments