Recenzie “Mr. Mercedes” de Stephen King

by | Apr 6, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Mr. Mercedes de Stephen King“Mr. Mercedes” este o carte polițistă scrisă de Stephen King. Reprezintă primul roman dintr-o serie de 3 cu personajul Bill Hodges. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este disponibilă de asemenea și în format electronic. Thrillerul de suspans este urmat de romanele “Ce-am găsit al meu să fie” și “Mort la datorie”.

Primele pagini ale “Mr. Mercedes” conțin intriga poveștii

Ne este prezentată o mulțime de oameni care așteaptă într-o dimineață cețoasă să se deschidă porțile târgului de joburi, de la care au atâtea speranțe. Atunci se produce un act terorist asemănător cu cele ce au avut loc recent în Franța. O mașină intră în mulțime, rănește și ucide mai mulți oameni.

Mașina e un Mercedes imens, căruia nu îi poți face față. Cazul e investigat, criminalul nu e găsit. A fugit de la fața locului. Nimic, nici un indiciu, nici un martor sau vreo scăpare de-a criminalului nu spun ceva. Nu există lucru care să demonstreze cine a fost teroristul, de ce a făcut asta și unde ar putea fi găsit acum.

Timpul trece iar cazul încă nu este rezolvat. Un polițist pensionat, Bill Hodges, care a făcut parte din anchetă, primește peste ceva timp o scrisoare dubioasă. Aceasta îi este trimisă de așa zisul Mr. Mercedes, criminalul care a dispărut fără urmă. Având motive să creadă că expeditorul scrisorii  este chiar teroristul căutat, fostul detectiv începe un joc de-a șoarecele și pisica cu acesta prin intermediul unei platforme online.

Însă în timp ce ei își măsoară forțele, alte persoane nevinovate intră la mijloc iar viața lor este riscată

Pe deasupra, viețile a mii de oameni sunt amenințate de gândurile diabolice ale criminalului sadic. Totuși, Hodges nu este singur în această cursă mortală. Alături de el stau doi parteneri neobișnuiți. Tânărul său vecin de culoare și verișoara femeii iubite de Hodges, cu o personalitate ciudată, dar cu o minte ascuțită folosită la nevoie.

În cartea “Mr. Mercedes” Stephen King creează cei mai bizari parteneri de fapte bune dintre toți eroii creați de el vreodată. Romanul acesta este plin de suspans, întâmplări tragice, psihologie și nebunie. Eroii sunt aparte iar criminalul este un ins de la care nu te-ai aștepta la așa fapte. Cu toate acestea, când îi vei afla povestea dramatică de viață și parcursul vei începe să înțelegi de unde și până unde s-a ajuns la asta.

Teroristul e labil psihic, nu are conștiință și se gândește chiar la acte kamikaze pentru a-și duce planurile diabolice la bun sfârșit. Recomand cartea iubitorilor cărților lui Stephen King și celor care adoră literatura din genul thriller. Îmi impun mie, în același timp, să citesc și celelalte două romane din serie.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MR. MERCEDES?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Mr. Mercedes
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 6.04.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 837 zile și a scris până acum 257 articole. Se află pe poziția 4 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments