Recenzie “Mr. Mercedes” de Stephen King

by | Apr 6, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Mr. Mercedes de Stephen King“Mr. Mercedes” este o carte polițistă scrisă de Stephen King. Reprezintă primul roman dintr-o serie de 3 cu personajul Bill Hodges. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este disponibilă de asemenea și în format electronic. Thrillerul de suspans este urmat de romanele “Ce-am găsit al meu să fie” și “Mort la datorie”.

Primele pagini ale “Mr. Mercedes” conțin intriga poveștii

Ne este prezentată o mulțime de oameni care așteaptă într-o dimineață cețoasă să se deschidă porțile târgului de joburi, de la care au atâtea speranțe. Atunci se produce un act terorist asemănător cu cele ce au avut loc recent în Franța. O mașină intră în mulțime, rănește și ucide mai mulți oameni.

Mașina e un Mercedes imens, căruia nu îi poți face față. Cazul e investigat, criminalul nu e găsit. A fugit de la fața locului. Nimic, nici un indiciu, nici un martor sau vreo scăpare de-a criminalului nu spun ceva. Nu există lucru care să demonstreze cine a fost teroristul, de ce a făcut asta și unde ar putea fi găsit acum.

Timpul trece iar cazul încă nu este rezolvat. Un polițist pensionat, Bill Hodges, care a făcut parte din anchetă, primește peste ceva timp o scrisoare dubioasă. Aceasta îi este trimisă de așa zisul Mr. Mercedes, criminalul care a dispărut fără urmă. Având motive să creadă că expeditorul scrisorii  este chiar teroristul căutat, fostul detectiv începe un joc de-a șoarecele și pisica cu acesta prin intermediul unei platforme online.

Însă în timp ce ei își măsoară forțele, alte persoane nevinovate intră la mijloc iar viața lor este riscată

Pe deasupra, viețile a mii de oameni sunt amenințate de gândurile diabolice ale criminalului sadic. Totuși, Hodges nu este singur în această cursă mortală. Alături de el stau doi parteneri neobișnuiți. Tânărul său vecin de culoare și verișoara femeii iubite de Hodges, cu o personalitate ciudată, dar cu o minte ascuțită folosită la nevoie.

În cartea “Mr. Mercedes” Stephen King creează cei mai bizari parteneri de fapte bune dintre toți eroii creați de el vreodată. Romanul acesta este plin de suspans, întâmplări tragice, psihologie și nebunie. Eroii sunt aparte iar criminalul este un ins de la care nu te-ai aștepta la așa fapte. Cu toate acestea, când îi vei afla povestea dramatică de viață și parcursul vei începe să înțelegi de unde și până unde s-a ajuns la asta.

Teroristul e labil psihic, nu are conștiință și se gândește chiar la acte kamikaze pentru a-și duce planurile diabolice la bun sfârșit. Recomand cartea iubitorilor cărților lui Stephen King și celor care adoră literatura din genul thriller. Îmi impun mie, în același timp, să citesc și celelalte două romane din serie.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MR. MERCEDES?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Mr. Mercedes
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 6.04.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 919 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments