Recenzie „Mr. Mercedes” de Stephen King

de | apr. 6, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

Mr. Mercedes de Stephen King“Mr. Mercedes” este o carte polițistă scrisă de Stephen King. Reprezintă primul roman dintr-o serie de 3 cu personajul Bill Hodges. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este disponibilă de asemenea și în format electronic. Thrillerul de suspans este urmat de romanele “Ce-am găsit al meu să fie” și “Mort la datorie”.

Primele pagini ale “Mr. Mercedes” conțin intriga poveștii

Ne este prezentată o mulțime de oameni care așteaptă într-o dimineață cețoasă să se deschidă porțile târgului de joburi, de la care au atâtea speranțe. Atunci se produce un act terorist asemănător cu cele ce au avut loc recent în Franța. O mașină intră în mulțime, rănește și ucide mai mulți oameni.

Mașina e un Mercedes imens, căruia nu îi poți face față. Cazul e investigat, criminalul nu e găsit. A fugit de la fața locului. Nimic, nici un indiciu, nici un martor sau vreo scăpare de-a criminalului nu spun ceva. Nu există lucru care să demonstreze cine a fost teroristul, de ce a făcut asta și unde ar putea fi găsit acum.

Timpul trece iar cazul încă nu este rezolvat. Un polițist pensionat, Bill Hodges, care a făcut parte din anchetă, primește peste ceva timp o scrisoare dubioasă. Aceasta îi este trimisă de așa zisul Mr. Mercedes, criminalul care a dispărut fără urmă. Având motive să creadă că expeditorul scrisorii  este chiar teroristul căutat, fostul detectiv începe un joc de-a șoarecele și pisica cu acesta prin intermediul unei platforme online.

Dacă îți place recenzia cărții MR. MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Însă în timp ce ei își măsoară forțele, alte persoane nevinovate intră la mijloc iar viața lor este riscată

Pe deasupra, viețile a mii de oameni sunt amenințate de gândurile diabolice ale criminalului sadic. Totuși, Hodges nu este singur în această cursă mortală. Alături de el stau doi parteneri neobișnuiți. Tânărul său vecin de culoare și verișoara femeii iubite de Hodges, cu o personalitate ciudată, dar cu o minte ascuțită folosită la nevoie.

În cartea “Mr. Mercedes” Stephen King creează cei mai bizari parteneri de fapte bune dintre toți eroii creați de el vreodată. Romanul acesta este plin de suspans, întâmplări tragice, psihologie și nebunie. Eroii sunt aparte iar criminalul este un ins de la care nu te-ai aștepta la așa fapte. Cu toate acestea, când îi vei afla povestea dramatică de viață și parcursul vei începe să înțelegi de unde și până unde s-a ajuns la asta.

Teroristul e labil psihic, nu are conștiință și se gândește chiar la acte kamikaze pentru a-și duce planurile diabolice la bun sfârșit. Recomand cartea iubitorilor cărților lui Stephen King și celor care adoră literatura din genul thriller. Îmi impun mie, în același timp, să citesc și celelalte două romane din serie.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MR. MERCEDES
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 269

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1522 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments