Recenzie „Mr. Mercedes” de Stephen King

de | oct. 13, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

Mr. Mercedes este prima întâlnire cu acest autor m-a încântat foarte tare! Cartea este prima din seria Bill Hodges și începe cu scena unor crime cutremurătoare.

Un ucigaș cu o mască de clovn trece cu un Mercedes furat prin mulțimea adunată la un târg de joburi, omorând opt persoane și rănind multe altele, după care dispare în ceață.

Criminalul nu este descoperit. Eforturile polițiștilor par în van iar ancheta ajunge într-un punct mort. Bill Hodges, detectiv căruia i s-a plasat cazul, se pensionează după ceva timp de la acest episod. Cu toate acestea, el continuă să fie interesat de caz, iar în momentul în care acesta primește o scrisoare de la Mr Mercedes, nume atribuit criminalui din târgul de joburi, el începe o anchetă pe cont propriu.

Dacă îți place recenzia cărții MR. MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

În paralel cu vânătoarea lui Hodges, romanul ne relatează viața ucigașului, de la momente din copilărie până în prezent. Observăm de-a lungul acțiunii problemele psihologice ale acestuia, autorul prezentându-ne un profil cu caractere potrivite unui psihopat.

Umbrela albastră – calea către Mr Mercedes

Cei doi vor comunica pe un portal numit „Sub umbrela albastră a lui Debbie”. Astfel, Bill încearcă să găsească indicii despre planurile lui Mr Mercedes. Va primi sprijin de la diferite persoane care vor juca roluri importante în anchetă.

Când lucrurile merg prost, nu se încurcă.

Brady, așa zisul Mr Mercedes, își face anumite scenarii și planuri pentru a atrage din nou atenția asupra lui. Însă, cam tot ce își propune se întoarce împotriva acestuia. Asta îl înfurie peste măsură, și, fiind un tip impulsiv, el începe să facă o serie de greșeli care îl vor afecta pe parcurs.

Am adorat felul în care a analizat Bill Hodges scrisoarea criminalului. Mi-a plăcut de asemenea, traseul pe care l-a urmat acesta în ancheta pe care o desfășura. Și am iubit relația dintre el și Janey. Sincer, nu m-am așteptat să găsesc aici o poveste de dragoste atât de dulce!

În același timp, relația dintre Brady și mama lui mi-a dat fiori, dovedindu-mi încă o dată, cât de importantă este ambianța și educația în creșterea unui copil. Toate traumele pornesc încă din copilărie. Gestionarea lor depinde de cursul vieții unei persoane cât și de puterea autodidactică a acesteia.

Un roman thriller-psihilogic cu tente horror, cu scene greu de imaginat. Dar mi-a plăcut foarte mult. King își merită titlul de Rege al cărților Thriller.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MR. MERCEDES
Autor: Stephen King
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 485
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 628

Alte recenzii de la Stephen King :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 12 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 18 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments