Recenzie „Mr. Mercedes” de Stephen King

de | oct. 13, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

Mr. Mercedes este prima întâlnire cu acest autor m-a încântat foarte tare! Cartea este prima din seria Bill Hodges și începe cu scena unor crime cutremurătoare.

Un ucigaș cu o mască de clovn trece cu un Mercedes furat prin mulțimea adunată la un târg de joburi, omorând opt persoane și rănind multe altele, după care dispare în ceață.

Criminalul nu este descoperit. Eforturile polițiștilor par în van iar ancheta ajunge într-un punct mort. Bill Hodges, detectiv căruia i s-a plasat cazul, se pensionează după ceva timp de la acest episod. Cu toate acestea, el continuă să fie interesat de caz, iar în momentul în care acesta primește o scrisoare de la Mr Mercedes, nume atribuit criminalui din târgul de joburi, el începe o anchetă pe cont propriu.

Dacă îți place recenzia cărții MR. MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

În paralel cu vânătoarea lui Hodges, romanul ne relatează viața ucigașului, de la momente din copilărie până în prezent. Observăm de-a lungul acțiunii problemele psihologice ale acestuia, autorul prezentându-ne un profil cu caractere potrivite unui psihopat.

Umbrela albastră – calea către Mr Mercedes

Cei doi vor comunica pe un portal numit „Sub umbrela albastră a lui Debbie”. Astfel, Bill încearcă să găsească indicii despre planurile lui Mr Mercedes. Va primi sprijin de la diferite persoane care vor juca roluri importante în anchetă.

Când lucrurile merg prost, nu se încurcă.

Brady, așa zisul Mr Mercedes, își face anumite scenarii și planuri pentru a atrage din nou atenția asupra lui. Însă, cam tot ce își propune se întoarce împotriva acestuia. Asta îl înfurie peste măsură, și, fiind un tip impulsiv, el începe să facă o serie de greșeli care îl vor afecta pe parcurs.

Am adorat felul în care a analizat Bill Hodges scrisoarea criminalului. Mi-a plăcut de asemenea, traseul pe care l-a urmat acesta în ancheta pe care o desfășura. Și am iubit relația dintre el și Janey. Sincer, nu m-am așteptat să găsesc aici o poveste de dragoste atât de dulce!

În același timp, relația dintre Brady și mama lui mi-a dat fiori, dovedindu-mi încă o dată, cât de importantă este ambianța și educația în creșterea unui copil. Toate traumele pornesc încă din copilărie. Gestionarea lor depinde de cursul vieții unei persoane cât și de puterea autodidactică a acesteia.

Un roman thriller-psihilogic cu tente horror, cu scene greu de imaginat. Dar mi-a plăcut foarte mult. King își merită titlul de Rege al cărților Thriller.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mr. Mercedes
Autor: Stephen King
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 485
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 224

Alte recenzii de la Stephen King :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments