Recenzie „Mr. Mercedes de Stephen King

de | oct. 13, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Prima întâlnire cu acest autor

Prima întâlnire cu acest autor m-a încântat foarte tare! Cartea este prima din seria Bill Hodges și începe cu scena unor crime cutremurătoare.

Un ucigaș cu o mască de clovn trece cu un Mercedes furat prin mulțimea adunată la un târg de joburi, omorând opt persoane și rănind multe altele, după care dispare în ceață.

Criminalul nu este descoperit. Eforturile polițiștilor par în van iar ancheta ajunge într-un punct mort. Bill Hodges, detectiv căruia i s-a plasat cazul, se pensionează după ceva timp de la acest episod. Cu toate acestea, el continuă să fie interesat de caz, iar în momentul în care acesta primește o scrisoare de la Mr Mercedes, nume atribuit criminalui din târgul de joburi, el începe o anchetă pe cont propriu.

În paralel cu vânătoarea lui Hodges, romanul ne relatează viața ucigașului, de la momente din copilărie până în prezent. Observăm de-a lungul acțiunii problemele psihologice ale acestuia, autorul prezentându-ne un profil cu caractere potrivite unui psihopat.

Umbrela albastră – calea către Mr Mercedes

Cei doi vor comunica pe un portal numit „Sub umbrela albastră a lui Debbie”. Astfel, Bill încearcă să găsească indicii despre planurile lui Mr Mercedes. Va primi sprijin de la diferite persoane care vor juca roluri importante în anchetă.

Când lucrurile merg prost, nu se încurcă.

Brady, așa zisul Mr Mercedes, își face anumite scenarii și planuri pentru a atrage din nou atenția asupra lui. Însă, cam tot ce își propune se întoarce împotriva acestuia. Asta îl înfurie peste măsură, și, fiind un tip impulsiv, el începe să facă o serie de greșeli care îl vor afecta pe parcurs.

Am adorat felul în care a analizat Bill Hodges scrisoarea criminalului. Mi-a plăcut de asemenea, traseul pe care l-a urmat acesta în ancheta pe care o desfășura. Și am iubit relația dintre el și Janey. Sincer, nu m-am așteptat să găsesc aici o poveste de dragoste atât de dulce!

În același timp, relația dintre Brady și mama lui mi-a dat fiori, dovedindu-mi încă o dată, cât de importantă este ambianța și educația în creșterea unui copil. Toate traumele pornesc încă din copilărie. Gestionarea lor depinde de cursul vieții unei persoane cât și de puterea autodidactică a acesteia.

Un roman thriller-psihilogic cu tente horror, cu scene greu de imaginat. Dar mi-a plăcut foarte mult. King își merită titlul de Rege al cărților Thriller.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MR. MERCEDES?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Mr. Mercedes
Autor: Stephen King
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 485
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 13.10.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 65 zile și a scris până acum 14 articole. Se află pe poziția 23 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments