Recenzie „Mr. Mercedes” de Stephen King

de | mart. 11, 2016 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MR. MERCEDES ARE REDUCERE PE:

 Mr. Mercedes, apărută în România la Editura Nemira, a devenit, la doar două zile de la lectură, una dintre cărțile mele preferate, direct în top 3. Încă tremur și cu greu îmi găsesc puterea de a înșirui, haotic poate, niște cuvinte despre un roman al existenței și despre un autor care creează și distruge, care devine și re-devine constant un fenomen internațional.

Încă din primele pagini am știut că m-am îndrăgostit. Acțiunea este, evident, complexă și halucinantă, doar vorbim de King; așadar, un bărbat aflat la volanul unui Mercedes trece pur și simplu printr-o adunătură de oameni, niște șomeri aflați la un târg de job-uri, spulberându-i pe loc.

La volan era Brady Hartsfield, care și-a perfecționat modul de ucidere (e o enciclopedie umană în ceea ce privește omorul, crede-mă) și a împins-o la sinucidere chiar și pe cea care deținea Mercedes-ul, Olivia Trelawney. Acum îl vânează pe Bill Hodges, un detectiv ieșit la pensie care bea bere ieftină și se uită la seriale și mai ieftine, gândindu-se din ce în ce mai des la sinucidere.

King a devenit modelul meu în viață; și-a asumat un risc enorm scriind Mr. Mercedes, o carte ce se dezvoltă arborescent pe mai multe planuri, cu două personaje care nu sunt deloc ce par a fi, și un deznodământ care șochează. Cred că am trăit acest roman mai mult decât oricare altul scris de Stephen King, deși e ceva extrem de diferit de scriitura sa.

Dacă îți place recenzia cărții MR. MERCEDES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

”Every religion lies. Every moral precept is a delusion. Even the stars are a mirage. The truth is darkness, and the only thing that matters is making a statement before one enters it. Cutting the skin of the world and leaving a scar.

That’s all history is, after all: scar tissue.”

Mr. Mercedes nu a fost absolut deloc horror sau paranormal, ci mai degrabă un roman polițist, dar care, creionat fiind cu atâta precizie, reușește să apese asupra ta cu o anumită presiune, ducându-te la exasperare. Devii dependent de fuga constantă dintre pagini, de cele două personaje care încearcă să se omoare reciproc, devii dependent de stilul alert în care e scrisă carte. Ce m-a atras cel mai mult a fost jocul de-a șoarecele și pisica între cele două personaje, dar și modul în care rolurile lor se schimbă, din vânat devine vânător și invers; acest schimb de roluri a fost asul din mâneca autorului.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MR. MERCEDES CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MR. MERCEDES
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2926

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments