Recenzie „Mulțumesc pentru amintiri” de Cecelia Ahern

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MULȚUMESC PENTRU AMINTIRI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cecelia Ahern se bucură de un succes răsunător încă de la publicarea primului său volum, PS.Te iubesc la doar 21 de ani. Are un stil aparte de a scrie și reușește să concentreze mai multe probleme în poveștile ei. Nu am citit foarte multe cărți care îi aparțin, însă cele care mi-au ajuns în mână m-au surprins plăcut.

Mulțumesc pentru amintiri este o carte emoționantă și plină de momente neașteptate. Așa cum se întâmplă la genul romance, finalul este unul previzibil, însă povestea în sine reușește să ajungă la inima cititorilor. Narațiunea este relatată la persoana întâi atunci când este vorba de Joyce Conway și la persoana a treia în capitolele dedicate lui Justin Hitchcock.

Joyce are o viață monotonă și o căsnicie din care a dispărut pasiunea. S-a despărțit de soțul ei după ce a pierdut o sarcină în urma unui accident pentru că nu mai erau fericiți împreună. Protagonista a fost salvată de o transfuzie de sânge care a venit la fix, de parcă destinul i-a fost aranjat.

Se mută în casa tatălui ei pentru a se recupera după cele suferite, dar și pentru a scăpa de durerea despărțirii. Deși este teafără și nevătămată, Joyce se trezește că are cunoștințe de latină și italiană și de arhitectură, pe care înainte nu le avea. În mintea ei își fac apariția niște amintiri ciudate pe care nu le-a avut, de fapt, dar pe care le cunoaște foarte bine.

Cum poți cunoaște o persoană pe care nu ai văzut-o niciodată? 

Justin Hitchcock este un bărbat divorțat și trăiește pentru artă ținând prelegeri la Dublin o dată pe lună. Se îndrăgostește de o doctoriță frumoasă și ajunge să facă orice pentru a impresiona. Deși este speriat peste măsură de ace, Justin donează sânge doar pentru a obține o întâlnire cu femeia de care este atras. Justin este curios să afle la cine a ajuns sângele lui, însă nimeni nu-i poate face o asemenea dezvăluire pentru că sunt informații secrete.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cecelia Ahern

Acesta se gândește că poate va primi brioșe în semn de mulțumire sau că persoana respectivă îi aduce înapoi hainele de la spălătorie. Deși pare amuzant și imposibil, în același timp, exact lucrul acesta se întâmplă. Justin primește tot mai des indicii de la destinatar și mici cadouri pentru gestul său eroic.

Cele două personaje se întâlnesc la coafor și simt că există o legătură puternică între ei, dar fac tot posibilul să se evite. Niciunul dintre ei nu-l suportă pe celălalt și chiar ajung la neînțelegeri pentru că Justin nu crede în destin. Până când viața îi face o surpriză…

A fost un roman palpitant și plin de emoție, așa cum ne-a obișnuit autoarea la fiecare carte. Sunt multe momente amuzante, mai ales cele dintre Joyce și tatăl ei văduv. Recomand cartea celor care sunt pasionați de romance și nu vor rămâne dezamăgiți de poveste incredibilă a celor doi.

 

Titlu: Mulțumesc Pentru Amintiri
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2011
Editura: ALL
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 485 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments