Recenzie ”Mulțumesc pentru amintiri” de Cecelia Ahern

de | nov. 8, 2022 | Recenzii cărți

Au fost cândva două persoane care au împărțit câteva amintiri…

După ce Joyce Conway suferă un accident teribil, întreaga ei viață se schimbă. Căsnicia ei se încheie și trebuie să locuiască acum cu tatăl ei. După ce petrece o perioadă în spital, având nevoie de o transfuzie de sânge, Joyce trebuie să dea piept cu viața. Unele vieți se încheie, altele sunt menite să continue. Așa se întâmplă și cu Joyce după ce viața ei este salvată de un necunoscut care a donat sângele ce îi curge acum prin vene.

Justin Hitchcock este necunoscutul care a ales să doneze sânge, constrâns de o frumoasă doctoriță. Justin este un bărbat complex, este un bărbat boem care predă arta la facultate. Viața lui nu a fost ușoară, dar a fost mereu nevoit să înfrunte tot ce a trăit. Așa cum a trebuit acum să înfrunte teama de ace pentru a salva viața cuiva. Sângele lui a salvat pe cineva. Ce păcat că totul rămâne anonim. I-ar fi prins bine câteva mulțumiri…

Fără să știe unul de existența celuilalt, între Joyce și Justin se creează o legătură ciudată. Odată ieșită din spital, Joyce se confruntă cu o serie de amintiri care nu sunt ale ei. Vede atât de clar momente pe care nu le-a trăit, întrebându-se ale cui sunt toate amintirile care i se derulează în minte. Rămâne doar să pornească în căutarea adevărului. Atât Joyce, cât și Justin încep o mică anchetă, căutând persoana de la capătul legăturii lor de care sunt atrași în mod inexplicabil. Pot oare câteva amintiri să lege două destine?

O simplă carte, o poveste despre destin

Cecelia Ahern este scriitoarea care nu încetează să îmi cucerească inima cu poveștile sale. Se pare că acum, cu ajutorul lui Joyce și al lui Justin, Cecelia a intrat iar în sufletul meu! Cu toate că mă așteptam la un astfel de deznodământ, având în vedere câte povești frumoase am citit de Cecelia!

Îmi amintesc cum verișoara mea mi-a recomandat cartea asta cu șase ani în urmă. Se pare că anul acesta am învățat despre cum pot cărțile amânate să ascundă cele mai frumoase povești. Cecelia are o idee originală în fiecare carte a ei, însă aceasta m-a dus mult cu gândul la Suflete pereche. Cât am putut iubi acea carte, cât am iubit personajele!

În mod inevitabil am început să o iubesc și pe aceasta. Joyce și Justin ne vorbesc despre destin, despre suflete menite să fie împreună, despre iubire și despre cum cele mai dureroase trăiri ne pot duce către viața la care am visat întotdeauna. Se pare că adaug încă o carte pe raftul meu dedicat Ceceliei și nu regret nimic! De aceea recomand din suflet Mulțumesc pentru amintiri și sper doar ca și vouă să vă placă la fel de mult! Este un must read al acestei scriitoare!

Cartea aceasta este pentru cei ce sunt fără speranță, căci Cecelia ne învață că fiecare lucru are un scop, iar fericirea are propriile ei mijloace de a ajunge la noi, chiar dacă la început nu sunt tocmai fericite!

Titlu: MULȚUMESC PENTRU AMINTIRI
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Marilena Iovu
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 458
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 4163

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 27 zile și a scris până acum 319 articole. Se află pe poziția 5 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments