Recenzie ”Musonul” (Saga familiei Courtney #10) de Wilbur Smith

Titlu: Musonul (saga Familiei Courtney #10)
Autor: Wilbur Smith
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 825
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 11.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Musonul” (Saga familiei Courtney #10) de Wilbur Smith
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI MUSONUL (SAGA FAMILIEI COURTNEY #10) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Musonul m-a speriat inițial cu întinderea sa pe sute de pagini ca în final să vreau mai mult. Wilbur Smith îți poartă pașii în aventuri de neuitat, alături de personaje magnifice de care să te îndrăgostești și cărora să le urmărești fiecare mișcare.

Vânturile întâmplării ne poartă pe toți departe, fiecare pe propriul său drum. Iar unii dintre noi nu vom mai ajunge niciodată să vedem High Weald.

Apele oceanelor nu mai sunt în siguranță. Corsarii au ieșit la vânătoare și capturează fiecare bogăție ieșită în larg. Pentru recuperarea acestora, Hal Courtney este chemat la datorie. Fiind conștient că vrajba dintre mezinii lui și fiul cel mare nu are leac și a scăpat din lesa copilăriei, Hal îi ia cu el pe gemenii Tom și Guy, dar și pe micul Dorian. Dar apele sunt periculoase, iar când la orizont apare periculosul pirat Jangiri, se pot pierde multe.

Urmărim degradarea lui William Courtney, maturizarea lui Tom, supraviețuirea lui Dorian în captivitate și-l rătăcim pe Guy. În ciuda faptului că cel răpit de pirați și pierdut este Dorian, pierderea sufletească vine din partea lui Guy, cel ce dă startul destrămării familiei Courtney.

După cum spuneam, în ciuda faptului că Musonul este un volum imens, paginile zbor în timpul călătoriei tale, astfel încât, mai devreme decât ți-ai fi dorit, te trezești la finalul călătoriei, dorindu-ți mai mult.

Hal Courtney reușește, cu ajutorul lui Tom, să-l prindă pe periculosul Jangiri și să recupereze prejudiciul adus companiei Indiile de Est. Însă pierderile suferite sunt mult mai mari decât câștigurile. Călătoria în care își ancorează fii îi împinge cât mai departe unul de celălalt. Iubirea îi transformă pe Guy și Tom în dușmani. O dușmănie care îi va opri pe cei doi să mai lege funia frăției vreodată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Wilbur Smith.

-Simt că ți-ai făcut un dușman din fratele tău geamăn. Fii precaut în privința lui Guy. El nu uită o insultă și are o capacitate infinită de a urî.

-Mă îndoiesc că ne vom mai întâlni vreodată. El e în India, iar eu… ei bine, eu voi fi la capătul oceanelor.

-Soarta ne joacă feste urâte, Tom, iar oceanele s-ar putea dovedi a nu fi atât de vaste pe cât crezi.

Pe Dorian îl pierdem pe teritorii străine, iar Tom, în ciuda promisiunii făcute de William tatălui, aflat pe patul de moarte, este lăsat pe cont propriu, salvarea fratelui mai mic fiind în mâinile sale. Și măcar de ar fi asta singura problemă, însă ura lui William îndreptată spre frații săi este mai mare decât și-ar fi imaginat cineva. Și singura cale de a scăpa de ea este moartea. Într-o confruntare directă, cu cine va ține destinul, cu Tom sau cu William?

…respectul și loialitatea trebuie să fie câștigate, nu pretinse.

În tot vacarmul de evenimente și aventuri atenția mi-a fost îndreptată constant spre Dorian. Am simțit că a fost singurul membru al familiei Courtney care și-a păstrat identitatea și integritatea morală. În ciuda faptului că s-a aflat printre străini a păstrat din inocența avută atunci când a fost răpit până la final. Povestea dintre el și Yasmini a fost ca un iaz de liniște în mijlocul terorii, cu toate că cei doi nu s-au aflat chiar pe un tărâm binecuvântat de pace.

-Chiar sunt liberă, Dowie? șopti ea cu dificultate, căci, cu toată grija, rănile încă o dureau.

-Nu, bocceluță caraghioasă. Acum ești un sclav care îi aparține marelui șeic Al-Salil. Nu vei fi niciodată liberă.

-Niciodată? întrebă ea. Promite-mi că voi fi mereu sclava ta! Că n-o să mă lași niciodată să plec.

-Îți jur.

-Atunci, sunt mulțumită, șopti ea spijinindu-și capul de umărul lui.

O aventură piraterească pe ape tulburi, dar și călătorii pe tărâmuri austere, sunt doar o parte din ceea ce ne așteaptă în Musonul de Wilbur Smith, un volum ce va trece ca vântul și ca gândul imediat ce ai apucat să întorci foaia.

-Ai reușit, dragul meu. Sunt liberi.

-Și avem și o mulțime de fildeș arăbesc de luat, zâmbi Tom.

-Ființă josnică, zâmbi și ea. Doar la asta te poți gândi într-un moment atât de glorios?

-Așa m-a învățat tata: fă-le bine tuturor oamenilor, dar la final ține minte să-ți încasezi plata.

Un volum disponibil și pe site-ul Editurii RAO.

ACUM GĂSEȘTI MUSONUL (SAGA FAMILIEI COURTNEY #10) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.